Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogródek pod Gdańskiem

Mój ogródek pod Gdańskiem

Moniika 17:15, 16 lut 2014

jotka napisał(a)
Śliczne te Twoje powojniki I to przenikanie się ich barw i kształtów Liczę, że większość moich przetrwa zime bez strat i tez pięknie zakwitną

Dzieki Jolu wszystkie mamy nadzieje na to samo pozdrawiam serdecznie M
bogumila 17:20, 16 lut 2014

Moniika napisał(a)

Moje prawie wszystkie z internetu, w tym Summer Snow - ktory zdecydowanie najsilniej rośnie ze wszystkim jakie mam.
Wiesz, one kosztują około 20 zł w internecie, nie majątek za dwuletnia roślinę wiec zakładam ze nawet jak cos sie " nie uda" to stosunkowo mała strata
Też tyle płaciłam w szkółce.Nie wiem jak moje będą rosły...mam apetyt na więcej...
Madzenka 19:59, 16 lut 2014

Moniko a czy Twoje powojniki nie chorują na choroby grzybowe? Wiem że była dyskusja o nadmanganianie ale ja jestem ciekawa na jakim stanowisku u Ciebie rosną, jaką mają glebę... Moje ciagle choroby grzybowe atakowały po ubieglorocznym mokrym lecie.....
Moniika 20:18, 16 lut 2014

U mnie nie chorują, rosną na rożnych ( wszystkich) stanowiskach -mam ich w końcu sporo zdarzyły mi sie choroby ale wtedy wycinałam szybko roślinę do ziemi i w kolejnym roku wyrasta zdrowa nowa . Nie mam generalnie problemu z chorobami grzybowymi powojnikow . Pozdrawiam M
bogumila 20:24, 16 lut 2014

Moniika napisał(a)
U mnie nie chorują, rosną na rożnych ( wszystkich) stanowiskach -mam ich w końcu sporo zdarzyły mi sie choroby ale wtedy wycinałam szybko roślinę do ziemi i w kolejnym roku wyrasta zdrowa nowa . Nie mam generalnie problemu z chorobami grzybowymi powojnikow . Pozdrawiam M
Moniko,te dwa powojniki,które przychorowały,też przycięłam,dobrze,że nie wykopałam...a taki miałam zamiar.Może odbiją...
Moniika 10:51, 22 lut 2014

Dokonałem zakupów kolejnych narzędzi ze sklepu Ogrodowiska
Zamówiłam jeszcze grabie , szpadel dla kobiet ( zwykły już mam ) i kosz angielski stylowy do noszenia drobnych narzędzi , piękne sa ... Już nie modę idę doczekac kiedy zacznę ich używać miłej soboty M
jotka 07:00, 23 lut 2014

Piękne te narzędzia Aż żal będzie uzywać, ale usprawnią i umilą prace na pewno
Anita1978 08:57, 24 lut 2014

Monika
Ty jesteś spec od powojników, poradź- na zeszłorocznych pędach jest pełno pąków- przycinać nisko? Chyba nie....a jeśli nie przycinać to co z liściami zeszłorocznymi? Nie opadły i są zaschnięte.... Wczoraj robiłam porządki i najpierw ciachnęłam z rozpędu 3 nie patrząc na pąki, a później jak zauważyłam, to już zostawiałam.... Odpisz, najlepiej u mnie. Proszę
Anabell 12:40, 24 lut 2014

Moniko witaj! wpadłam za clematisami, jednak niektóre osoby kojarzą się ze specjalnością uprawy.

Pokazujesz wielkokwiatowe podsadzone mniejszymi i podoba mi się podsadzony drobnym białym.
Mam kupione jesienią clematisy białe niskie Recta i już skopiuję dosadzę do rosnących Jackimi.
kupiłam bez przeznaczenia. Dzięki, dzięki za podgląd. Pozdrawiam.
bogumila 19:34, 25 lut 2014

Zestaw narzędzi zakupiony...zapał do pracy jest...teraz tylko czekać na powitanie wiosny.
Pozdrawiam serdecznie.