Reni a te kwiaty między tujkami to czemu w donicach? Kret? Pies? Bo ja bym je wsadziła wprost do gruntu i miała podlewanie z głowy
nie mówię że źle, ale się czepiam bo urlop i po kwiatkach...
Dziewczyny doradzcie co tu posadzić.. za słupem jest rząd tui szmaragd i wyrównałam ten kawałek aby był jeden pas bo kosić między kamieniami i słupem nie mam siły
Nad kamieniami rosną marcinki wysokie,piwonia... myślałam o bodziszku, szałwii omszonej , pasowałoby? A co przed kamieniami? Musiałoby być coś niskiego
Reniu, jestem za bodziszkiem lub żurawkami, bo faktura ich liści będzie fajnie współgrała z podłużnymi liśćmi z tyłu (nie będą takie same), ewentualnie może być bergenia. Pozdrawiam
A może tawuły golden princes?? Dałoby żywą jasną zieleń, kwitną na różowo, można formować w kulki i strzyc do woli więc za wysokie nie będą poza tym od wiosny do jesieni masz zagospodarowaną rabatę. A między nimi szałwia omszona też wyglądałaby ok a jesienią przebarwiają się na pomarańcz ... No i są tanie- po kilka złoty zależy jak duże. I wieloletnie
A może tawuły golden princes?? Dałoby żywą jasną zieleń, kwitną na różowo, można formować w kulki i strzyc do woli więc za wysokie nie będą poza tym od wiosny do jesieni masz zagospodarowaną rabatę. A między nimi szałwia omszona też wyglądałaby ok a jesienią przebarwiają się na pomarańcz ... No i są tanie- po kilka złoty zależy jak duże. I wieloletnie