Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Anity

Ogródek Anity

katarzynkak 15:57, 07 kwi 2014

Ach,
zapomniałam jeszcze zapytać- jak szeroko rozkładają się te róże fairy?
Ja mam rabatę 0,7 m szer i jeszcze chce dać przed różami pas lawendy- to chyba za wąsko będzie prawda?
Nikita 17:46, 07 kwi 2014

Anitko, byłam dziś w dwóch szkółkach w okolicy „szmaragdowego” i w każdej jest ogromny wybór berberysów (po jakieś 20 odmian). Ceny różne od 12 do 20 zł i wielkości też różne… W wolnej chwili przejrzyj sobie różne odmiany i wybierz po 2-3 żółte i 2-3 czerwone…daj mi znać, a ja zobaczę w jakiej cenie są u nas i czy w ogóle są te odmiany…będziesz miała porównanie. I tak jestem tutaj co weekend, więc nie ma problemu.
Z berberysów to zobacz sobie w necie berberys Harlequin (bordowy nakrapiany różowymi plamkami - mam go w "szmaragdowym") i Natasza (biało-różowo-zielony – to rarytas, tylko w jednym miejscu w Polsce można go kupić, ale będę jechała dla siebie to przecież mogę wziąć dwa, tani nie jest, ale fajnie wygląda)
Tyle o berberysach…już ci nie truję, bo ci je obrzydzę do reszty….Pa pa.
Nikita 18:02, 07 kwi 2014

Anita1978 napisał(a)
Dziekkuję ci dobra kobieto, ale na razie to nie wiem, gdzie je wsadzić....ale ty naprawdę uczynna jesteś!
. To bardzo miłe!
Zreszta chyba już wyjechałaś, a ja wczoraj spałam już....

Ja o godzinie 3.30 wyjechałam, więc raczej na pewno w głębokim śnie byłaś...
A co do uczynności...to już taka jestem...Moja przyjaciółka się śmieje, że jestem wysoce niewiarygodnym zaprzeczeniem "typowej jedynaczki"...ha ha
Anita1978 19:38, 07 kwi 2014

irena_milek napisał(a)
Obejrzałam aktualne foty, nie ma to jak wiosna, słońce i nic do szczęścia nie trzeba, bo ogród wygląda wspaniale

Irenko
Anita1978 19:42, 07 kwi 2014

katarzynkak napisał(a)
Ach,
zapomniałam jeszcze zapytać- jak szeroko rozkładają się te róże fairy?
Ja mam rabatę 0,7 m szer i jeszcze chce dać przed różami pas lawendy- to chyba za wąsko będzie prawda?

Różne odmiany róży fairy sa tu: www.rosarium.com
To dobra szkółka. Polecam . Maja wysyłkowo. Szukaj w okrywowych. Bonice tez mają.
A jeśli chodzi o rozlożystosć, to według mnie byłoby ok, lawenda ładnie wchodziłaby w róże. Ale zajrzyj do tej szkółki,,a znajdziesz napewno cos dla siebie....i przynokazji oczopląsu od urody oferowanych róż
Anita1978 19:44, 07 kwi 2014

Nikita
No popatrzę na berberysy. W razie czego dasz namiar na szkółki. Albo jak będę cię odwiedzać kiedyś to zachacze o szkółkę też
Anita1978 20:00, 07 kwi 2014

Ja dzisiaj ani nic nie robiłam w ogrodzie, ani zdjęć żadnych tez nie mam. Zabiegany dzien! Ale za to kupiłam piękne bratki zwisające do donic! Jutro posadzę i obfocę
Bogdzia 21:20, 07 kwi 2014

Anita1978 napisał(a)
Ja dzisiaj ani nic nie robiłam w ogrodzie, ani zdjęć żadnych tez nie mam. Zabiegany dzien! Ale za to kupiłam piękne bratki zwisające do donic! Jutro posadzę i obfocę

Nie znam bratków zwisających . Niecierpliwie czekam na zdjecia.
Anita1978 22:39, 07 kwi 2014

Bożenko, na razie wyglądają niepozornie, ale jak sie rozrosną, to sa zwisające, tworzą piękne " zwisielce" . Takie drobnokwiatowe. Jutro pokażę, choć na razie nie widać, że to zwisające....
Milka 12:19, 08 kwi 2014

Anita1978 napisał(a)

Chyba takich nie widziałam, czekam na fotki