Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

anipla 01:25, 30 maj 2013

Dziękuję Bożenko że mogłam u Ciebie zagościć,było bardzo miło jak zawsze

Roślinki dla Ciebie posadziłam do doniczek

Czy masz takie maleńkie iryski,jak trawka z tyci tyci kwiatkami - niebieskimi?

łaskawcy od zamówionych roślinek raczyli odpowiedzieć na maila (któregoś z kolei) że przyślą w przyszłym tygodniu bo teraz wolny czwartek jest (a zamówienie wysłałam 14 maja )już nawet zapomniałam co zamówiłamTwoje włożę do wody jak tylko przyjdą...a ich olewania nie będę komentować...

buziaki
Milka 06:39, 30 maj 2013

Bożenko, część czytałam, w większości obejrzałam, ale tu się działo!
podziwiam przesadzanie tego rh toz to wyczyn na mega skalę!
i o czywiście gratuuję wizyty Maji i całej ekipy i już nie mogę się doczekac odcinka w TV
ogród prezentuje sie wspaniale, kolorowo i bakowo, a do tego miałas wspaniałe spotkanie ogrodowiskowe
ile sie u ciebie dzieje, super i tak trzymaj, pozdrawiam
Bogdzia 10:27, 30 maj 2013

anipla napisał(a)
Dziękuję Bożenko że mogłam u Ciebie zagościć,było bardzo miło jak zawsze

Roślinki dla Ciebie posadziłam do doniczek

Czy masz takie maleńkie iryski,jak trawka z tyci tyci kwiatkami - niebieskimi?

łaskawcy od zamówionych roślinek raczyli odpowiedzieć na maila (któregoś z kolei) że przyślą w przyszłym tygodniu bo teraz wolny czwartek jest (a zamówienie wysłałam 14 maja )już nawet zapomniałam co zamówiłamTwoje włożę do wody jak tylko przyjdą...a ich olewania nie będę komentować...

buziaki

Jak oni tak realizują zamówienie to az się boję jakie te roślinki będą.Za roślinki zgodnie ze zwyczajem nie dziekuję.
Bogdzia 10:29, 30 maj 2013

irena_milek napisał(a)
Bożenko, część czytałam, w większości obejrzałam, ale tu się działo!
podziwiam przesadzanie tego rh toz to wyczyn na mega skalę!
i o czywiście gratuuję wizyty Maji i całej ekipy i już nie mogę się doczekac odcinka w TV
ogród prezentuje sie wspaniale, kolorowo i bakowo, a do tego miałas wspaniałe spotkanie ogrodowiskowe
ile sie u ciebie dzieje, super i tak trzymaj, pozdrawiam

Brakowało tu Twojego różowego kapelusza, ale już jesteś.No ostatnio faktycznie się dzieje. tempo niesamowite ale na tym tygodniu sie chyba skończy i w końcu huśtawka i kaskada i spanko na powietrzu bedzie.Pozdrawiam Irenko.
Bogdzia 10:32, 30 maj 2013

agniecha973 napisał(a)
A to nie takie proste widzę. OK. Dziękuję.

Nie jest proste bo ptaki w różnym czasie zaczynają lęgi i niektóre mają jeden a inne dwa. trzeba drzewa i krzaki oglądac a tak na przyszłośc to do cięcia najlepsza jest bardzo wczesna wiosna nawet luty, wtedy ma sie pewnośc że żadnemu ptaszkowi krzywdy sie nie zrobi , a u mnie nadal tną las.Juz słuchac nie mogę , udusiła bym ich najchętniej choc normalnie spokojny ze mnie człowiek.
Bogdzia 10:34, 30 maj 2013

asc napisał(a)
Cieszę się, że kilka minut znalazłaś na huśtawkę Bogdzia nasze ogrody przy pracy naszych rąk nigdy nie będą do końca dopieszczone... to niemożliwe... ja się z tym pogodziłam...... to mój ogród i nawet jak mi coś przeszkadza, to zawsze mówię potem za to się wezmę Dziś popołudnie spędziłam na przekopywaniu. Mam nowy teren, za gęsto posadzone w innych miejscach, zamiast kupować przenoszę to co gęsto Znów będzie groch z kapustą...... ale mój i w moim stylu...... trza się pogodzić .. Synuś mówi, by przedłużyć rabatę z rh Pomysł mi się podoba

Czyli zaczęłaś drugi etap zakładania ogrodu -przesadzanie za dużych roślin , trzeci to bedzie wyrzucanie mniej cennych i ulubionych. Ja jestem na trzecim.Pozdrówka.
Bogdzia 10:35, 30 maj 2013

gierczusia napisał(a)
Nie wiem czy ja ślepą czy cuś przegapiałam ,ale szukam Bogdzi na huśtawce i znależć nie umię ... Ale może dlatego ,że Bogdzi wątek pędzi jak jakiś superekspress )

zdjęcia nie było , tylko napisałam że posiedziałam na niej w końcu.
Bogdzia 10:36, 30 maj 2013

gierczusia napisał(a)
Noo i przede wszystkim miłego weekendu życzę ,żeby mimo wszystko udało się ciutek odpocząć .. Buziam Bogdziu

Od poniedziałku będzie odpoczynek.Prawde mówiąc to nie ma co narzekac, dobrze jak raz jest ruch a drugi raz stagnacja. pozdrówka.
hanka_andrus 11:04, 30 maj 2013

No to życzę tej huśtawki obok kaskady z Twoim na niej pobytem! I niech słoneczko przygrzewa, ale tylko tam gdzie Ty sobie życzysz!
Ja wiosenne pielenie mam zakończone, prawie, teraz tylko kanciki i też laba, chociaż na tydzień.
Urszulla 12:34, 30 maj 2013

Bogdziu, pododa zmienna, ale ciepło
roślinom deszcz potrzebny a jak lekko przeschnie dla nas ogród otwarty stoi
I tym optymistycznym akcentem życzę Ci spokojnych długoweekendowych chwil