Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

gierczusia 13:21, 07 kwi 2013

Bogdzia napisał(a)

Usmiałam sie to dodatnie mi pokazujesz a ujemne ukrywasz? Jak będą ujemne to śnieg dużo wolniej bedzie sie topił. Trudno nic nie poradzę na to więc muszę czekac az sie stopi.

Tak , tak.... Anusia jak mnie pokazała swoje przecudowne krokusy , to mnie do dziś w dołku ściska

Ale to może i lepiej , kiedy się troszkę pokreuje rzeczywistość ... Dusza się wtedy raduje ..,u mnie Bogdziu są pagóreczki po 140 cm ... Oczywiście nie terenowe tylko śniegowe
gierczusia 13:26, 07 kwi 2013

A u Was tu rudziki i pliszki ... Śliczne .. Już tak wiosennie a u mnie zima
arcobaleno 13:27, 07 kwi 2013

Bogdziu - jak Twoje rododendronowe pączki? Ja macam moje, to są miękkie - jak myślisz - zmarzły??

Przesylam Ci dzisiejsze moje pszczółki w krokusach

MaciejK 13:32, 07 kwi 2013

Bogdziu wpadnij do mnie na chwile jak znajdziesz czas
Mala_Mi 14:41, 07 kwi 2013

Ot i pszczółki już są nawet gdzieś..........
A nad domem dziś jeszcze latał bocian.
W doniczce lilia martagon ma już pąk kwiatowy ... czy ktoś martragony uprawiał w donicach??
przemekg 15:21, 07 kwi 2013

Cudowny ogród i ptasie opowieści, widząc od kilku dni bociany, żurawie, przyszła wreszcie nadzieja na kres tej lodowcowej epoki.
Serdecznie dziękuję za wskazówki odnosnie pawi, dziś ich pierwsze wyjście na dwór są zachwycone i z dumą prezentują juz swoje jeszcze króciótkie ogonki. Jesienią postaram się o samiczki aby nie kusić ich na dalsze wyprawy.
Pozdrawiam Przemek.
Bogdzia 15:46, 07 kwi 2013

gierczusia napisał(a)

Tak , tak.... Anusia jak mnie pokazała swoje przecudowne krokusy , to mnie do dziś w dołku ściska

Ale to może i lepiej , kiedy się troszkę pokreuje rzeczywistość ... Dusza się wtedy raduje ..,u mnie Bogdziu są pagóreczki po 140 cm ... Oczywiście nie terenowe tylko śniegowe

U mnie w okolicy ścieżek do chodzenia tez jest tyle śniegu i ogród dokładnie grubo przykryty śniegiem.Temp dziś dochodziła do +4 -ciagle za mało.
Bogdzia 15:47, 07 kwi 2013

gierczusia napisał(a)
A u Was tu rudziki i pliszki ... Śliczne .. Już tak wiosennie a u mnie zima

Elu obie tak płaczemy , u mnie tez zima i ptaszków wiosennych nie widac.
Bogdzia 15:50, 07 kwi 2013

arcobaleno napisał(a)
Bogdziu - jak Twoje rododendronowe pączki? Ja macam moje, to są miękkie - jak myślisz - zmarzły??

Przesylam Ci dzisiejsze moje pszczółki w krokusach

Marto nieco zazdroszczę choc ja ludziom życzliwa jestem i cieszy mnie jak fajnie mają. Mam nadzieję że i u mnie tak będzie niedługo a na razie cieszę sie waszymi kwiatkami bo mam większą nadzieję na moje. Pozdrawiam Cie serdecznie i dzięki za wizyte.Piękne zdjecia takie radosne.
Bogdzia 15:52, 07 kwi 2013

asc napisał(a)
Ot i pszczółki już są nawet gdzieś..........
A nad domem dziś jeszcze latał bocian.
W doniczce lilia martagon ma już pąk kwiatowy ... czy ktoś martragony uprawiał w donicach??

Ja swoje niedawno dopiero posadziłam do doniczek, może niepotrzebnie bo za kilka dni może do gruntu by sie dało posadzic?W twoich stronach bocianów nie brakuje o czym sie przekonałam jadąc do Ciebie.