Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Martek 16:40, 07 kwi 2013

U mnie co roku są rudziki sympatyczne ptaszki,a teraz wypatruję boćków,albo żurawi i może w końcu jakiś jarząbek się pokaże bliżej
Bażanty i bażancice )))) robią sobie co chcą widzę,kosy też się dość swobodnie czują i dzięcioły o srokach nie wspomnieć .
Ostatnio jednak widzę jak odwiedzają nas wiewiórki chyba z tego powodu srogi zmieniły miejsce budowania gniazda .Weszła na choinkę jedna i tylko widziałam kał sroczy ze strachu ))))))))))
Widziałam dopiero dwa gołębie dzikie,a tego zwykle tu sporo .
Są też inni goście ,ale ja nie odróżniam tego drobiu
Pozdrawiam Bogdziu ciepło
Martek 16:41, 07 kwi 2013

A słońce świeci !
Bogdzia 16:43, 07 kwi 2013

Enya73 napisał(a)
Bogdzia, to co z tą herbatką? Szarlotka już czeka

To pędzę , herbatkę mogę zrobic.
an_tre 16:45, 07 kwi 2013

Bogdzia napisał(a)

U mnie nic nie słychac , chyba wszystkie ptaszki zmieniły trasy przelotu tak się boją mojego śniegu. a u Ciebie Aniu sniegu nie ma? Przecież tez dużo miałas.
Bożenko jest śnieg ale szybko topnieje ku naszej radości właśnie wypatrzyliśmy parę pliszek, są śliczne M mówi, że mają gniazdo na dachu stodoły chciałam zrobić fotkę, bo podeszły pod sam dom, ale moim aparatem nie udaje sję
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Bogdzia 16:49, 07 kwi 2013

Martek napisał(a)
U mnie co roku są rudziki sympatyczne ptaszki,a teraz wypatruję boćków,albo żurawi i może w końcu jakiś jarząbek się pokaże bliżej
Bażanty i bażancice )))) robią sobie co chcą widzę,kosy też się dość swobodnie czują i dzięcioły o srokach nie wspomnieć .
Ostatnio jednak widzę jak odwiedzają nas wiewiórki chyba z tego powodu srogi zmieniły miejsce budowania gniazda .Weszła na choinkę jedna i tylko widziałam kał sroczy ze strachu ))))))))))
Widziałam dopiero dwa gołębie dzikie,a tego zwykle tu sporo .
Są też inni goście ,ale ja nie odróżniam tego drobiu
Pozdrawiam Bogdziu ciepło

Marta już pisałam ze w fajnym miejscu przyrodniczo mieszkasz. Ptaki boją sie wiewiórek bo im jaja i pisklaki wyjadają. Pozdrówka.
weronika77 16:49, 07 kwi 2013

Bogdziu, Basia podpowiada, żeby wątek z gifami założyć. Myślę, ze to dobry pomysł, mieć ogrodowiskowe gify w jednym miejscu. I do nauki, i do krytyki. Ty byłaś pierwsza, zaczynaj, my dołączymy w charakterze uczniów.
Bogdzia 16:52, 07 kwi 2013

an_tre napisał(a)
Bożenko jest śnieg ale szybko topnieje ku naszej radości właśnie wypatrzyliśmy parę pliszek, są śliczne M mówi, że mają gniazdo na dachu stodoły chciałam zrobić fotkę, bo podeszły pod sam dom, ale moim aparatem nie udaje sję

Tak pliszki sa śmieszne , to ich kiwanie ogonkiem jest fajne. Miejmy nadzieję ze śnieg szybko stopnieje. U mnie pokazał się jeden tulipan , reszta mocno przykryta śniegiem , mam nadzieję ze co dzien bedzie lepiej.Pozdrówka.
Bogdzia 16:53, 07 kwi 2013

weronika77 napisał(a)
Bogdziu, Basia podpowiada, żeby wątek z gifami założyć. Myślę, ze to dobry pomysł, mieć ogrodowiskowe gify w jednym miejscu. I do nauki, i do krytyki. Ty byłaś pierwsza, zaczynaj, my dołączymy w charakterze uczniów.

Wiesz Weroniko nawt o tym juz myslałam ale wydaje mi sie że takie skupisko ruszających sie gifów może doprowadzic oglądających do znużenia.
Martek 16:55, 07 kwi 2013

Bogdziu tu są sady,niezbierane owoce zgniłe pod śniegiem karmią jeszcze na przedwiośniu .
Dziś mieszkam
Bogdzia 17:01, 07 kwi 2013

Martek napisał(a)
Bogdziu tu są sady,niezbierane owoce zgniłe pod śniegiem karmią jeszcze na przedwiośniu .
Dziś mieszkam

Ptaki lubią stare ogrody , łatwiej o bezpieczeństwo i pokarm.Cieszę się.