Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W Gąszczu u Tess

W Gąszczu u Tess

Iwk4 18:13, 04 lip 2015

Cudowne widoki i cień dziś na wagę złota.
MirellaB 13:33, 05 lip 2015

Super u Ciebie, tyle różnych kolorowych roślin, miło oglądać
Pszczelarnia 08:59, 06 lip 2015

Świetne te hosty. I pasują do liści żurawek i ciemierników. To idę się wczytywać w hosty. Po tych upałach i ogólnej suszy doszłam do wniosku, że mus sadzić rośliny na suchsze stanowiska. Tawułki pod lipą mi się rozłożyły z niemocy - ale co miały robić? Nie dziwię im się.

Te Twoje zakątki cieniste, pod drzewami - urocze i bardzo spójne.

Bardzo. .
Mirka 09:02, 06 lip 2015

Co to już urlopujesz taka cisza? Pozdrowionka zostawiam
Tess 09:14, 06 lip 2015

kasia_w napisał(a)
Tess marzę o takich buszach

Takie busze się ma po trzech latach od nasadzeń

popcorn napisał(a)
Ale fajne cieniste zakątki u Ciebie I hosty takie wypasione, pod drzewami! często je podlewasz??
/quote]
Jak podlewam ogród, to podlewam też te hosty. Czyli normalnie

Wszystko piękne, chciałabym mieć trochę wiecej cienia, żeby sobie zrobić takie piękne zakątki jak u Ciebie.
Powiedz mi jaki to miskant między zawilcami Morning Light czy gracek bo nie rozpoznaję.

Na taki cień trzeba jednak poczekać, moja pendula maponad 25 lat. To gracki.

Agnieszka_B napisał(a)
Tesiu, wyobrażam sobie jak cudownie rzeźko pomimo upału musi byc dzisiaj u ciebie w ogrodzie

W sobotę było w cienistej części super. W niedzielę - już mniej.

nawigatorka napisał(a)
I ja tyle cienia zazdroszczę - ja dzis pieliłam....
ta jasna hosta u Ciebie ładniejsza niż w internecie - ciekawszy ma kolor

Jasniejszy bo słońce ją wypala. Ja w sobotę odpuściłam, nie dałam rady. Za to w niedzielę wyszłam do ogrodu po 16, kiedy się wydawało, że jest chłodniej. I chyba się przegrzałam

rzulieta napisał(a)
A do tych czarnych zurawek to ja bym cytrynowe widziała albo coś co jest zielone i kwitnie na zółto! Zapomniałam co to takie niskie Ma takie lśniące zielone liście. Albo Wietlica Japońska z Hakonechloa Aureolą

Nino, rzeczywiście do czarnych Żurawek citronelki bardzo pasują. Jednak muszą też pasować do reszty ogrodu. A raczej pasować nie będą, są zbyt "żarówkowe". No myślę jeszcze... Hosty biorę pod uwagę, bo je muszę zagospodarować. Od trzech lat katuję je w doniczkach

Dominiko, Jolu, Agentko, Olu, Iwonko, Mirello
- dziękuję

Buziaki dla wszystkich
rzulieta 09:53, 06 lip 2015

No to jak tak to oczywiście. Wysadzaj tam hosty niech się nie męczą biedne. Pasować będą
Tess 10:09, 06 lip 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Świetne te hosty. I pasują do liści żurawek i ciemierników. To idę się wczytywać w hosty. Po tych upałach i ogólnej suszy doszłam do wniosku, że mus sadzić rośliny na suchsze stanowiska. Tawułki pod lipą mi się rozłożyły z niemocy - ale co miały robić? Nie dziwię im się.

Te Twoje zakątki cieniste, pod drzewami - urocze i bardzo spójne.

Bardzo. .

Tawułki u mnie ładnie rosną w cieniu. Natomiast nie dają rady na podlaskiej piaszczystej glebie, muszę je zagospodarować gdzieś w Gąszczu. Tylko że miejsca tu mało... Dobrze, że już mam nowe przestrzenie do zagospodarowania za płotkiem
Hosty to cudowne rośliny. Uwielbiam je. Połączone z roślinami o innej strukturze i kolorze liści wyglądają świetnie. Dzięki Pszczółko za głos na "tak" hostom przy żurawkach Jak tylko się ochłodzi, będę działać.

Mirka napisał(a)
Co to już urlopujesz taka cisza? Pozdrowionka zostawiam

Cisza, bo umieram od tego upału. A wczoraj się przegrzałam w ogrodzie. Mogę stanąć w szranki z Ensatą o tytuł bezmyślnej roku Pieliłam, sadziłam, wycinałam...
Urlop w lipcu niemożliwy. Syn wyjechał - nie ma z kim kotów zostawić.

rzulieta napisał(a)
No to jak tak to oczywiście. Wysadzaj tam hosty niech się nie męczą biedne. Pasować będą

Mirka 10:15, 06 lip 2015

Jesteś niemożliwa mogło ci się coś stać od tego gorąca
Ja wczoraj przesiedziałam w domciu wiatrak się kręcił było miło
Od soboty mam 2 tyg.urlopu.
Tess 10:20, 06 lip 2015

No i chyba coś się stało, bo głowa mi pęka od wczoraj.
Dobra, będę żyć
Musiałam ogród odgruzować, bo się Gośka z Toszką zapowiedziały

Dziewczyny, czy można teraz ciemiernikom wyciąć część liści? Wielki krzaki urosły, przykryły hosty.
Pszczelarnia 10:29, 06 lip 2015

Można wyciąć. Nic im nie będzie. Pozdrawiam znad encykopedii host!