Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów...

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów...

Kondzio 09:53, 08 maj 2014

Oj ja biedny czarujesz tymi hostami ja juz mam ich sporo ale znowu obudziłas moje chcenia hi hi hi hi
Pszczelarnia 10:27, 08 maj 2014

Kukliku, śliczne te hosty (z żółtym właśnie).

Jak rozpoznajesz zawirusowane hosty bez tej całej aparatury diagnostycznej?

mira 12:51, 08 maj 2014

Lubię oglądać hosty u Ciebie są śliczne a warzywnik mnie po prostu ugotował - jeszcze kilka takich zobaczę i przy tarasie wstawię i już tak więc nie żałuj i kuś nas tym warzywnikiem i hostami oczywiście / i czym się da /

pozdrawiam
grembosia 23:21, 08 maj 2014

Przyszłam zobaczyć Twój ogrodniczy chaos, taki chaos to i ja lubię,
Jest pięknie, nastrojowo...
Warzywnik przy tarasie wyszedł bajecznie i jak praktycznie.
Hosty, sama wiesz, bo widać, że je kochasz, są cudowne.
A najbardziej lubię w ogrodzie (w domu również) rzeczy nieoczywiste, tak jak np. Twój zegar na ścianie budynku, reling... dzięki temu ogród jest niepowtarzalny i Twój właśnie taki jest.

Dziękuję Ci za bardzo miły komentarz u mnie, takie słowa dodają skrzydeł, chociaż mam świadomość ile jeszcze rzeczy do zrobienia...

Pozdrawiam pracusia.
beta 10:55, 13 maj 2014

zaznaczam wątek na nowo, coby nie zgubić

pozdrawiam
Tess 14:24, 14 maj 2014

Kuklik napisał(a)
Hosty spore, ale nie wszystkie. Niektóre jeszcze w kłach, zależy od odmiany.
W tym roku mam spore straty w hostach - nornice (!), odkryłam też dwie z wirusem w tym Earth Angel) to bardzo smutne...

Tak mi przykro
A jak rozpoznajesz, że hosta ma wirusa?
Mala_Mi 18:19, 14 maj 2014

Iza.... z braku czasu i zbyt wielkiej ilosci wątków ograniczam zaglądanie ..

Ale ten wpis u Gremobosi... to jakbym ja mówiła

Bratnia dusza... aż miło sie czyta

Ja, widzisz, po prostu nikomu bez "przygotowania ogrodniczego" nie pozwoliłabym ruszyć moich rabat
Tam się rozsiewają ...orliki, jeżówki, wieczorniki, bodziszki, języczki, hosty, naparstnice i całe to urocze towarzystwo, które wędrując po ogrodzie cudownie uzupełnia moje kompozycje. Bałabym się, że nie pozna ten ktoś, wyrwie i nie będzie Dlatego pielę rzadko i tylko duże chwasty Poza tym ja uwielbiam na kolanach, z nosem w kwiatach, 5 centymetrów od liści, łodyg i gałęzi. Wyrywam chwasty i z bliska oglądam przy okazji cuda natury...Ale oczywiście nie wyrabiam się i jest tak jak mówisz, zanim okrążę ogród mogę zaczynać jeszcze raz
Ale ten chaos u mnie to nie tylko chwasty. Na ogród wykorzystuję każde wolne pół godziny i często coś zaczynam i kończę potem na raty, bo pół godziny to mało Więc stoi taczka na środku i grabie gdzieś pod drzewem, bo nie opłaca się odnosić, przecież nie skończyłam, wszechobecne doniczki z nowymi sadzonkami, jakaś łopatka, kubek po kawie... no cóż... nie umiem inaczej
Ale bardzo mi się podoba jak inni potrafią

Pozdrawiam serdecznie i nie zabieram czasu
WilczaGora 09:00, 15 maj 2014

"Ja, widzisz, po prostu nikomu bez "przygotowania ogrodniczego" nie pozwoliłabym ruszyć moich rabat
Tam się rozsiewają ...orliki, jeżówki, wieczorniki, bodziszki, języczki, hosty, naparstnice i całe to urocze towarzystwo, które wędrując po ogrodzie cudownie uzupełnia moje kompozycje. Bałabym się, że nie pozna ten ktoś, wyrwie i nie będzie Dlatego pielę rzadko i tylko duże chwasty Poza tym ja uwielbiam na kolanach, z nosem w kwiatach, 5 centymetrów od liści, łodyg i gałęzi. Wyrywam chwasty i z bliska oglądam przy okazji cuda natury...Ale oczywiście nie wyrabiam się i jest tak jak mówisz, zanim okrążę ogród mogę zaczynać jeszcze raz
Ale ten chaos u mnie to nie tylko chwasty. Na ogród wykorzystuję każde wolne pół godziny i często coś zaczynam i kończę potem na raty, bo pół godziny to mało Więc stoi taczka na środku i grabie gdzieś pod drzewem, bo nie opłaca się odnosić, przecież nie skończyłam, wszechobecne doniczki z nowymi sadzonkami, jakaś łopatka, kubek po kawie... no cóż... nie umiem inaczej
Ale bardzo mi się podoba jak inni potrafią"

czy Ty o mnie pisałaś ? i pytam, kiedy mnie na tym wszystkim przyłapałaś
chyba, ze za płotem codziennie stoisz skoro tak dobrze mnie znasz...
....no nie mogę...i dziękuję za doskonały, 100 % opis Wilczycy
macham z Wilczej
Mala_Mi 09:51, 15 maj 2014

Cofnęłam do warzywnika... ten warzywnik jest ładny i miejsce też zrobiło sie ładniejsze
Odcinek w Mai oczywiście oglądałam i to dawno temu Zaraz jak leciał...
Hosty masz obłędne ... też je lubię

vagnieszka 12:55, 16 maj 2014

cześć Izuś,
Poszukuję dwóch host: Ice Age Trail oraz Ripple Effect.... Przeszukałam net i nic Masz może namiar na jakąś szkółkę/sklep/stronę, gdzie mogłabym je kupić? Będę bardzo wdzięczna

Warzywka będą mniam, mniam