Świetne te hosty. I pasują do liści żurawek i ciemierników. To idę się wczytywać w hosty. Po tych upałach i ogólnej suszy doszłam do wniosku, że mus sadzić rośliny na suchsze stanowiska. Tawułki pod lipą mi się rozłożyły z niemocy - ale co miały robić? Nie dziwię im się.
Te Twoje zakątki cieniste, pod drzewami - urocze i bardzo spójne.
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
Świetne te hosty. I pasują do liści żurawek i ciemierników. To idę się wczytywać w hosty. Po tych upałach i ogólnej suszy doszłam do wniosku, że mus sadzić rośliny na suchsze stanowiska. Tawułki pod lipą mi się rozłożyły z niemocy - ale co miały robić? Nie dziwię im się.
Te Twoje zakątki cieniste, pod drzewami - urocze i bardzo spójne.
Bardzo. .
Tawułki u mnie ładnie rosną w cieniu. Natomiast nie dają rady na podlaskiej piaszczystej glebie, muszę je zagospodarować gdzieś w Gąszczu. Tylko że miejsca tu mało... Dobrze, że już mam nowe przestrzenie do zagospodarowania za płotkiem
Hosty to cudowne rośliny. Uwielbiam je. Połączone z roślinami o innej strukturze i kolorze liści wyglądają świetnie. Dzięki Pszczółko za głos na "tak" hostom przy żurawkach Jak tylko się ochłodzi, będę działać.
Co to już urlopujesz taka cisza? Pozdrowionka zostawiam
Cisza, bo umieram od tego upału. A wczoraj się przegrzałam w ogrodzie. Mogę stanąć w szranki z Ensatą o tytuł bezmyślnej roku Pieliłam, sadziłam, wycinałam...
Urlop w lipcu niemożliwy. Syn wyjechał - nie ma z kim kotów zostawić.
No to jak tak to oczywiście. Wysadzaj tam hosty niech się nie męczą biedne. Pasować będą
Chętnie dzielę się roślinami z każdym, kto po nie przyjedzie, albo odbierze w jakimś umówionym miejscu. Ale nie wysyłam roślin.
No i chyba coś się stało, bo głowa mi pęka od wczoraj.
Dobra, będę żyć
Musiałam ogród odgruzować, bo się Gośka z Toszką zapowiedziały
Dziewczyny, czy można teraz ciemiernikom wyciąć część liści? Wielki krzaki urosły, przykryły hosty.