Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród przydomowy - na zmiany gotowy...

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy...

anipla 11:53, 31 sty 2013

ewalm napisał(a)
Anitko, ja też bym była za zdjęciem jakims z szerzsej perspektywy może tej "rabaty do rozważania".
bo się nie bardzo mogę zorientowac co tam masz a co chcesz mieć...
a z czasem na czytanie wątku do tyłu cieńko, cieńko. Cieńko jak barszcz.

interesujesz się owadami? albo makrofotografią owadów? czy zdjęcia tak po prostu..?
(bardzo ładne)

Zdjęcie będzie ,tylko jak już się obrobię i siadam do kompa ,coś poczytam i ...padam ostatnio...
Jak wstawię to linka Ci podeślę

Co do fotek to zdjęcia chyba tak poprostu...jak C się urodziła ,chodząc na spacery zaczęłam "nadużywać"aparatu...nie ukrywam że makro bardziej mnie wciąga....a co do owadów to chyba zaczęło się od tego że C chciała z bliska zobaczyć i jej robale uciekały więc wpadłam na pomysł że jej makrofotkę zrobię i dokładniej zobaczy ...i tak jakoś fotografuję co mi w oko wpadnie...inna sprawa to to że człowiek z bliska zaczyna widzieć piękno nawet najbrzydszych( wydawałoby się) rzeczy,roślin i zwierząt..
Jakbym mogła się w czasie cofnąć to bym na fotografię poszła....i jeszcze sprzęt by się przydał...echh...ale jak się nie ma co sie lubi to się lubi co się ma...
D
anipla 11:59, 31 sty 2013

agniecha973 napisał(a)

Witaj Anito. Wpadłam i biegnę dalej, niewiele poczytałam, ale może jeszcze będzie mi dane. Na razie przeglądnęłam ostatnie zdjęcia. To zdj. jest niesamowite!

Witaj Agnieszko.U mnie niewiele do czytania,raczej fotki.Ja też nie nadążam z wątkami ...
A tej modelce to z 15 zrobiłam i z tego ze 3 były ok.. dobrze że cyfrówki ktoś wymyślił , bo inaczej "miszczem"foto trzebaby być żeby przy 1 podejściu uwiecznić prawidłowo...

anipla 12:10, 31 sty 2013

Na resztę odpowiem jak wrócę - obowiązki wzywają .....
Milka 12:33, 31 sty 2013

obejrzałam zdjęcia..piękne
anipla 14:18, 31 sty 2013

Zeta napisał(a)
Niesamowite te zdjęcia makro

Zeta- ja to Ci zdjęcia chwastów pokażę - bez makro - - tak żebyś wiedziała gdzie i co pielić - noooo przecie obiecałaś
anipla 14:28, 31 sty 2013

asc napisał(a)

Kilka dni temu za radą Bogusia postanowiłam rozkopać kretowiska i sprawdzić czy czasami nie ma pędrali, wyszłam więc ze szpadlem i zaczęłam grzebać w ziemi,za chwilkę wyjrzał z domu mój 2 -letni S popatrzył na mnie i ku mojemu zdziwieniu poszedł do domu nawet nie schodząc na trawnik.... za chwilę
wyszedł ponownie z kaloszmi na nogach , łopatką w ręku i jak na prawdziwego ogrodnika przystało z aparatem na szyi (bo mama zapomniała...)...padłam ze smiechu ... ,nawet nie chciał mi dać aparatu żeby zrobić fotkę ale jakoś się udało..

Witaj.....zdjecia makro świetne..... ale i tak to najlepsze... a połącznie z opisem...wymiata

Witaj Aniu.

Mam ja z nim ..urwanie głowy....mam...ojjj mam.....
anipla 14:30, 31 sty 2013

ewalm napisał(a)

A ja najbardziej lubię to zdjęcie : ).

Ewuś jak ogród będzie ogrodem to więcej w całości można bedzie pokazać , a tak na makro lepiej patrzeć niż na ten misz masz ogrodowy.....
anipla 14:40, 31 sty 2013

Marlenaa napisał(a)
Zdjęcia piękne, a żółty pająk boski. Jeszcze takiego nie widziałam. Może to dziwne ale lubię pająki

A ja widziałam raz i później w necie szukałam i okazało się że ten pająk zmienia kolory....
o tu przeczytaj : http://pl.wikipedia.org/wiki/Kwietnik_%28paj%C4%85k%29
hmm... mnie pająki nie przeszkadzają - jak nie łażą po mnie i mi do domu nie włażą...a ładne to one niektóre są....
anipla 14:42, 31 sty 2013

irena_milek napisał(a)
obejrzałam zdjęcia..piękne

Witaj Irenko
Teraz to każda roślinka indywidualnie lepiej wygląda niż całokształt...
Mala_Mi 14:44, 31 sty 2013

Zdolność do zmiany ubarwienia mają tylko samice, proces ten jest stopniowy.

Nawet pajęczyce potrafią się stroić ....