No soczyście! Lubię taką młoda zieleń! Jeszcze dzisiaj sypnęłam nawóz na trawnik, podlałam, więc się zazieleni napewno!
Posadziłam też 6 tymianków- uwielbiam ich zapach i fajnie kwitna na fioletowo! Przesadziłam 3 funkie w inne miejsce, w tym jedna podzieliłam na pół, ledwo ledwo szpadlem...strasznie duża karpa.....
O tych..o tych...musiał się termin zmienić. Dobrze, że cię zapytałam, bo za tydzień pewno był pędzikiem jechała do Piotrkowa..i na próżno.
A babski zjazd (+ Tomek), jak tylko ustalimy termin zaraz w kalendarzu zapisuj, żeby się nie zapomniało.
Edit: zapomniałam dodać, że ślicznie wiosennie u ciebie...żonkile strzępiaste pierwszy raz widzę, a wierzba hakuro też u mnie 2 lata temu taka była...ktoś mi powiedział, że by ją ciąć kilka razy w roku to się zagęści...no to cięłam...co miesiąc...teraz jej opanować nie mogę...tak się rozszalała. Przyjedziesz to sama zobaczysz...
Przydrepciłam jeszcze raz...prosto od Caroli. Widziałam u niej, że szukasz berberysów kolumnowych. Ta szkółka o której Carola pisze jest w Tuszynie (tuż przy drodze), ale tam jest jeszcze jedna szkółka o której mało kto wie, bo oni raczej tylko w hurcie sprzedają, ale ja byłam u nich w środę i mi bez problemu 3 berberysy sprzedali. (tylko do ceny hurtowej 30 % doliczyli).
Wygoogluj sobie Dendrofarma Tuszynek Majoracki (to jest ta druga szkółka). Jak klikniesz na kontakt wyświetli ci się mapka dojazdowa... na tej mapce zaznaczony jest Zajad Halszka (teraz inaczej się nazywa "We Młynie" czy jakoś tak ...tylko nie "Złoty Młyn", bo ten jadąc od ciebie jest jedno skrzyżowanie wcześniej). No więc ta szkółka co o niej Carola pisze jest na przeciwko zajazdu "We Młynie", czyli przy głównej ulicy tylko od tyłu się wjeżdża.
A jakie te berberysy potrzebujesz, bo ja w poniedziałek pod Poznaniem też kolumnowe (czerwone) kupować będę....