Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Anity

Ogródek Anity

Ivvvona 15:00, 20 lut 2014

Napisałaś, ze klonik był piękny, czyżby już go nie było Taki klon to moje marzenie, robiłam dwa podejścia. Jeden zachorował w drugim roku po posadzeniu, a następny nie przetrwał pierwszej zimy, pomimo okrycia. Nie wiem, ale coś im u mnie nie pasuje. Zastanawiam się czy jeszcze próbować.
iwonadm 21:05, 20 lut 2014

mam prośbę czy masz gdzieś projekt ile sztuk miałaś na taką rabatę roślinek?
monitka 21:11, 20 lut 2014

Anitko ale piękne kolory pokazałaś i do tego moje ulubione jeżówki Trzymam kciuki za klona. Może jednak przezimował.
Anita1978 08:48, 21 lut 2014

Ivvvona napisał(a)
Napisałaś, ze klonik był piękny, czyżby już go nie było Taki klon to moje marzenie, robiłam dwa podejścia. Jeden zachorował w drugim roku po posadzeniu, a następny nie przetrwał pierwszej zimy, pomimo okrycia. Nie wiem, ale coś im u mnie nie pasuje. Zastanawiam się czy jeszcze próbować.

Jest. Ale czy przeżył i w jakim stanie to się okaże!
Anita1978 08:50, 21 lut 2014

iwonadm napisał(a)
mam prośbę czy masz gdzieś projekt ile sztuk miałaś na taką rabatę roślinek?

Iwona
Sprecyzuj pytanie- na rabatę z jeżówkami, czy z różami okrywowymi?
Anita1978 08:51, 21 lut 2014

monitka napisał(a)
Anitko ale piękne kolory pokazałaś i do tego moje ulubione jeżówki Trzymam kciuki za klona. Może jednak przezimował.

Jeżówki fakt, mają coś w sobie
Mówią niektórzy, że są staromodne, ale ja je lubię.
iwonadm 08:57, 21 lut 2014

chodzi mi o rabatę z różami
ja uważam, że jeżówki są najmodniejsze. Żadna z roślin w ostatnim czasie nie ma tylu nowych odmian i dobrze, że się tak dzieje, bo niedługo jeżówki opanują mój ogród w różnych odmianach Lubię kwiaty, które są niezawodne i długo kwitną.
Margarete 10:10, 21 lut 2014

Chciałam podziekowac za nalewkę, jest pyszna, pozwalam sobie ostatnio wieczorkiem raczyc sie nia, jest pyszna. Żałuję że sie zgapiłam i nie poczęstowałam moich sobotnich gości tą nalewką. Głupio mi ale zamieszanie w domu, emocje ze spotkaniem związane spowodowały że odstawiłam ja na blat kuchenny i........zapomniałam. Przepraszam teraz oficjalnie wszystkich........

Jezówki też lubie, miałam od wiosny białe, a kupiłam ubiegłej jesieni 2 szt czerwonych i 2 szt w takim rózowo-liliowym kolorze , kwitły pojedynczymi kwiatami jak sadziłam wiec mama nadzieje że wezma przykład z twoich i sie rozrosną.
Pozdrawiam !
marta_d 11:26, 21 lut 2014

Anita1978 napisał(a)
Miło mi dziękuję. Wszelkie roboty ciężkie- tj. równanie terenu, kopanie czy zakładanie trawnika to dzieło fachowców, iglaki kupione u zaprzyjaźnionego pasjonata a reszta pomału...

a oto mój amatorski warzywniaczek urządzony przy pomocy teściowej

poziomki swojskie-specjalnie dla dzieci

to rabatka z przodu domu obok drewutni

to oczko przed domem z moimi ulubionymi kulistymi formami roślin

i na koniec nieudane moim zdaniem oczko w centrum ogrodu widoczne dodatkowo z okna salonu i jadalni i tu proszę o pomoc w jego zmianie....będę wdzięczna za sugestie

miało to być ala wrzosowisko ale nie wyszło... dodam,że działka jest w miejscu wietrznym(strasznie) i w pełnym słońcu, więc proszę miejcie to na uwadze radząc mi co do zmian,madzą mi się różaneczniki ale cienia u mnie brak

na koniec moja Luna-też lubi nasz ogródek bo nic mi w nim nie zniszczyła

i w ten oto sposób mogłam zaistnieć wśród was
cieszy mnie to niezmiernie i coś czuję ,że przez ogrodowisko popadnę w uzależnienie od netu chyba
Anita

Piękny kawał ziemi jak na początkującego wtedy ogrodnika poradziłas sobie świetnie bardzo ładny ogród, n apewno będę tu zaglądać pozdrawiam
Anita1978 13:44, 21 lut 2014

iwonadm napisał(a)
chodzi mi o rabatę z różami
ja uważam, że jeżówki są najmodniejsze. Żadna z roślin w ostatnim czasie nie ma tylu nowych odmian i dobrze, że się tak dzieje, bo niedługo jeżówki opanują mój ogród w różnych odmianach Lubię kwiaty, które są niezawodne i długo kwitną.

Tam jest ich 8, na około 10 metrach. One się rozrastają strasznie. Jak chcesz efekt dżungli to sadź co 70-80 cm.jak nie to co metr. Pomiędzy możesz dać lawendę lub coś innego niebieskiego