Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

yolka 14:39, 07 maj 2013

Bogdziu, zobacz u mnie mojego rh. chory czy przemrozony? Tak wygląda tylko jeden z trzech, deszczu wciąż nie ma, podlewam codziennie. Pozdrawiam
Margarete 14:45, 07 maj 2013

Witaj Bożenko,
ale u ciebie tych gości wiele - i wirtualnych i tych na zywo, wcale sie nie dziwie - bo jest tak pieknie u ciebie a ty taka ciepła i zyczliwa dla wszystkich.
Te zdjęcia ze stawikiem i lasem sa urzekajace, rzeczywiście jak z jakiegoś folderu reklamujacego wypoczynek w dzikim uroczysku. A magnolia - boska, moj Susan ma 1 kwiatek ale dopiero była sadzona w ubiegłym roku , jest malutka ale i tak mnie cieszy. Czy ty swoje magnolie czyms nawozisz że tak obficie kwitna czy to raczej zasługa wieku tych roslin... ?
Buziaki zostawiam i juz ciesze sie na ogladanie nastepnych fotek z rododendronami....
Kindzia 18:43, 07 maj 2013

Bogdziu będę cierpliwie czekać na trochę Twojego czasu...może będziesz wiedziała jaki rh, zamiast Alfreda, u mnie rośnie...
Pozdrawiam
gierczusia 19:27, 07 maj 2013

Bogdzia napisał(a)

Aniu wszystkie magnolie są bardzo urodziwe. Trzeba troszke poczekac by podrosła i wtedy jest raj na ziemi jak zakwitnie.

To one nie kwitną jak są malusie ??
gierczusia 19:29, 07 maj 2013

Bogdziu , a ja gdziesik przeczytałam że można rodka zwykłym florowitem z odrobinką soku z cytryny .. Żle zrobiłam ???
zbigniew_gazda 19:31, 07 maj 2013

Bogdziu jak się już uwolnisz od gości to czekam na aktualne foty rododendronów. Ale będzie uczta na nowo. Pozdrowienia.
Milka 20:06, 07 maj 2013

Bożenko, z tą magnolią to magia a i rh juz pokazuja na co je stać, zajmij sie goścmi, a potem nas dopieszczaj fotkami
danuta_szwajcer 21:03, 07 maj 2013

Bożenko magnolia jest cukiereczek: No i juz pieknie tez kwitnie u Ciebie rh, jak będziesz miała czas to zajrzyj do mnie i moze rozpoznasz czy to Baden Baden?
Bogdzia 21:34, 07 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)
Bożenko magnolia jest czarująca. Widzę, że ma znakomite warunki w Twoim ogrodzie.
Czy możesz zdradzić czym i jak często ją nawozisz?
Moja rośnie na wygwizdowie i mimo, że kwitnie to nie tak obficie jak jej poprzedniczka w moim starym, zacisznym ogrodzie.... Zastanawiam się czy jej nie chronić zimą przed wiatrem... Ale jest już ciut za duźa....

Marzenko po kwitnieniu podsypuje nawozem Agrokolu specjalnym do magnolii. Jest bardzo dobry i chyba dzięki niemu wszystkie pozostałe trzy magnolie które były przesadzane (jedna chyba z5 razy) dobrze rosną a przed zastosowaniem były dośc kiepskie. Ja jednak mam zasadę ze nie daje nawozów w pierwszym roku po posadzeniu czy przesadzeniu , co najwyżej dolistny.
Bogdzia 21:35, 07 maj 2013

EPODLAS napisał(a)
Bogdziu, już widzę jak u ciebie pięknie jest teraz. Może kiedyś mi się uda to zobaczyć na żywo. Pozdrawiam

Zapraszam Bożenko.W tym roku będzie u mnie kilka osób 25 maja.