Ewo zakątek wyładniał a z trawkami będzie jeszcze fajniej
To co pokazałaś to żurawka. Nie martw się,urośnie. Tylko jak możesz mówić że nieurodziwa!!! daj jej troszkę czasu zadomowi się u Ciebie i pokaże na co ją stać
Co do dosadzania na rabacie trzmielinowej to niech mądrzejsi się wypowiedzą
Witam cie Moniczko przy porannej kawusi.
Cieszę się że zajrzałaś
Przespałam się z pomysłami na rabatkę trzmielinową i doszłam do wniosku że zostawię na razie tak jak jest ,posadzę trawkę red baron da tam troszkę koloru.
Nie wiem tylko co dać pod trzmieliny .
Czy dać tam np.berberys czy może zrobić jej skarpetki z czerwonej żurawki?
Pojechałam dzisiaj po berberys ,a kupiłam ....azalie japońskie Marushka.
Jest śliczna ,mała, ma pokrój kulisty i jesienią liście przebarwiają się na czerwony kolor.
Myślę że na mojej trzmielinowej rabacie będzie jej dobrze.
Posadziłam już ale foto brak ,zabrakło mi dnia
Dzisiaj pojechałam do szkółki największej w mojej okolicy i zapytałam pana o żurawki .
Ja byłam w szoku że on nie wie o czym ja mówię ,ale on był chyba w większym szoku że jest roślina tak popularna o której on nie ma zielonego pojęcia
Stwierdził nawet że chyba źle wymieniłam nazwę bo to niemożliwe że jest coś takiego jak żurawka
Jadąc do domu pomyślałam że chyba dzięki mnie zaczną sprowadzać do moich szkółek żurawki
Ooo jaki fajny zakup poczyniłaś...
Ja też niedawno myślałam o takiej azalii tylko miejsca dla niej specjalnie nie znalazłam. Ale muszę jakąś azalię japońską koniecznie sobie sprawić.
Tak tylko się zastanawiam czy ona nie zamała pod trzmielinę będzie. Czy zurawki jej nie przysłonią bo czytałam że dorasta do 40 cm tylko... A jak żurawki zaczną kwitnąć. Najwyżej czeka Cię przesadzanie
Nieszko teraz rzeczywiście mała jest i nie będzie większa jak 50 cm,myślisz że to mało żeby wychyliła się za żurawki ???
Oj tam najwyżej przesadzę miejsce dla niej na pewno się znajdzie.
A miałam dylemat miniaturowe rh,azalia ,berberys,czy tuje kulki?
Wybrałam azalie, bo ona tak pięknie kwitnie a ta rabatka taka trochę smutna jest .
czy dobry był wybór okaże się