Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Gąszczu u Tess

W Gąszczu u Tess

leon60 21:11, 15 sty 2015

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3458-moja-codziennosc-ogrod-oli?page=453
Rench 23:32, 17 sty 2015

Na skuśkę to znaczy na ukos ?
Tess 11:36, 18 sty 2015

Zanim odpowiem na wcześnejsze wpisy.

Dotąd nie widziałam na zywo cudnych iluminacji na Trakcie Królewskim w Warszawie.

Wybieraliśmymy się z eM na oglądanie iluminacji i wybrać się nie mogliśmy. Najpierw czekaliśmy na śnieg, żeby było nastrojowo, jak spadł, to do weekendu stopniał, potem padał deszcz, a w święto Trzech Króli byłam chora.

Za to codzienmnie widuję napis "Warszawo kocham cię" na wiezowcu Galeco przy Rondzie Daszyńskiego, a także cudowne tunele na Świętokrzyskiej, bo codziennie jeżdzę Świetokrzyską.

Wreszczie wczoraj wybraliśmy się z eMem na podziwianie iluminacji.
Mąż gdzieś wtrynił aparat, więc teraz pokaże tylko kulka zdjęć z mojego telefonu.

Choinka w biało-czerwonych barwach przed Pałacem Prezydenckim.

Choinka na Placu Zamkowym:

Jedno z drzew przy Skwerze Hoovera.

I jedna z przestrzennych iluminacji, których przy Trakcie Królewskim jest mnóstwo.

Zachęcam wszystkich, którzy mogą i chcą, do obejrzenia iluminacji nie tylko na Trakcie Królewskim ale takze w Łazienkach Królewskich (też wczoraj widziałam) oraz w Wilanowie (nie byłam, planuję być). Hania Anebell była i bardzo poleca.
Anabell 21:14, 18 sty 2015

Wczoraj Tesiu zaglądałam do Ciebie i chciałam wpisać, pewnie latasz po Trakcie Królewskim
Nowy Świat ciekawy, Róg Książęcej i Pl Trzech Krzyży gmach z jubilerem dwa lata temu był obłędnie piękny oblany złotymi światłami, w tym roku słabiej

Choinka prezydencka trzy lata temu i w tym roku taka sama, czerwona dołem i srebro wyżej.
Mam zdjęcia z lat wcześniej robionych. dlatego nie wysiadaliśmy teraz z autokaru.
Wilanów najciekawszy Teresko jak uda się jeszcze jechać tylko do Wilanowa to pędź, od 16 godziny co dzień można.
Pszczelarnia 08:01, 19 sty 2015

A ja widziałam! Ale napisu "Warszawo, kocham Cię" nie widziałam. Ale mogłabym się podpisać pod nim z imienia i nazwiska. Piękne miasto w swoim całokształcie.
Tess 10:09, 19 sty 2015

Pszczelarnia napisał(a)
A ja widziałam! Ale napisu "Warszawo, kocham Cię" nie widziałam. Ale mogłabym się podpisać pod nim z imienia i nazwiska. Piękne miasto w swoim całokształcie.

Jeśli nie zapomnę, wracając z pracy zrobię fotkę dla Ciebie, Ewo.
I zgadzam się w całej rozciągłości, że Warszawa wypiękniała.
I nadal piękniejszą się staje.
Tess 10:18, 19 sty 2015

Anabell napisał(a)
Wczoraj Tesiu zaglądałam do Ciebie i chciałam wpisać, pewnie latasz po Trakcie Królewskim
Nowy Świat ciekawy, Róg Książęcej i Pl Trzech Krzyży gmach z jubilerem dwa lata temu był obłędnie piękny oblany złotymi światłami, w tym roku słabiej

Choinka prezydencka trzy lata temu i w tym roku taka sama, czerwona dołem i srebro wyżej.
Mam zdjęcia z lat wcześniej robionych. dlatego nie wysiadaliśmy teraz z autokaru.
Wilanów najciekawszy Teresko jak uda się jeszcze jechać tylko do Wilanowa to pędź, od 16 godziny co dzień można.

No, spacer trwał ponad trzy godziny.
Do Wilanowa mus jechać, koniecznie.
Byłam tylko nieco rozczarowana samym Rynkiem Starego Miasta. Po rozmachu iluminacji na Trakcie oświetlenie Rynku było delikatnie mówiąc, skromne. I nieco tandetne. Wydał mi się taki szary i nijaki. Może to dlatego, że lodowisko było już nieczynne.
lojalna_ 10:25, 19 sty 2015

Swietne zdjecia noca atmosferka.....
MarzenaG 11:48, 19 sty 2015

Teresko super spacerek miałaś. Też widziałam Wawę oświetloną nocą i Łazienki w święta odwiedziłam. Robią wrażenie Damy i Panowie rozświetlający alejki
Pozdrawiam, MArzena
zbigniew_gazda 12:38, 19 sty 2015

Dzięki Teresko za odwiedziny mojego wątku i piękne powyższe foty.