Hej Ewuniu dzięki moim zdaniem powojniki są dla wszystkich i wymagają mniej uwagi niż róże polecam wszystkim tego powojnika - pierwsze kwitnienien ma zeszłorocznych pędach - IV-V potem jak przekwitnie zaczyna intensywnie rosnąć ( muszę przyciąć żeby nie przerósł ławeczki) i potem w VIII kwitnie ponownie . Wytrzymały , zdrowy
Ale zapewniłaś mu chyba wyjatkowo dobre warunki, ciepło, ale nie za bardzo, zacisznie. Bo to też jest ważne dla powojników. One chyba lubią zaciszne miejsca ? Jak uważasz?
Właściwie to to miejsce gdzie on rośnie nie jest tak bardzo zaciszne, czasem jak wieje wiatr to mam wrażenie ze u mnie sie robi taki tunel i naprawdę solidnie wieje . Ale moze gdzie indziej jest jeszcze gorzej . W końcu z każdej strony mają u mnie wysoki żywopłot, dość duże drzewa na niezbyt dużej przestrzeni ... Myśle ze powojniki - przynajmniej większość potrzebują słańca - poza tym cieżko by im było na " pustym polu " . Ja wybieram teraz takie które lubią średnio nasłonecznione warunki bo takie mam w większości w ogrodzie. Miejsca słoneczne już obsadzone
Hej Monia
Nie mogłam od razu odpisac, ponieważ wyjechałam na weekend a dziś w nocy lece na wakacje, jednak w przerwach miedzy pakowaniem walizek, popedzaniem meza, znalazłam czas by zajrzeć na forum
Co do mojego watku będzie kiepsko, gdyz mój ogrodek wciąż rodzi się w bolach, ciagle cos zmieniam, przesadzam,za bardzo jeszcze nie mam co pokazac choć malutki, az wstyd, ale taka prawda Poki co ciesze oczy patrząc na Twój ogrod, Danusi i wiele innych wspaniałych na tym forum, nie mogę wyjść z podziwu jak można dojść do takiej perfekcji ?!
Twój ogrod jest dla mnie w scislej czolowce, dlatego często tutaj goszczę, jak wroce z pewnoscia znow Cie odwiedzę, licze na dużo fotek, bo naprawdę jest sliczny
Pozdrawiam
Ależ Ty miła jesteś
Serdecznie życze Ci Miłych wakacji mam nadzieje ze odpoczniesz
Jestem pewna że masz fajnie i masz co pokazać pamiętaj tez ze zdjecia często nie oddają całości i większość , a napewno ja nie mamy wcale tak ładnie jak na zdjęciach wychodzi ale to nie ważne bo to przecież nie wystawa razem sie uczymy, pocieszamy jak cos nie uda, radzimy sobie jak cos zminic itd. Mam nadzieje ze i Ty szybko założysz swój wątek