Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogródek pod Gdańskiem

Mój ogródek pod Gdańskiem

Moniika 19:12, 07 cze 2013

Narazie Toki to mój faworyt
eliza3 19:45, 07 cze 2013

Piękny, znowu zaglądam, aby go podziwiać.
DORA 20:01, 07 cze 2013

Czesc Monika
Zachwycily mnie Twoje hosty, które uwielbiam.
Sama mam kilka w ogrodzie, niestety nie wiem jakie, ponieważ raz ze nie znam się na odmianach a dwa kupuje to co mi się podoba i będzie "pasowalo" do mojego ogrodka
Jednak zwrocily moja uwagę te, które maja największe liscie - możesz napisac co to za odmiana?
od razu popedze by je kupic, tak bardzo mi się podobają
Anita1978 20:29, 07 cze 2013

bogumila_bienko napisał(a)

Śliczny!!!

Mi też się podoba szalenie , mam na niego chrapkę napisz kilka słów bliżej o nim- tnie się go na wiosnę? Ile przyrasta rocznie? Łatwy w uprawie? Pewnie dla Ciebie łatwy...

Może go zakupię
grazyna 22:45, 07 cze 2013

Moniko , już na tym forum jest taka Jedna( a może Dwie) co "pozarażały" nas różami
Ty widzę czarujesz powojnikami, kusisz
Widziałam i funkie dorodne, piękne, a także inne rośliny. Kominek na tarasie ! Super. Pięknie masz
Pozdrawiam Moniko
Moniika 15:05, 08 cze 2013

DORA napisał(a)
Czesc Monika
Zachwycily mnie Twoje hosty, które uwielbiam.
Sama mam kilka w ogrodzie, niestety nie wiem jakie, ponieważ raz ze nie znam się na odmianach a dwa kupuje to co mi się podoba i będzie "pasowalo" do mojego ogrodka
Jednak zwrocily moja uwagę te, które maja największe liscie - możesz napisac co to za odmiana?
od razu popedze by je kupic, tak bardzo mi się podobają

Witaj Niestety ja kupuje tak samo jak Ty... Więc nigdy nie wiem co mam - jedyny wyjątek to powojniki bo one zawsze maja etykiety plastikowe i wieszam je koło rośliny i wtedy zawsze wiem co to jest...
Serdecznie pozdrawiam i chętnie obejrzałabym Twój ogród gdybyś miała swój wątek
Moniika 15:13, 08 cze 2013

Anita1978 napisał(a)

Mi też się podoba szalenie , mam na niego chrapkę napisz kilka słów bliżej o nim- tnie się go na wiosnę? Ile przyrasta rocznie? Łatwy w uprawie? Pewnie dla Ciebie łatwy...

Może go zakupię

Anitko. Kwitnie wcześnie od maja , piszą o nim różnie , czasem ze kwitnie do VIII czasem ze do VI . Moim zdaniem prawda jest taka ze kwitnie bardzo obficie ale do czerwca, potem pojawiają sie jeszcze pojedyncze kwiaty.,ale potwierdze -sprawdze to w tym roku. Mam go od zeszłej wiosny posadzonych 03.2012 więc pieknie sie u mnie rozwinął. Moim zdaniem nic nie potrzebuje innego niż wszystkie kwitnące ... Wody i troche nawozu. U mnie wszystkie jesienią dostały obronika a w tym roku przed kwitnieniem zasilałam powojniki Magiczną siła do powojników- poza tym nie dopuszczam do przesuszenia. Obcinam słabo - w zeszłym roku wcale a teraz przystanę ale dopiero w marco około 1,5m . On dużo wiecej nie rosnie niż 1,5-2 M .
Pozdrawiam M
Moniika 15:14, 08 cze 2013

Grażynko dzieki !
Zostawiam pierwszy kwiatek Bieszczad na sobotę
nebel 15:44, 08 cze 2013

grazyna napisał(a)
Moniko , już na tym forum jest taka Jedna( a może Dwie) co "pozarażały" nas różami
Ty widzę czarujesz powojnikami, kusisz

Mnie już zaczarowałaś. A im częściej je u Ciebie oglądam tym bardziej mi sie podobają.
Miłego słonecznego popołudnia, mimo, że będziemy biegały wieczorem podlewać rośliny. Wolę chyba tak, niż gdyby było zimno. Obie pzrecież lubimy słonko
monteverde 16:26, 08 cze 2013

Moniika napisał(a)
Narazie Toki to mój faworyt

Wygląda jak brylancik a Bieszczady teraz kupowałaś?pozdrawiam ja też wolę słoneczko chociaż rano tylko ponalewałam wodę do wiader, żeby się ogrzała pod pomidory i ogórki i siedzę na razie w domu, bo dla mnie za gorąco ale o 17.00 ruszę się w końcu