Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Anity

Ogródek Anity

Anita1978 20:21, 06 kwi 2014

katarzynkak napisał(a)
Anitko,
Dziękuje za wizyte i nowe pomysły.
Ta róża the fairy dosyć mocno sie pokłada. Musze chyba poszerzyć rabate...
slicznie u Ciebie

Napisałam u ciebie
Anita1978 20:22, 06 kwi 2014

bociek napisał(a)
Alez u Ciebie zaawansowane stadium wiosny Wrzosowisko pieknie wyszlo, mozesz wrzosom podsypac fusow z kawy Nie powinny grymasic

Buziam

No to będę zbierać te duszy! dzięki Boćku!
Anita1978 20:23, 06 kwi 2014

paulina_weron_niemiec napisał(a)
Pięknie wszystko się rozwija

Z dnia na dzień coraz bardziej! Niestety chwasty najbardziej.... no i deszcz by się przydał....
Anita1978 20:27, 06 kwi 2014

MagdalenaK8 napisał(a)
Anitko piękne zdjęcia ...i tak u Ciebie soczysto . Aż serce rośnie
Pozdrawiam i miłego tygodnia życzę ....

No soczyście! Lubię taką młoda zieleń! Jeszcze dzisiaj sypnęłam nawóz na trawnik, podlałam, więc się zazieleni napewno!
Posadziłam też 6 tymianków- uwielbiam ich zapach i fajnie kwitna na fioletowo! Przesadziłam 3 funkie w inne miejsce, w tym jedna podzieliłam na pół, ledwo ledwo szpadlem...strasznie duża karpa.....
Ivvvona 20:29, 06 kwi 2014

Pięknie Mnie też zauroczyły te strzępiaste żonkile, bardzo oryginalne. A z deszczem to masz rację, znów susza. Pozdrawiam
Anita1978 20:31, 06 kwi 2014

Ivvvona napisał(a)
Pięknie Mnie też zauroczyły te strzępiaste żonkile, bardzo oryginalne. A z deszczem to masz rację, znów susza. Pozdrawiam

Hej Iwonko!
Miałam więcej ich posadzonych, ale cóż....nornice....czy inne licho....
Pozdrawiam!
paulina_wero... 21:10, 06 kwi 2014

Anita1978 napisał(a)

Z dnia na dzień coraz bardziej! Niestety chwasty najbardziej.... no i deszcz by się przydał....

U mnie padało tak że świeżo posadzone truskawki podlalo, no i inne...
Bogdzia 21:17, 06 kwi 2014

Mnie też Twoja wiosna zauroczyła, pięknie i tyle zielonego. U mnie jeszcze zieleni młodej brak buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
Nikita 21:20, 06 kwi 2014

Anita1978 napisał(a)
Pamiętajmy o ogrodach jest 11 maja w Piotrkowie. http://www.lodr-bratoszewice.pl/ix-piotrkowskie-targi-ogrodnicze
Chyba że mówisz o innych?

O tych..o tych...musiał się termin zmienić. Dobrze, że cię zapytałam, bo za tydzień pewno był pędzikiem jechała do Piotrkowa..i na próżno.
A babski zjazd (+ Tomek), jak tylko ustalimy termin zaraz w kalendarzu zapisuj, żeby się nie zapomniało.

Edit: zapomniałam dodać, że ślicznie wiosennie u ciebie...żonkile strzępiaste pierwszy raz widzę, a wierzba hakuro też u mnie 2 lata temu taka była...ktoś mi powiedział, że by ją ciąć kilka razy w roku to się zagęści...no to cięłam...co miesiąc...teraz jej opanować nie mogę...tak się rozszalała. Przyjedziesz to sama zobaczysz...
Nikita 22:08, 06 kwi 2014

Przydrepciłam jeszcze raz...prosto od Caroli. Widziałam u niej, że szukasz berberysów kolumnowych. Ta szkółka o której Carola pisze jest w Tuszynie (tuż przy drodze), ale tam jest jeszcze jedna szkółka o której mało kto wie, bo oni raczej tylko w hurcie sprzedają, ale ja byłam u nich w środę i mi bez problemu 3 berberysy sprzedali. (tylko do ceny hurtowej 30 % doliczyli).
Wygoogluj sobie Dendrofarma Tuszynek Majoracki (to jest ta druga szkółka). Jak klikniesz na kontakt wyświetli ci się mapka dojazdowa... na tej mapce zaznaczony jest Zajad Halszka (teraz inaczej się nazywa "We Młynie" czy jakoś tak ...tylko nie "Złoty Młyn", bo ten jadąc od ciebie jest jedno skrzyżowanie wcześniej). No więc ta szkółka co o niej Carola pisze jest na przeciwko zajazdu "We Młynie", czyli przy głównej ulicy tylko od tyłu się wjeżdża.
A jakie te berberysy potrzebujesz, bo ja w poniedziałek pod Poznaniem też kolumnowe (czerwone) kupować będę....