Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród przydomowy - na zmiany gotowy...

Ogród przydomowy - na zmiany gotowy...

Bogdzia 20:13, 15 mar 2013

anipla napisał(a)
Dziękuję Bożenko
W takim razie gołębi przekopę z ziemią w miejscu gdzie nic w tym roku nie będę jeszcze robiła a zorganizuję koński ..

S dzisiaj jak go z oka na chwilę spuściłam nabroił - jadł sobie spokojnie chlebek i bajkę oglądał nagle słyszę C mnie woła i krzyczy że młody roślinki mi wyrywa..... lecę a on sobie siewki sałaty i cynię wyrywa i na kanapkę kładzie - -myślał bidulek że to kiełki ..w sumie podobne do tych co jemy tylko z ziemią ...ech i to chwilka była ...

Mądry chłpoczyk , przecież jak najbardziej sa to kiełki skąd miał wiedziec że akurat tych nie wolno jeśc jak inne je.Buziaki mu sie należą ale C też , ma z nim utrapienie jak go tak pilnuje.Znów nas mały rozbawił, śmiejemy sie bez przerwy.
anipla 00:58, 16 mar 2013

o 23,37 było -8 a teraz jest -10
anipla 01:06, 16 mar 2013

asc napisał(a)
To też były kiełki Sałąty i cynii....
Ja w zeszłym roku pomyliłam sadzonki cynii i ogóków.. i to już spore...... i posadziłam sobie w szklarni cynie I cieszyłam się że fajne ogórki bo się nie pokładają tylko rosną do góry I t ostara babba a taka niedouczona ogrodniczo

Ania , i Ty piszesz że ja jestem niemożliwa ..ja nie mogę....hihihi
anipla 01:15, 16 mar 2013

irena_milek napisał(a)
No tej lobelii ci zazdraszczam, rok temu poniosłąm sromotną porażkę
ale będę siać, co innego, ba nawet warzywka

Irenko, w zeszłym roku siałam lobelię pierwszy raz i wszystkie padły ..a w tym roku piszę że rośnie w oczach,to w przypadku lobeli , że nasionka popękały i coś zielonego się pokazało w tym dniu od słońca, milimetrowe chyba,w tym samym czasie sałata i cynia mają już ze 4 cm, werbenie się nie spieszy...
chciałabym żeby się udała (lobelia),ale marne to widzę
anipla 01:17, 16 mar 2013

Kondzio napisał(a)
No to ci przesyłam uśmiech hi hi hi

No dziękuję Ci bardzo , zamówienie zostało zrealizowane,a właściwie reklamacja uwzględniona -porządna firma z Ciebie Kondziu,hihi
anipla 01:38, 16 mar 2013

Bogdzia napisał(a)

Mądry chłpoczyk , przecież jak najbardziej sa to kiełki skąd miał wiedziec że akurat tych nie wolno jeśc jak inne je.Buziaki mu sie należą ale C też , ma z nim utrapienie jak go tak pilnuje.Znów nas mały rozbawił, śmiejemy sie bez przerwy.

C ma już taki odruch - jak razem są w pokoju u niej to patrzy żeby jej nie nabroił, ja wtedy im nad głową nie stoję bo musza jakoś sobie razem radę dawać ,ale to moje nie pilnowanie to tak wychodzi na niby bo co kilka minut interweniować muszę...
A on niby tu taki rozrabiaka ale zauważyłam że jak coś nie na miejscu leży to przekłada , nawet w kuchni,zauważa jak coś dodatkowego jest postawione w jakimś mało widocznym miejscu,z pudła klocków wynalazł klocek który od osobnego kompletu jest , a prawie się nie różni...
a ostatnio mie rozbawił jak założyłam bluzkę której jeszcze nie widział i jak mnie zobaczył to usłyszałam ze zdziwieniem: mama łaaałł , własciwie nie ma dnia żeby czegoś nie wykombinował...

co do roślinek to w zeszłym roku podbiegł i zanim zdążyłam go złapać powyciągał kartki z opisem i nie wiedziałam co jest co ,dyniowate wymieszane , pomidorki też ,w tym roku zapobiegawczo plastry z napisami poprzyczepiałam..
anipla 03:16, 16 mar 2013

-11
Bogdzia 06:36, 16 mar 2013

anipla napisał(a)
-11

Anita a kiedy Ty śpisz???????????????????????
Bogdzia 06:39, 16 mar 2013

anipla napisał(a)

C ma już taki odruch - jak razem są w pokoju u niej to patrzy żeby jej nie nabroił, ja wtedy im nad głową nie stoję bo musza jakoś sobie razem radę dawać ,ale to moje nie pilnowanie to tak wychodzi na niby bo co kilka minut interweniować muszę...
A on niby tu taki rozrabiaka ale zauważyłam że jak coś nie na miejscu leży to przekłada , nawet w kuchni,zauważa jak coś dodatkowego jest postawione w jakimś mało widocznym miejscu,z pudła klocków wynalazł klocek który od osobnego kompletu jest , a prawie się nie różni...
a ostatnio mie rozbawił jak założyłam bluzkę której jeszcze nie widział i jak mnie zobaczył to usłyszałam ze zdziwieniem: mama łaaałł , własciwie nie ma dnia żeby czegoś nie wykombinował...

co do roślinek to w zeszłym roku podbiegł i zanim zdążyłam go złapać powyciągał kartki z opisem i nie wiedziałam co jest co ,dyniowate wymieszane , pomidorki też ,w tym roku zapobiegawczo plastry z napisami poprzyczepiałam..

Znów się śmieję. Macie z nim utrapienie ale takich fajnych sytuacji pełno w nagrodę.Widac od razu że to inteligentne dziecko wystarczy z nim trochę pobyc, a z inteligentnym nie ma lekko .
popcorn 10:32, 16 mar 2013

Anitko - nowe info z benex - wyślą w poniedziałek dopiero, nie poinformowali mnie po prostu Uff!

"Witam,

Przepraszamy za zamieszanie olega zapewno pominął fakt sprostowania otrzymanego e-maila.
Obawialiśmy się wysyłki oraz że paczka nie dojdzie następnego dnia i paczka będzie zalegać u kuriera dlatego też nadana zostanie fizycznie
w poniedziałek.
Przepraszamy bardzo ale myślę że takie rozwiązanie było słuszne.

Pozdrowienia / Regards"