Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Marzy mi się Siedlisko....

Marzy mi się Siedlisko....

AniaK 13:41, 15 maj 2013

beta napisał(a)
dziękuję za zdjęcia.....zobaczyć Twój ogród na żywo, to jest coś...jesteśmy świadkami pięknego spektaklu...tulipki szaleją...lada chwile peonie zaczną...cudnie....Aniu, przyznaj się bez bicia, ogród bylinowy , to ogród wymagający dużo pracy?....i bez kokietowania proszę

Aniu a co to za kwiatuszek, ten delikatny fioletowy z czarnym oczkiem?...nie będę udawała, że znam nazwy roślin, bo nie znam...ale mam Ciebie

Beatko, to zawilec wieńcowaty pojedyńczy, to jego pierwszy raz u mnie. Jak się rozrośnie stworzy fajną kępkę.

Ogród bylinowy wymaga pracy najwięcej na wiosnę, a w trakcie sezonu zawsze jest co robić, ale też najszybciej daje efekty. Ale np. teraz gdyby nie chwasty, to tylko cieszyć się jak rośnie, za chwilę trzeba przyciąć te co kwitły wiosną, a potem ok. lipca trzeba będzie co nieco przyciąć(np.szałwie, przywrotniki, bodziszki...) i trochę poczekać aż odrośnie, a na bieżąco obrywać przekwitłe kwiaty.

Pozdrawiam
reni 13:52, 15 maj 2013

pięknie.. moje czosnki też już rozkwitły
AniaK 14:21, 15 maj 2013

Dzięki Reniu, a ja u Ciebie pooglądałam właśnie
AniaK 14:25, 15 maj 2013

Tawułki szaleją, mają już pąki

dąbrówka rozłogowa

Margarete 16:23, 15 maj 2013

Pobiegałm po twoim bajkowym ogrodzie i ...eh...dech zapiera... te fotki są swietne, ogród zadbany i tki pełen kolorów, odmian a jednocześnie nie zapchany... ślicznie !!!
Przetacznik 16:56, 15 maj 2013

ale piękne puchate szafirki : )
AgnieszkaW 17:01, 15 maj 2013

Prześlicznie
martaibartek 18:42, 15 maj 2013

Pięknie! bylinowe ogrody zawsze zapierają dech w piersiach, a jeszcze tak zadbane jak ogród Ani... cóż tu dużo pisać: cudowne widoki
AniaK 22:06, 15 maj 2013

Małgosiu, Weroniko, Agnieszko, Marto dziękuję i pozdrawiam serdecznie

Weroniko, a może to i puchate szafirki, posadziłam jesienią, karteczka się rozmoczyła i nie bardzo wiedziałam cóż to
grembosia 23:04, 15 maj 2013

Aniu, cudnie! Nie ma słów, by opisać bajeczność Twojego ogrodu o każdej porze roku...

Namierzyłaś mój ogród, ale nie bądź taka szybka, ja wcześniej namierzyłam Twój (Dianki również).

Takie ogrody podczas weekendowych przejażdżek rowerowych po okolicy łatwo się namierza, jest ich niewiele. W Waszej okolicy jest jeszcze jeden ogród, który mnie zaintrygował (chyba wiesz, o którym mówię), ale jak na mój gust za bardzo wymuskany.

Tak więc, sąsiadko, do miłego zobaczenia w naszych ogrodach, może w realu?