Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogródek pod Gdańskiem

Mój ogródek pod Gdańskiem

Moniika 18:45, 08 cze 2013

Hej Ewo i Aniu a ja właśnie wróciłam z ogrodu ... U mnie cień szybciej jest przez tuje i mogę wcześniej podlewac ... Jestem zmęczona
Bieszczady to jeden moich pierwszych powojników mam go trzy pełne sezony ale rośnie w bardzo trudnym miejscu więc kiepsko mu tam sie żyje ale w tym sezonie ma dużo pąkôw , dużo obornika mu sypnęłam jesienią i intensywnie teraz podlewam moze mnie zaskoczy super kwitnienien on jest bardzo ciekawy , mało wymagający , duże kwiaty powinien bardzo długo kwitnąć - od IV do IX.
Anita1978 19:52, 08 cze 2013

Moniika napisał(a)
Hej Ewo i Aniu a ja właśnie wróciłam z ogrodu ... U mnie cień szybciej jest przez tuje i mogę wcześniej podlewac ... Jestem zmęczona
Bieszczady to jeden moich pierwszych powojników mam go trzy pełne sezony ale rośnie w bardzo trudnym miejscu więc kiepsko mu tam sie żyje ale w tym sezonie ma dużo pąkôw , dużo obornika mu sypnęłam jesienią i intensywnie teraz podlewam moze mnie zaskoczy super kwitnienien on jest bardzo ciekawy , mało wymagający , duże kwiaty powinien bardzo długo kwitnąć - od IV do IX.

Też mam powojnik Bieszczady i też dzisiaj rozwinął kwiatek. . Ale mi on coś kiepsko i rośnie i kwitnie...
Megi 21:00, 08 cze 2013

Dziewczyny, czy któras ma może Królową Jadwigę, czy ona w rzeczywistości też ma takie DUŻE kwiaty jak na zdjęciach ?
Moniika 22:27, 08 cze 2013

U mnie właśnie tez tak , w porównaniu z innymi, słabo - ale wydaje mi sie ze to moja wina - także wciąż o niego " walczę" . Dzis zauważyłam ze bardziej ustawia sie do słońca i w tym celu przelazł mi przez płot i kwiaty ustawił na działce sąsiada! Szuka światła biedulek...
Mego - u mnie Królowej Jadwigi nie ma, ale widziałam ja na żywo na wystawie i kwiaty faktycznie " nienaturalnie" duze moze trzeba spróbować?
Ale ja nie mogę bo u mnie juz brak dobrych stanowisk a jak wsadze byle gdzie to taki właśnie mam z tego efekt - byle jaki
monteverde 22:37, 08 cze 2013

Dzięki Monika a ja dopiero wróciłam z ogrodu, chociaż na niebie pojawiły się deszczowe chmury to ja w te padanie nie wierzę, musiałam trochę popryskać
Megi 22:37, 08 cze 2013

Moniko, a z Twojego doświadczenia, jakie najlepiej clematisom wybierać miejsca ? czy osłaniać im nóżki innymi roślinami ? ściółkować jakoś specjalnie ?
Moniika 22:49, 08 cze 2013

Megi - one maja różne wymagania , jedne lubią słońce inne raczej wiecej cienia ( trzeba sprawdzić przed zakupem czy tam gdzie planujesz posadzić będzie ok dla tego pojownkia którego wybrałaś, albo wybrać innego) . Ja staram sie zawsze postępować zgodnie z instrukcja i kopać dość duży dół, na dno drenaż potem troche rozłożonego, przekompostowanego obronika i dobra ziemia. Sądzam najczęściej coś w nogach czasem inaczej cieniuje, na sporo ściółki na kory i jak dotąd najczęściej działa .
Ale muszę dodać ze żaden ze mnie specjalista. Poprostu je lubię i pare mam i to wszystko, raz mi sie uda innym razem pełna porażka
Moniika 18:26, 09 cze 2013

Piwonie przepięknie pachną
Moniika 18:31, 09 cze 2013

Pierwsze kwiaty na moich najwiekszych i najstarszych powojnikach
Moniika 18:34, 09 cze 2013

Wiciokrzewy