Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 15:54, 07 kwi 2013

przemekg napisał(a)
Cudowny ogród i ptasie opowieści, widząc od kilku dni bociany, żurawie, przyszła wreszcie nadzieja na kres tej lodowcowej epoki.
Serdecznie dziękuję za wskazówki odnosnie pawi, dziś ich pierwsze wyjście na dwór są zachwycone i z dumą prezentują juz swoje jeszcze króciótkie ogonki. Jesienią postaram się o samiczki aby nie kusić ich na dalsze wyprawy.
Pozdrawiam Przemek.

Teraz bedziesz miał zabawę z nimi. To piękne ptaki. Idę zobaczyc czy sa ich zdjęcia.
danuta_szwajcer 16:08, 07 kwi 2013

Oj u mnie tez Bozenko tyle sniegu w ogrodzie, ze nie wiem czy do konca tygodnia sie stopi nawet jeszcze na dachach jest snieg ale widze u Ciebie, ze gdzies tam juz piekne krokusy kwitną to moze i w koncu u nas zakwitna?ciekawe jak to bedzie wygladalo wszystko po tym sniegu i jak naraz wszystko bedzie chcialo zakwitnac. O tej porze to juz sie trawe po raz pierwszy raz kosilo)pozdrawiam
Bogdzia 16:12, 07 kwi 2013

danuta_szwajcer napisał(a)
Oj u mnie tez Bozenko tyle sniegu w ogrodzie, ze nie wiem czy do konca tygodnia sie stopi nawet jeszcze na dachach jest snieg ale widze u Ciebie, ze gdzies tam juz piekne krokusy kwitną to moze i w koncu u nas zakwitna?ciekawe jak to bedzie wygladalo wszystko po tym sniegu i jak naraz wszystko bedzie chcialo zakwitnac. O tej porze to juz sie trawe po raz pierwszy raz kosilo)pozdrawiam

Danusiu moje krokusy nawet szans nie mają by wyjrzec spod wysokiego śniegu , to dziewczyny na duchu mnie podtrzymują pokazując swoje. U mnie też nawet na dachu snieg nie stopniał ale nadziei coraz więcej.Pozdrówka.
an_tre 16:18, 07 kwi 2013

Bożenko przyszłam do ciebie w gości w ten piękny i słoneczny niedzielny dzionek
jest cudownie, aż chce się żyć co chwila słychać przelatujące gęsi, czajki ale gdzieś bardzo wysoko, muszą mieć plany na dłuższe loty pozdrawia i życzę miłego dnia
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Margarete 16:21, 07 kwi 2013

Bożenko, ty jesteś dla mnie autorytetem jeśli chodzi o skrzydlatych gości w naszych ogrodach więc melduję ci że u mnie na bzie (piennym) tuż przy tarasie od rana uwijają sie dwa rudziki. Sa śliczne, nie udało mi sie zrobić im fotek ale to niechybny znak, że juz wiosna...
Bogdzia 16:24, 07 kwi 2013

an_tre napisał(a)
Bożenko przyszłam do ciebie w gości w ten piękny i słoneczny niedzielny dzionek
jest cudownie, aż chce się żyć co chwila słychać przelatujące gęsi, czajki ale gdzieś bardzo wysoko, muszą mieć plany na dłuższe loty pozdrawia i życzę miłego dnia

U mnie nic nie słychac , chyba wszystkie ptaszki zmieniły trasy przelotu tak się boją mojego śniegu. a u Ciebie Aniu sniegu nie ma? Przecież tez dużo miałas.
BASIA8 16:25, 07 kwi 2013

Witaj Bogdzia.
Miło że mnie odwiedziłaś. Moje krokusy ładnie wychodzą z pod śniegu.

Bogdzia 16:32, 07 kwi 2013

Margarete napisał(a)
Bożenko, ty jesteś dla mnie autorytetem jeśli chodzi o skrzydlatych gości w naszych ogrodach więc melduję ci że u mnie na bzie (piennym) tuż przy tarasie od rana uwijają sie dwa rudziki. Sa śliczne, nie udało mi sie zrobić im fotek ale to niechybny znak, że juz wiosna...

Małgosiu , moze gniazdo założą , nie strasz ich za bardzo. Rudzikowi nie tak łatwo zdjęcie zrobic.One muszą sie do człowieka przyzwyczaic.Cieszę się ze masz takich sympatycznych gości i odświętnie wystrojonych. Czerwone ( własciwie rude) koszule do fraka to chyba odswiętny strój,Pozdrówka.Fajnie że ta wiosna blisko.Wiosną musimy się umówic.
Bogdzia 16:36, 07 kwi 2013

BASIA8 napisał(a)
Witaj Bogdzia.
Miło że mnie odwiedziłaś. Moje krokusy ładnie wychodzą z pod śniegu.

Basiu to niedługo Ci zakwitną. U mnie na razie widac jednego tulipana przy samej ścieżce, krokusy jeszcze pod duzym sniegiem ale najbardziej cieszy mnie to że wiosna bedzie od początku czyli z krokusami a nie zrobi się od razu lato, . Jak u innych kwitną to i wszędzie będzie tak samo. .balam się że przez ten miesiąc pod sniegiem już ich w tym roku nie zobaczymy i cieszy mnie że są chociaż na razie nie u mnie. pozdrawiam serdecznie.
Enya73 16:37, 07 kwi 2013

Bogdzia, to co z tą herbatką? Szarlotka już czeka