Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy Ogród :)

Kondziowy Ogród :)

Madzenka 06:55, 22 sie 2012

Kondzio, się dzieje
Piekna rodzina bukszpanowa została do Twojego orodu przysposobiona

Ja bym kopytnik na samym brzegu rabaty zostawiła a zaraz zanim trawki. D tej rabatyze strzyżonym jałowcem (???) przydaloby sie jeszcze ciut koloru. Na pewno red baron doda ale ona późno się budzi po zimie więc przydałyby się źurawki... Lub hodty bo wg mnie potzreba ożywienia kolorem i większymi liśćmi.
Mala_Mi 07:17, 22 sie 2012

https://www.ogrodowisko.pl/watek/809-ogrod-leny?page=109 masz linka do ogordu gdzie Lena pokazuje jak w ciągu roku się zmieniął rabata.. i popatrz jaka się wydawaął mało atrakcyjna na początku To tak ku pokrzepieniu serc...

Kondzio 11:09, 22 sie 2012

Martek napisał(a)
Konrad jak przyjmujesz buziaki to ja też gdzieś kopytnika wcisnę ))))))))))))))))))))

Trzmieliny na pniu to dla mnie znak rozpoznawczy twojego wątku Konradzie.Ja chyba już kiedyś pytałam,ale ponowię .Okrywasz je na zimę ? I ile zim przeżyły ???

Zmiany fajne,stożki bukszpanowe zobowiązują do wprowadzenia jakiegoś ładu do nich.Jeśli żurawki,które posadziłeś tworzą spore kępy to jest ok, jeśli jednak nie to chyba trzeba będzie dosadzić jeszcze ...?
Ale to ocenisz jak wyjdzie w praniu.Możesz podzielić sobie na nowe sadzonki z tego co masz

Asc dobrze sugeruje co do wrzosowiska

Kanty na medal i te talerzyki w trawie do chodzenia

Pozdrawiam cię serdecznie

tak pytalas napisałem ze nic z nimi nierobie
Kondzio 11:11, 22 sie 2012

Martek napisał(a)
A gdzieś ty chłopie te złote kule wypatrzył ? Trzecie pytanie
u kapiasa
alinak 23:00, 22 sie 2012

Konrad manipuluje z tą druga częścią rabaty w przodzie . i jakoś tak mi wpadło do głowy , żeby iść dalej z tymi żurawkami , tylko zapodać ton koloru trochę bardziej kontrastowy . oczywiście to zamiast kopytnika , ten możesz wykorzystać w tyle np. pod brzozami.i wtedy wkomponować te trawki które tam ostawiłeś. red baron i te turzyce
Kondzio 23:06, 22 sie 2012

Alinko tylko ja chce zostawic kopytnik moge dodac zórawki kurcze przydałabys sie umnie poczebuje pomocy ale dzisiaj nic nie robiłem i jutro tez bo w pracy 11 w piątek kosze trawe w sobote bede robił dalej nie mam pomysła z tym przodem najwazniejsze ze zaczeło mi sie podobac nie chce nazekac juz
Mala_Mi 23:11, 22 sie 2012

Tak trzymaj......
Ustawiaj doniczki w róznych kombinacjach... aż stwierdzisz....że t o jest to Ja tak robię.. i potrafię doniczki trzymać i przez miesiać.. jak nie jestem przekonana....
anieszka 23:16, 22 sie 2012

Gorzej jak nie masz doniczek , bo akurat coś jest wykopane i trzeba szybko wsadzić Ja zagospodarowałam jedno miejsce na tzw. przechowalnię i tam ląduje wszystko na co nie mam pomysłu, a jest wykopane z ogrodu
Evchen 05:28, 23 sie 2012

Kondzio napisał(a)
A to moje nie udolne przymizenia

Dlaczego nieudolne?.. No fiesz!
I zostaw kopytnika, jeśli go lubisz Sam mnie napominałeś, ze ogród ma się podobać mi, a nie innym
Ale rabatę trzeba rozświetlić .. bo tyle ślicznych roślin i zielone kolory się przenikają, nie widać ich urody.
Ta trawka żółta jest śliczna..! Nie mógłbyś jej dokupić i posadzić tuż za kopytnikiem?.. Tzn. zrobić regularny pas z kopytnika i zaraz za nim trawkę żółtą?..

Jakoś tak intuicyjnie czuję, że byłoby dobrze... Ale wiesz, że nie mam doświadczenia w projektowaniu, .. ale staram się jakoś pomóc

Acha.. po prawej stronie masz tą pokrywę, o której wcześniej pisałeś?...
A co byś powiedział, gdyby tam posadzić trzmielinę żółtą albo tojeść aurea, które by przykryły tą kostkę?... i jakieś wyższe trawki?.. Czy chcesz zostawić to tak jak jest?
Sebek 22:19, 23 sie 2012

Dokopałem się Kule z bukszpanu - piękne! Posadzone w grupie - jeszcze piękniej ! W kopytniku - nie zlały się z nim i nie widać Dlatego tam muszą być trawy, żurawki - byle co - byleby nie było zielone tylko żeby podkreśliło te kule... Chyba, że to w realu lepiej wygląda i te bukszpany są dobrze widoczne - wtedy OK

Co do kuli - te złote będą się mi śnić po nocach