Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:01, 04 maj 2013

irena_milek napisał(a)
U mnie skończyło się lanie, ale woda wszędzie stoi, potrwa zanim wchłonie; w piwnicy też stoi, dobrze, ze rośliny wyciągnęłam; teraz nie pada, ale tulipany leżą, no cóż, jakoś majówka nas nie rozpieszcza
miłego dnia Bożenko

Tulipanów szkoda bo piekne miałaś i cały rok trzeba na nie czekac. U mnie też mocno popadało ale tylko liście żonkili i narcyzów sie położyły , reszta jakoś wytrzymała a na moim piachu woda nigdy nie stoi. Dziś było pierwsze koszenie trawy.A u Ciebie najgorzej z tą piwnicą bo mury namakają, pewnie trzeba wypompowac.Pozdrawiam Irenko.
Bogdzia 21:03, 04 maj 2013

Urszulla napisał(a)

Miło na te kwitnące kwiaty popatrzyć
Witaj Bogdziu, już od dzisiaj mam nadzieję na wypogodzenie w pogodzie i od jutra trochę słońca

U mnie dziś był całkiem miły dzień . Nie wiem ile było stopni ale krótki rękaw trzeba było ubrac .Pozdrawiam Ula.
Bogdzia 21:05, 04 maj 2013

an_tre napisał(a)
Bożenko witam w sobotę i mam szczęście popatrzeć na cudne rh pozdrawiam

Aniu ja dopiero wieczorem usiadłam a i tak co chwilę odchodzę bo jutro gości sporo bedzie , wprawdzie rodzina ale z daleka więc trochę dzis zakupów i pracy było i nadal jest.Pozdrawiam.
Bogdzia 21:05, 04 maj 2013

jotka napisał(a)
U jednych leje, u innych sucho .... ech ta pogoda - powinna być sprzymierzeńcem ogrodników a tu co ?

Pozdrawiam i zmykam Za 2 godzin pojadę na działkę znów pracować i podziwiać wiosenne pokazy kwiatów a jest co

Wpadnę zobaczyc te pokazy kwiatów . Na razie pozdrawiam.
Bogdzia 21:07, 04 maj 2013

asc napisał(a)
Bożenka....... moje 2 rh kwiatów prawie nie mają... ale za to jakie przyrosty ...... chyba będą żyć i chyba im się u mnie podoba... ... jak myślisz....

Zdrowiutko wyglądają , pewnie ze będą życ . Za brak kwietów zapłacą Ci większymi przyrostami a zakwitna na drugi rok.
Bogdzia 21:08, 04 maj 2013

danuta_ napisał(a)
Witaj Bożenko. Przejrzałam wiosenne obrazki z ogrodu - jak zwykle jest pięknie. Reanimacja bałałajkinjak widać zakończona pełnym sukcesem Cieszę się, że sie udało, i teraz rh odwdzięczy się za przecudnym kwitnieniem.
Mój tegoroczny zakup dla Ciebie

Percy Wisseman piękny.Takie stadium różowo -kremowe najbardziej lubię . Pozdrawiam Danusiu serdecznie.
gierczusia 21:39, 04 maj 2013

Bogdzia napisał(a)

Tulipanów szkoda bo piekne miałaś i cały rok trzeba na nie czekac. U mnie też mocno popadało ale tylko liście żonkili i narcyzów sie położyły , reszta jakoś wytrzymała a na moim piachu woda nigdy nie stoi.
nooo , ja widzę ,że są jakieś zalety piachu .. W przeciwieństwie co braku zalet gliny , której jestem " szczęśliwą " posiadaczką
gierczusia 21:42, 04 maj 2013

Bogdzia napisał(a)

U mnie dziś był całkiem miły dzień . Nie wiem ile było stopni ale krótki rękaw trzeba było ubrac ..

Ooo ,a u mnie paskudnie ... Bogdziu wyślij troszku słoneczka do mnie plizzzz
gierczusia 21:50, 04 maj 2013

Bogdzia napisał(a)

Lubię spokój i ogród dla siebie , to że jestem na Ogodowisku to wyjatek od reguły.Wczasowiczów bym nie zniosła ale Ciebie zapraszam.

Mam podobnie ..

Żałuje ,że nie mam takiego areału , bo mimo tego ,że mały ogródek teź może być śliczny , to jednak nie uzyskasz tego wrażenia majestatycznego spokoju.. Które aż promieniuje z tego zdjęcia ..

Może kiedyś tak się nasze ścieżki ułożą ,że będzie mi dane wypić z Tobą herbatkę w Twoim cudnym , bardzo prywatnym uroczysku

Chciałabym bardzo
Bogdzia 21:52, 04 maj 2013

gierczusia napisał(a)
nooo , ja widzę ,że są jakieś zalety piachu .. W przeciwieństwie co braku zalet gliny , której jestem " szczęśliwą " posiadaczką

Nigdy nie myślałam że będe chwalic piach ale okazał sie całkiem dobry do uprawy rh , wiec nie narzekam , dodatkowo jeziorek po deszczu mi nie przybywa, nie jest źle. Pozdrawiam Elu.