Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Madzenka 21:45, 07 kwi 2013

Bożenko zasługujesz na megaekpslozję kwitnienia krokusów

Ponieważ wierzę teraz krótkoterminowej pogodzie na onecie wieszcze, źe jutro u Ciebie +7 a w środę prz deszczyku +10 w weekend bedziemy się cieszyć z Twoich krokusów
Elfik 22:19, 07 kwi 2013

Bogdzia napisał(a)
Jolu piekne masz krokusy ........... A gdzie nie trzeba to nie zaglądaj.
Bożenko, mnie jest łatwo rozśmieszyć, ale po Twojej radzie, to się aż popłakałam ze śmiechu . No to ja jutro w ogóle na to białe nie patrzę
barbara_kraj... 00:15, 08 kwi 2013

Bogdzia napisał(a)

Ja spróbuję jutro czy dałoby się zdjąc ale wątpię bo warstwa śniegu bardzo gruba. Zobaczymy.Fajnie by było choc ze dwa krokusiki odkopac spod śniegu.

Ja próbowałam z alejki, ale poddałam się, śnieg mokry i ciężki.
an_tre 00:19, 08 kwi 2013

barbara_krajewska napisał(a)

Ja próbowałam z alejki, ale poddałam się, śnieg mokry i ciężki.
trzeba z niego kroić kwadraty, łatwiej jest poderwać, bo na wierzchu utworzyła się skorupa
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
barbara_kraj... 00:22, 08 kwi 2013

U mnie skorupy nie było. A na łopacie z 10 kg mogło być, bo warstwa gruba
an_tre 00:25, 08 kwi 2013

barbara_krajewska napisał(a)
U mnie skorupy nie było. A na łopacie z 10 kg mogło być, bo warstwa gruba
a czemu chciałaś wszystko od razu usunąć? poziomymi warstwami zdejmuj, będzie lżej
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
hanka_andrus 07:08, 08 kwi 2013

Mam nadzieję, że u Was chociaż słoneczko zobaczę. mnie aktualnie plucha z ciapą! Zostawcie ten śnieg. Niecierpliwość w tym względzie nie jest wskazana. Samo przyszło, samo zejdzie!
Bogdzia 07:11, 08 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)
Bożenko zasługujesz na megaekpslozję kwitnienia krokusów

Ponieważ wierzę teraz krótkoterminowej pogodzie na onecie wieszcze, źe jutro u Ciebie +7 a w środę prz deszczyku +10 w weekend bedziemy się cieszyć z Twoich krokusów

Marzenko miałam zamiar dziś odkopywac spod śniegu ale rano o 6 było u mnie na wysokości około 1,5m -5,6 stopnia to przy ziemi będzie jeszcze więcej , więc nie będę odkopywac bo mi od razu zmarzną , muszę czekac aż śnieg sam stopnieje.
Bogdzia 07:12, 08 kwi 2013

hanka_andrus napisał(a)
Mam nadzieję, że u Was chociaż słoneczko zobaczę. mnie aktualnie plucha z ciapą! Zostawcie ten śnieg. Niecierpliwość w tym względzie nie jest wskazana. Samo przyszło, samo zejdzie!

Masz racje Haniu , właśnie o tym pisałam do Marzenki. Nie będe nic robic tylko cwiczyc cierpliwośc.Miłego dnia życzę.
Bogdzia 07:13, 08 kwi 2013

Elfik napisał(a)
Bożenko, mnie jest łatwo rozśmieszyć, ale po Twojej radzie, to się aż popłakałam ze śmiechu . No to ja jutro w ogóle na to białe nie patrzę

Elu zawsze się cieszę jeśli mogę kogos rozweselic a Ciebie szczególnie.Buziaczki przesyłam.