Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Postawić trawkę nad i...

Postawić trawkę nad i...

Enya73 21:08, 31 sie 2012

E tam zaraz nuda. To zrób chociaż zdjęcia konkretnym roślinkom, które na pewno u progu jesieni wyglądają inaczej niż wiosną czy na początku lata.
Ja żałuję, że nie robiłam co roku zdjęć tych samych zakątków. Teraz mogłabym zobaczyć różnicę wzrostu etc.
Zachęcam Cię więc do tego, abyś utrwalała każdą porę roku w swoim ogrodzie. Fajnie jest wracać do tych zdjęć z początku, a potem spojrzeć na ogród.
Poza tym interesują mnie zdjęcia z budowy tej Twojej wiaty. Już widziałam kilka i dostrzegłam ogromną dbałość o szczegóły i precyzję Twojego M. Zdolniacha z niego.
Może uda mi się namówić mojego M, żeby spróbował sam zbudować u nas pergolę, którą sobie wymyśliłam
baraga1904 21:27, 31 sie 2012

Enya73 napisał(a)
E tam zaraz nuda. To zrób chociaż zdjęcia konkretnym roślinkom, które na pewno u progu jesieni wyglądają inaczej niż wiosną czy na początku lata.
Ja żałuję, że nie robiłam co roku zdjęć tych samych zakątków. Teraz mogłabym zobaczyć różnicę wzrostu etc.
Zachęcam Cię więc do tego, abyś utrwalała każdą porę roku w swoim ogrodzie. Fajnie jest wracać do tych zdjęć z początku, a potem spojrzeć na ogród.
Poza tym interesują mnie zdjęcia z budowy tej Twojej wiaty. Już widziałam kilka i dostrzegłam ogromną dbałość o szczegóły i precyzję Twojego M. Zdolniacha z niego.
Może uda mi się namówić mojego M, żeby spróbował sam zbudować u nas pergolę, którą sobie wymyśliłam

nuda nuda...aż boli...
zdjęć parę mam, ale takie raczej do prywatnej kolekcji...zresztą w trakcie budowy i w czasie kiedy oczyszczaliśmy teren po budowie, i zakładanie trawnika i inne drobnice nie były przeze mnie tak intensywnie dokumentowane...bo myślałam " po co mi ten bałagan fotografować? " ...ani to ładne ani ciekawe ani przydatne...teraz robię więcej zdjęć i czasami żałuję ze nie mam fotki jak to było na początku...
..w imieniu M. dziękuję - właśnie maluje deseczki na podbitkę w garażu!! - bo pada - w dodatku to już trzecia warstwa ( bo musi być ładnie!! )...ma cierpliwość bo ja już dawno wołałabym stolarza...
a jeszcze ma plany budować altanę z grillem i wędzarnią..to dopiero będzie jazda...
...niestety te nasze "budowy" pochłaniają mnóstwo czasu i pieniędzy, plany ogrodowe musiałam skonfrontować z rzeczywistością... sama nie jestem w stanie wiele zrobić ze względu na nogę, konkretnie kolano - efekt uboczny mojej narciarskiej przygody więc czekam i przekładam terminy...i chyba zastanie mnie zima...
...ale zawsze mam Wasze ogrody, cieszę się i podziwiam, że Wam pięknie wszystko rośnie...
11stokrotka 11:55, 01 wrz 2012

Agnieszko - masz pięknie. Wciągnął mnie Twoj wątek ogrodowy. Jesteś przemiłą dziewczyną. Spędziłam u Ciebie ze dwie godziny a to do mnie niepodobne, stale gdzieś się śpieszę, tyle jest do zrobienia. Na szczęście dziś w Łodzi pada, więc mogłam nie wychodzić na ogród. Ale żeby złapać trochę oddechu od Toich zapisków i nie zaniedbywać całkiem domu poleciałam na chwilę zrobić porządek w kuchni. Zrobiłam sobie kawkę i z przyjemnością wróciłam. Zostałam dziś w domu z jednym synem, więc mogę sobie pozwolić na chwilkę pryjemności, prawda? Jak wrócą pozostali to się wezmę do roboty....

Uśmiech mi nie schodził z buzi gdy to wszystko czytałam. Słodka psinka, śliczne kwietniki, co wpis to coś miłego. Nie martw się trawnikiem, na pewno sobie poradzicie. Napisz co zaszkodziło wisienkom - mam takich pięć. Udało mi się je dostać niedrogo po dwóch latach poszukiwań i bałabym się je zaniedbać. Wydawało mi się że są całkiem bezproblemowe.

Pozdrawiam cieplutko. Małgosia

baraga1904 21:20, 01 wrz 2012

11stokrotka napisał(a)
Agnieszko - masz pięknie. Wciągnął mnie Twoj wątek ogrodowy. Jesteś przemiłą dziewczyną. Spędziłam u Ciebie ze dwie godziny a to do mnie niepodobne, stale gdzieś się śpieszę, tyle jest do zrobienia. Na szczęście dziś w Łodzi pada, więc mogłam nie wychodzić na ogród. Ale żeby złapać trochę oddechu od Toich zapisków i nie zaniedbywać całkiem domu poleciałam na chwilę zrobić porządek w kuchni. Zrobiłam sobie kawkę i z przyjemnością wróciłam. Zostałam dziś w domu z jednym synem, więc mogę sobie pozwolić na chwilkę pryjemności, prawda? Jak wrócą pozostali to się wezmę do roboty....

Uśmiech mi nie schodził z buzi gdy to wszystko czytałam. Słodka psinka, śliczne kwietniki, co wpis to coś miłego. Nie martw się trawnikiem, na pewno sobie poradzicie. Napisz co zaszkodziło wisienkom - mam takich pięć. Udało mi się je dostać niedrogo po dwóch latach poszukiwań i bałabym się je zaniedbać. Wydawało mi się że są całkiem bezproblemowe.

Pozdrawiam cieplutko. Małgosia

Dziekuję Małgosiu za odwiedzinki i bardzo miłe słowa..
..u nas też padało, pogoda pod psem ( dobrze że mój tego nie czyta hihi! )...najbardziej niezadowolony jest z tego powodu mój M. - bo pracy przy budowie wiaty ma mnóstwo, dzień wolny a tu taki klops
ale trudno...w poniedziałek ma być już ładnie
...na przyjemności, nawet te niewielkie, każdy musi znaleźć czas, jakie życie było by straszne bez przyjemności...
...dziękuję za pochwały, trawnikiem się juz nie załamuję, damy radę ..wisienka już po opryskach wygląda ma zdrowsza, choc i tak w tym sezonie nie odzyska swojej świetności...ale już niedługo znowu będzie wiosna...
...troszkę jesieni u mnie w domu..

baraga1904 21:26, 01 wrz 2012

...w dzisiejszy, pochmurny ( niestety ) dzień miałam przyjemność byc na ślubie koleżanki z pracy...
..kupiłam ( na spółkę ) drobny upominek ...ale czegoś mi w nim brakowało ...
...chwila namysłu i...oczywiście kwiaty!!! kilka hortensji Limelight i zwykły bluszcz i już było ładniej...
...uwielbiam hortensje..
baraga1904 21:29, 01 wrz 2012

....petunie w kwietnikach nie dają za wygraną... wyglądają jakby chciały wejść do domu, jakby był środek lata..przyznam się bez bicia...przedawkowałam nawożenie i taki tego efekt..
betysia 21:56, 01 wrz 2012

... to ja sie ciesze,ze jestem...twoje towarzystko Agus -bezcenne...
sciskskam i dziekuje....
monitka 22:17, 01 wrz 2012

Wpadłam się przywiatac bo dawno mnie tu nie było
Śliczny prezent, a z własnymi hortensjami jeszcze fajniejszy. Też je uwielbiam

baraga1904 08:03, 02 wrz 2012

monitka napisał(a)
Wpadłam się przywiatac bo dawno mnie tu nie było
Śliczny prezent, a z własnymi hortensjami jeszcze fajniejszy. Też je uwielbiam

11stokrotka 13:57, 02 wrz 2012

Agnieszko, bardzo gustowny ten prezent dla koleżanki. Fajny pomysł z dodatkiem wina i dwóch kieliszków i przystrojeniem hortensją i bluszczem. Cacuszko. Tak sobie myślę że mi taki pomysł nigdy nie wpadł do głowy. Piękna inspiracja, czas się poprawić.
W ogóle to forum to kopalnia dobrych pomysłów. Dziś kończę urlop i będzie mi brakować codziennego kontaktu z ogrodowiskiem. Zastanawiam się czy nie kupić sobie internetu do telefonu, żeby w pracy co jakiś czas spojrzeć. Może mnie nie zwolnią z roboty?
Zwróciło moją uwagę, że Betysia napomyka o rozluźnieniu kontaktów ze swoim wątkiem a u Ciebie Agnieszko jednak jest. To bardzo znamienne... Pozdrawiam cieplutko.