Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Postawić trawkę nad i...

Postawić trawkę nad i...

baraga1904 22:11, 06 wrz 2012

Martek napisał(a)

Dobra, już znalazłam - to pędraki.
I masz rację, że to efekt tej inwazji.
Pędraki są larwami chrząszczy z rodziny żukowatych.

Tak mówi Wujek Gugl
http://www.wymarzonyogrod.pl/pielegnacja-roslin/szkodniki_-choroby/pedraki-czyli-larwy-chrabaszczy,1255_3728.htm

To larwa chrabąszcza majowego - pospolicie ...

...dzięki Martek..
..ale im dam popalic wiosną...pospolicie.. już z tego trawnika nie wylecą na amory...
KasiaWB 22:44, 06 wrz 2012

cześć Agnieszka, wpadłam z rewizytą i ......przeczytałam cały Twój wątek od razu chwalę włożoną samodzielną pracę Twoją i M., Umbra to moje marzenie, tulipanowiec też - piękne masz te drzewka limki ładnie kwitną świetne dekoracje okien, obficie kwitną, a te okucia - to jest naprawdę dobry i ładny pomysł na zabezpieczenie donic podobają mi się również Twoje niebieskie donice przy wejściu (w zasadzie to indygo chyba ?) )
Współczuję perypetii wakacyjnych, które na szczęście nie przeszkodziły Wam w wyjeździe, no i tego trawnika.... pierwszy raz widzę coś takiego... czyli wychodzi na to, że może się wszystko zdarzyć nawet to czego człowiek najmniej się spodziewa Życzę aby to był ostatni raz kiedy musisz takie robale oglądać...
Serdecznie pozdrawiam
betysia 06:38, 07 wrz 2012

Agus...poranne buziaki zostawiam !!!!!!!!!
dziekuje za zagladanie i cudniastego weekendu zycze!!!!!!
buziam mocno
baraga1904 22:12, 07 wrz 2012

KasiaWB napisał(a)
cześć Agnieszka, wpadłam z rewizytą i ......przeczytałam cały Twój wątek od razu chwalę włożoną samodzielną pracę Twoją i M., Umbra to moje marzenie, tulipanowiec też - piękne masz te drzewka limki ładnie kwitną świetne dekoracje okien, obficie kwitną, a te okucia - to jest naprawdę dobry i ładny pomysł na zabezpieczenie donic podobają mi się również Twoje niebieskie donice przy wejściu (w zasadzie to indygo chyba ?) )
Współczuję perypetii wakacyjnych, które na szczęście nie przeszkodziły Wam w wyjeździe, no i tego trawnika.... pierwszy raz widzę coś takiego... czyli wychodzi na to, że może się wszystko zdarzyć nawet to czego człowiek najmniej się spodziewa Życzę aby to był ostatni raz kiedy musisz takie robale oglądać...
Serdecznie pozdrawiam

Dziekuję Kasiu za odwiedziny... i za pochwały niebieskie donice to pomysł..Męża.. tak dla kontrastu i koloru...
...o perypetiach wakacyjnych powoli zapominamy...praca robi swoje!!!
..a robale są do załatwienia..
baraga1904 22:14, 07 wrz 2012

betysia napisał(a)
Agus...poranne buziaki zostawiam !!!!!!!!!
dziekuje za zagladanie i cudniastego weekendu zycze!!!!!!
buziam mocno

...jadę na spotkanie do Kapiasów...szkoda że Ciebie nie będzie
...będzie cudniasto!!!
baraga1904 18:59, 08 wrz 2012

..wróciłam ze spotkania u Kapiasów..było wspaniale i naprawdę cieszę się, że mogłam poznac i porozmawiac z wieloma osobami w relau..
..no..cóż...byłam w takim szoku z tego powodu...że nie zrobiłam żadnych zdjęc tylko komórką...
...ale w wątku o spotkaniu na pewno będzie ich dużo..
..pozdrawiam wszystkich uczestników spotkania..
baraga1904 19:07, 08 wrz 2012

...przed wyjazdem do Kapiasów, mimo deszczowej aury, zrobiłam kilka fotek...

...miskant w sąsiedztwie tulipanowca

...ławeczka pod czereśnią

..rabata

baraga1904 19:09, 08 wrz 2012

...no i oczywiście budowana wiata, niestety nie dzisiaj - z powodu pogody..
...już zadeskowana
baraga1904 19:10, 08 wrz 2012

..za płotem - sumak octowiec...jeszcze trochę i będzie się przebarwiał na czerwono..
anna_studio 19:23, 08 wrz 2012

Spotkanie u Kapiasów wrzesień 2012........
największe odkrycie.......Baraga1904

Pozdrawiam Cię Agnieszko i zapraszam na kawę....wiesz gdzie...
Miło mi było Cię poznać po raz... kolejny....ale w innej odsłonie

Ha!!! Teraz to ja wiem co oznacza....baraga....