Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co z tym ogródeczkiem począć

Co z tym ogródeczkiem począć

ewa004 20:28, 14 paź 2012

KasiaWB napisał(a)
bardzo dobry pomysł z tymi thujami i lustrem ale pokaż najpierw to lustro jak ono wygląda
ja bym jednak thujami wysłoniła narożniki a Zebrinusa dała przed thuję (biorąc pod uwagę zarówno docelową szerokość thuji, jak i rozrost Zebrinusa), bo thuja wyrośnie zdecydowanie wyżej.
A Ty koniecznie chcesz tam elewację po tej cegle? ja bym się zastanowiła czy zasłaniać tą cegłę, chociaż może jak będzie biała elewacja to jeszcze rozjaśni to miejsce?......
A jakie chcesz to ciurkadełko? kamienna kula może? w żwirku?

Lustro pokażę jutro muszę cyknąć foto ,
Nie wiem tylko czy takie zwyczajne domowe lustro wyciągnięte z ramy nadaje się na zewnątrz

Kasiu tan Zebrinus jest posadzony przed tujami ,tam w narożniku spokojnie zmieści mi się tuja ?

Elewacja musi być zrobiona, bo ta cegła tylko na dole jest w miarę ładna im wyżej tym gorzej ,zamurowane okno itp. Kolor na pewno będzie jasny .

Kasiu a ciurkadełko podoba mi się taki płaski kamień jak tu ktoś na forum robił (problem że nie pamiętam u kogo to było ),lub właśnie kula i koniecznie w żwirku
nieszka 20:29, 14 paź 2012

Ewa... porzuć nadzieje że kiedykolwiek uznasz jakieś miejsca za zakończone. Zawsze się coś znajdzie co można by poprawić
Pokazuj lustra

Nie mam pewności co do ciurkadełka... nie wiem czy to troszke nie za dużo jak na jedną małą rabatkę. Nie masz jeszcze jakiegoś miesca w ogrodzie? takiego w które będziesz chciała zrobić jako miejsce wypoczynkowe?
KasiaWB 20:41, 14 paź 2012

Ewa, dobrze by było żeby wszystkie thuje były w jednej odmianie a lustro zanim wyjmiesz z ramy to pokaż, bo może w ramie będzie ładnie, zależy jaka to rama lub co można z nią zrobić

A to ciurkadełko to chcesz jeszcze w tym roku zrobić? bo jak nie, to spokojnie sobie zaplanujesz zimą
ewa004 21:00, 14 paź 2012

nieszka napisał(a)
Ewa... porzuć nadzieje że kiedykolwiek uznasz jakieś miejsca za zakończone. Zawsze się coś znajdzie co można by poprawić
Pokazuj lustra

Nie mam pewności co do ciurkadełka... nie wiem czy to troszke nie za dużo jak na jedną małą rabatkę. Nie masz jeszcze jakiegoś miesca w ogrodzie? takiego w które będziesz chciała zrobić jako miejsce wypoczynkowe?

Teraz już wiem że w ogrodzie nie ma JUŻ SKOŃCZONE ,ale wszystkiego się tutaj uczę
Lustra obfoce jutro ,są w garażu ale jak pisałam są wąskie i obawiam się że będą za wąskie

Nieszko z ciurkadełkiem do wiosny mam czas ,wtedy też okaże się czy będę miała jeszcze jakiś kącik wypoczynkowy.
Szykuje mi się rewolucja na podwórku,pisałam o tym na początku .
Mam teraz taki zakątek ale jego właśnie może nie być.
Na ta chwilę mam tylko takie zdjęcia

Tak wygląda naprawdę nic ciekawego ,jeżeli zostanie to cały będzie do przeróbki,OCZYWIŚCIE Z WASZĄ POMOCĄ

BUU aż mi wstyd
ewa004 21:08, 14 paź 2012

KasiaWB napisał(a)
Ewa, dobrze by było żeby wszystkie thuje były w jednej odmianie a lustro zanim wyjmiesz z ramy to pokaż, bo może w ramie będzie ładnie, zależy jaka to rama lub co można z nią zrobić

A to ciurkadełko to chcesz jeszcze w tym roku zrobić? bo jak nie, to spokojnie sobie zaplanujesz zimą

Kasiu odmiana tych tuji jest taka sama gorzej z wysokością ,ale kupując tą niższą pomyślałam że szybko się zrównają bo chce aby nie były wyższe niż płot
Rama lustra jest prosta ,wąska ,drewniana i w kolorze płotu ,pokażę jutro

A z ciurkadełkiem muszę przezimować ,może to i lepiej ,bo ja taki narwaniec jestem ,ubzduram sobie coś i lecę kupuję o potem płacz co ja zrobiłam !!!!!
ewa004 21:17, 14 paź 2012

Doradźcie jeszcze co posadzić za żurawkami , coś co będzie kwitło ,zanim zaczną hortensje ,coś co rozjaśni to miejsce ,coś co lubi cień ,coś bardzo ładnego, dużo tego coś
ewa004 21:19, 14 paź 2012

A teraz mi przyszło do głowy czy to lustro będzie widoczne jak te hortensje urosną?
nieszka 23:00, 14 paź 2012

Fajny ten Twój kącik wypoczynkowy a grilem. Mnie się podoba
A w to miejsce co zaznaczyłaś kułkami może zurawki, tylko cironelki lub inne o intessywnym limonkowym kolorze. Jak masz tam dużo cienia to by Ci ładnie rosły.
Albo azalie japońskie
alinak 23:10, 14 paź 2012

Ewka bardzo dobrze wybrałaś azalie japońskie i nie martw się że malutkie . wprawdzie nie urosną szybko , ale za 4-5 lat będą miały ok. 60 cm szerokości , więc spokojnie zapełni się przestrzeń . a gdzie dałaś zebrinusa ? , do kącika jak chciałaś ?
ewa004 23:25, 14 paź 2012

alinak napisał(a)
Ewka bardzo dobrze wybrałaś azalie japońskie i nie martw się że malutkie . wprawdzie nie urosną szybko , ale za 4-5 lat będą miały ok. 60 cm szerokości , więc spokojnie zapełni się przestrzeń . a gdzie dałaś zebrinusa ? , do kącika jak chciałaś ?

Witam cie Alinko milo że wpadłaś
Zebrinusa posadziłam tak jak planowałam czyli do kąta poszedł

A azalie mam nadzieję że będą tam dobrze rosły,chociaż mam wątpliwości czy nie powinnam posadzić tam czegoś wyższego.
Alinko jak zadołuje te trawki w doniczkach do gruntu na zimę to przeżyją ?