Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co z tym ogródeczkiem począć

Co z tym ogródeczkiem począć

wiunia 11:34, 15 paź 2012

Dziękuję Danusiu za podpowiedź w kwestii zakupu róż ale czy się oprę? Jeśli kupię to przechowam w nieogrzewanym jasnym pomieszczeniu.
Pozdrawiam serdecznie
wiunia 11:37, 15 paź 2012

A... Ewuniu u Ciebie psina Speky, a u mnie Spiky
ewa004 11:41, 15 paź 2012

Wstawiam obiecane zdjęcie lustra,ale już się chyba z tego pomysłu wyleczyłam przynajmniej w tym miejscu

Przy okazji tego zdjecia widac w jakim stanie jest ta ceglana ściana

Po pierwsze lustro jest chyba jednak za wąskie ,a po drugie i najważniejsze zobaczcie co mi się w nim odbija ,najbrzydszy budynek ,któremu jak wszystko pójdzie zgodnie z planem na wiosnę zaśpiewam -a mury runą runą runą-ale póki stoi to straszy

I teraz mnie naszła taka myśl ,że chyba muszę najpierw zrobić porządek z budynkami i nasadzeniami żeby sobie potem taka elegancję walnąć jak lustro.
Ale tuje czwartą dosadzę
ewa004 11:43, 15 paź 2012

wiunia napisał(a)
A... Ewuniu u Ciebie psina Speky, a u mnie Spiky

Wiem wiem ze nasze psy podobnie się wabią, kolejna rzecz która nas łączy hi hi
KasiaWB 12:52, 15 paź 2012

ewa004 napisał(a)
Wstawiam obiecane zdjęcie lustra,ale już się chyba z tego pomysłu wyleczyłam przynajmniej w tym miejscu

Przy okazji tego zdjecia widac w jakim stanie jest ta ceglana ściana

Po pierwsze lustro jest chyba jednak za wąskie ,a po drugie i najważniejsze zobaczcie co mi się w nim odbija ,najbrzydszy budynek ,któremu jak wszystko pójdzie zgodnie z planem na wiosnę zaśpiewam -a mury runą runą runą-ale póki stoi to straszy

I teraz mnie naszła taka myśl ,że chyba muszę najpierw zrobić porządek z budynkami i nasadzeniami żeby sobie potem taka elegancję walnąć jak lustro.
Ale tuje czwartą dosadzę

Na tej ścianie domu to nie ma co z lustrem chociaż to odbijające się okieno jest jak dla mnie fajne
A na płocie będzie dobrze ale jeszcze nie teraz jak thuje podrosną i zasłonią ramy, ale widoku starego budynku nie przewidziałam ) i właśnie dlatego zanim się zamówi nowe lustro, trzeba polatać z jakim starym i zobaczyć co w nim widać ) ewentualnie można by posadzić na końcu tego widoku jakieś rośliny, które by się przeglądały w lustrze zamiast budynku, z drugiej strony jak horti i inne podrosną, to one będą się w tym lustrze przeglądać
Myślę, że to było fajne doświadczenie z tym lustrem ja bym tak ostatecznie z niego nie rezygnowała
a thuję dosadz Pozdrawiam
ewa004 19:21, 15 paź 2012

Kasiu to lustro na tej ścianie to tylko pozowało do zdjęcia ,założenie było takie że zawiśnie na płocie ,ale póki co nie zawiśnie.
Ale kiedyś do tematu wrócę :
Kasiu na twoje oko wszystkie tuje przesunąć i dosadzić czwarta?
justi 19:38, 15 paź 2012

To lustro jest całkiem fajne i wcale nie za wąskie. Może dorobić okienniczki do niego.....

...albo wyobraź sobie takie coś i w środku lustro
wiem, że to baaardzo długo by trwało taki kształt otrzymać, ale można wymyśleć coś innego

a widziałaś ten wątek
https://www.ogrodowisko.pl/watek/933-lustro-w-ogrodzie
justi 19:40, 15 paź 2012

Wpisz jeszcze w google "lustro w ogrodzie" i zobacz w grafice jakie piekne podpowiedzi są Dużo zdjęć z naszego forum, ale nie tylko.

jeszcze artykuł i zdjęcia

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/278-lustro-czyli-iluzja-w-ogrodzie
ewa004 20:03, 15 paź 2012

justi napisał(a)
To lustro jest całkiem fajne i wcale nie za wąskie. Może dorobić okienniczki do niego.....

...albo wyobraź sobie takie coś i w środku lustro
wiem, że to baaardzo długo by trwało taki kształt otrzymać, ale można wymyśleć coś innego

a widziałaś ten wątek
https://www.ogrodowisko.pl/watek/933-lustro-w-ogrodzie
\

Justi witam cię serdecznie
Piękne są te inspiracje i rzeczywiście długo by czekać na taki efekt
Wątek" lustro w ogrodzie" oczywiście że znam ,jeden z pierwszych wątków z którymi się w całości zapoznałam
Tylko wszędzie jest tak pięknie a u mnie to taka wiocha ,że nie bardzo wiadomo od czego zacząć ,dlatego myślę sobie że chyba się trochę zagalopowałam

chyba łapie jakiegoś doła

Jako lek podam sobie ten den drugi watek który poleciłaś
ewa004 20:38, 15 paź 2012

Piękne te inspiracje z lustrem ,na pewno to lustro na tym płocie zawiśnie nie teraz ,ale zawiśnie
Ale jutro tak z ciekawości przymierzę je w tym miejscu,tu odbiciem będzie cis tylko ciekawe jak to wyjdzie w odbiciu