Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 14:37, 08 kwi 2013

dajana napisał(a)
Bozenko u mnie chyba zaczeła sie wiosna Słońce swieci cały dzien i jest cieplutko Przybiegłam z tą nowinką do ciebie .Pozdrówka tez miłe zostawiam

Dajanko cieszę sie . u mnie też świeci słońce ale śnieg wolno topnieje. Wyszłam na chwilę do ogrodu to przemokły mi buty i oczy bolą mnie okropnie , musze sie połozyc zeby odpoczęły a tak wiosna wygląda u mnie (ani jednej roślinki z tych małych nie widac).

Nie stopniała nawet połowa śniegu.
Pozostałym osobom odpiszę później bo te oczy mi teraz nie pozwalają.
dajana 14:47, 08 kwi 2013

Moja mama wczoraj tez mi mówiła przez telefon ze masa ptaków ginie od kotów Ratowała kilka ale nie dało sie ich uratowac Maja wewnetrzne obraznia,kot sciska szczekami aby ofiara sie nie wyrwała niestety . Oprócz kotów siedzą u mamy na dachu jastrzebie ale te polują na gołębie bo czyzyk czy wróbelek to zbyt mała przekąska .Moja mama to widzi przez okno i starsznie przez to cierpi. Od lat karmi ptaki a wszystkie jej podoopieczne ją znają Gołębie siadają jej na ramieniu kiedy idzie na ogród z jedzeniem .a wszystkie inne wykonują swój taniec wokól mojej mamy .Ona tak kocha te ptaszki Ma juz swoje lata i bidulka wypłakała wczoraj swe oczy bo gołąbek którego poznawała od trzech lat odszedł przez kota badz jastrzebia. Wiesz gdzie przyszedł Bozenko na ostanich siłach? pod jej drzwi.Żył jeszcze tylko kilka godz .Ja tez sie popłakałam bo te ptaszki to jej jedyne towarzystwo i radośc.Smutnawo sie zrobilo ale jakos tak wyszlo .Milego dnia Bozenko
dajana 14:51, 08 kwi 2013

Bogdzia napisał(a)

Dajanko cieszę sie . u mnie też świeci słońce ale śnieg wolno topnieje. Wyszłam na chwilę do ogrodu to przemokły mi buty i oczy bolą mnie okropnie , musze sie połozyc zeby odpoczęły a tak wiosna wygląda u mnie (ani jednej roślinki z tych małych nie widac).

Nie stopniała nawet połowa śniegu.
Pozostałym osobom odpiszę później bo te oczy mi teraz nie pozwalają.

Moje nogi sa mokre za kazdym razem kiedy wychodzę na ogród Śniegu jest jeszcze duzo ale pod nim juz woda Oczy bolą od słonca i bieli Mnie tez bolą bez okularów Biel i ostre swiatło podraznia Nie wychodz bez slonecznych okularow Mnie natychmiast łzy leca i nie moge w ogole patrzec .Odpoczywaj Bozenko Tymczasem do wieczora
monteverde 15:00, 08 kwi 2013

Bogdziu przesyłam nie gifa lecz realną świeżutką wiosnę, miłego dnia
u mnie też są czyżyki
Justyna 15:05, 08 kwi 2013

Dziękuje za odpowiedź! Zrobione według wskazówek.
Mały dostał ziarna, trochę się ożywił i zładł dwa słoneczniki. Nadal jest taki osowiały, ziarenka je długo dziamdziajac, wypadają mu z dziobka i wiszą. W większosci siedzi z zamkniętymi oczami. Może się uda pomóc. Przynajmniej spróbujemy.

Bogdzia 15:44, 08 kwi 2013

Justynko one mają taki niezdarny i wolny sposób jedzenia.Mozna mu obrac parę ziarenek i pokroic na mniejsze częsci .Na ostatnim zdjęciu wygląda ślicznie.
Bogdzia 15:47, 08 kwi 2013

Aniu Monte dzięki , bardzo się cieszę szczególnie z bociana. W koncu koniec tej zimy.
popcorn 15:48, 08 kwi 2013

Fajny ptaszek
Bożenko u nas już mniej śniegu. U Ciebie też za parę dni stopnieje!!! Musi!!!

pozdrawiam!!
Bogdzia 15:52, 08 kwi 2013

Dajanko masz rację to słońce odbija sie od śniegu i oślepia. Ja na stałe mam okulary , niestety nie przyciemniane bo miałam poprzednio i mnie denerwowały wieczorem były za ciemne . Nie noszę przeciwsłonecznych bo bez normalnych źle widzę a dwóch par nie założę. Śnieg stopnieje i będzie dobrze. Ja sie cieszę z wiosny a moja córka narzeka ze zimno sie u niej robi. Trudno mi sie cieszyc jak ona narzeka.Tyle tylko że u niej ponizej zera tem nie spada wiec to jej zimno nie takie jak moje. Pozdrówka.
Bogdzia 15:55, 08 kwi 2013

popcarol napisał(a)
Fajny ptaszek
Bożenko u nas już mniej śniegu. U Ciebie też za parę dni stopnieje!!! Musi!!!

pozdrawiam!!

No musi wiem ale chyba będę ostatnia i najdłużej na wiosne poczekam. Karola wybierałyście sie z Krysią do Ciepłuchy ale pewnie jeszcze nie byłyście????Czy tak?