Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród przydomowy - na zmiany gotowy...

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy...

popcorn 10:20, 09 mar 2013

Anitko rzodkiewka jak ma dobrą, próchniczną i wilgotną ziemię, nie wyrasta i nie parcieje! na mojej glinie też się nie udaje, ale rok temu posiałam między różami (!) i w dobrej ziemi piękna urosła!
A z sałatą co jest nie tak? U mnie nawet na glinie dobrze rośnie? W pędy wybija w czerwcu i letnich miesiącach, ale wcześniej nigdy?

Też miałam dzisiaj siać, ale ziemi nie mam ani trochę

miłego dnia!
Juzia 10:49, 09 mar 2013

Mi też się podobają te zakręcone drzewka! Jak to się robi?

Zazdroszczę Wam tego śniegu. U nas niby jest jeszcze trochę, ale słońce świeci non stop i do zapowiadanych mrozów to pewnie stopnieje... Mogłoby dopadać tyć tyć

A najlepiej to by było już bez tych mrozów Ja chcę ciąć, grabić, sadzić!!!!
bociek 13:03, 09 mar 2013

Jakie przecudne gile Sto lat nie widzialam gili
Juzia 13:30, 09 mar 2013

bociek napisał(a)
Jakie przecudne gile Sto lat nie widzialam gili

Bociu też mam cudne gile...u młodej pod nosem....hahahaha
Madzenka 21:04, 09 mar 2013

anipla napisał(a)
Wiesz Karola u mojego to chyba jakieś przesilenie wiosenne...nie liczę na więcej

Drzewka są dwa jedno to ligustr a drugie to leszczyna - "produkcja" mojego taty leszczyna od orzeszka a ligustr od gałązeczki
Krokusy już pewnie nie zakwitną te fotki były z dnia przed śniegiem...,nie zdążyły się rozwinąć ,a teraz pewnie zmarzły ..fakt że cieszyłam się jak głupia z tych pączków ...
pozdrawiam

Musze skopiować ten pień zakręcony Mam młodziutką leszczynę
Madzenka 21:04, 09 mar 2013

anipla napisał(a)
Wiesz Karola u mojego to chyba jakieś przesilenie wiosenne...nie liczę na więcej

Drzewka są dwa jedno to ligustr a drugie to leszczyna - "produkcja" mojego taty leszczyna od orzeszka a ligustr od gałązeczki
Krokusy już pewnie nie zakwitną te fotki były z dnia przed śniegiem...,nie zdążyły się rozwinąć ,a teraz pewnie zmarzły ..fakt że cieszyłam się jak głupia z tych pączków ...
pozdrawiam

Musze skopiować ten pień zakręcony Mam młodziutką leszczynę
Bogdzia 22:48, 09 mar 2013

Ja dzis robiłam zdjęcia kosowi i kwiczołowi na jabłku, ale chętnie bym ich zamieniła na choc jednego gila. Widuję je czasem ale daleko tak że nie mogę zrobic zdjec a pęcherznicę muszą lubiec jak tak do niej przylatują.
anipla 01:45, 10 mar 2013

Witajcie
udało się - właśnie skończyłam siać ( dobrze że sąsiedzi nie widzą co się o tej godzinie u mnie wyrabia)

siałam sobie i siałam i siałam...i tak sobie myślałam ile to dodatkowej niepotrzebnej roboty sobie w poprzednich latach dokładałam-wysiewałam rządkami ,potem pikowałam,roboty przy tym i do tego jak było za gęsto to połowa padała...teraz postanowiłam poświęcić więcej czasu i to co mogłam - posiałam po ziarnku
dziś posiane
papryka,pomidory,burak liściowy,kalarepa,bazylia,cynie,i nn(niespodzianka będzie) od Karoli
orlik i werbena
wcześniej posiałam lobelie,sałatę , selery ,pory
anipla 01:53, 10 mar 2013

na posty odpowiem jutro - nie gniewajcie się ,idę spać bo zaraz nosem w klawiaturę zaryję
miłej nocki
anipla 01:12, 13 mar 2013

popcarol napisał(a)
Anitko rzodkiewka jak ma dobrą, próchniczną i wilgotną ziemię, nie wyrasta i nie parcieje! na mojej glinie też się nie udaje, ale rok temu posiałam między różami (!) i w dobrej ziemi piękna urosła!
A z sałatą co jest nie tak? U mnie nawet na glinie dobrze rośnie? W pędy wybija w czerwcu i letnich miesiącach, ale wcześniej nigdy?

Też miałam dzisiaj siać, ale ziemi nie mam ani trochę

miłego dnia!

Karola dzięki za radę - rzodkiewka dostanie szansę ,u mnie też ziemia kiepska i skorupa się robi mimo podlewania - w tym roku warzywnik dostanie dużą dawkę kompostu -będzie dobrze,musi być
Co do sałaty to tak sobie myślę ze może zbyt późno ją siałam albo zbyt sucho miała , nie mam pojęcia...teraz posiałam 6 gatunków i sprawdzę który przetrwa i ten bedę siać,
miłego