Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród przydomowy - na zmiany gotowy...

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy...

anipla 15:37, 08 mar 2013

a dziś wszystko zasypane śniegiem....
Wczoraj dostałam od Żona szpadel Fiskarsa (na gwiazdkę sekator Danusiowy- wspaniały )(trochę już marudziłam i wymrudziłam)tylko że teraz to pewnie będzie tak : dostałaś dobry szpadel to sobie sama kop...ale mam zamiar pożyczać i pozwolić pokopać hihi
Nawet pojechał do kompostowni i zakupił kilka worków kompostu, i nasiona pomidorków -z własnej woli ...hmmm normalnie jestem z niego dumna

koniec monologu...obrazkowo - słownego

pozdrawiam

Juzia 15:43, 08 mar 2013

Dobry monolog nie jest zły!
Juziam
anipla 01:40, 09 mar 2013

Juzia choć Ty się ujawniasz..Dzięki Ci za to ...
Anitkam
anipla 01:45, 09 mar 2013

Gile chyba bardzo lubia nasiona pęcherznicy,nie widziałm ich na innej roślinie,ani przy karmniku , przylatywały kilkakrotnie i zawsze na pęcherznicy się stołowały:

z dedykacją dla Bożenki

Bogdzia 07:00, 09 mar 2013

Anitko dzięki za gile , u mnie ich ostatnio nie widziałam a pecherznicę mam tylko jedną i daleko od domu. Też jestem zasypana co mnie nie martwi bo w razie mrozu będzie bezpieczniej. Pozdrówka.
popcorn 07:28, 09 mar 2013

Jakie ładne te gile! To mówisz że kompost super? Już widzę mojego M jak z własnej woli jedzie... akurat ech

miłego dnia!
popcorn 07:30, 09 mar 2013

U mnie trawa wygląda tak samo, a w sumie teraz ie wygląda, bo pod śniegiem
Co to za drzewko z zakręconym pniem? Super wygląda!! I te kwitnące krokusy! Ech! zazdroszczę!
anipla 09:56, 09 mar 2013

Bożenko, myślę że do Ciebie też przylatują tylko ich nie widzisz..zresztą inne perły do Ciebie przyfruwają .ja stołówkę dla ptaków mam z drugiej strony domu i jakoś nigdy wcześniej sie nie skupiałam na obserwacji tej części, ale poprzednim razem przypadkiem zauważyłam i teraz jak tylko śnieg jest to spoglądam i faktycznie często są ale tylko na pęcherznicy.

pozdrawiam
anipla 10:10, 09 mar 2013

Wiesz Karola u mojego to chyba jakieś przesilenie wiosenne...nie liczę na więcej

Drzewka są dwa jedno to ligustr a drugie to leszczyna - "produkcja" mojego taty leszczyna od orzeszka a ligustr od gałązeczki
Krokusy już pewnie nie zakwitną te fotki były z dnia przed śniegiem...,nie zdążyły się rozwinąć ,a teraz pewnie zmarzły ..fakt że cieszyłam się jak głupia z tych pączków ...
pozdrawiam
anipla 10:17, 09 mar 2013

Sałata posiana ,zaczęła kiełkować - 6 gatunków posiałam - daję im ostatnią szansę (co roku tak mówię i zawsze myślę że się uda...i tak się kuszę na ostatnią próbę). Mam nadzieję że w pędy kwiatowe jak co roku nie pójdzie...rzodkiewka też mi się nie udaje - zawsze wyrasta..reszta ok.
Posiałam selery i pory, i tunbergię,dziś albo jutro muszę wysiać resztę tych co sieje sie w tym czasie ,jakoś nie nadążam w tym roku..ech