Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

popcorn 21:58, 29 maj 2013

Zagladam, pozdrawiam serdecznie!! Milego weekendu!
Bogdzia 21:58, 29 maj 2013

agniecha973 napisał(a)
Bogdziu, poopwiadaj trochę o ptakach. Jak teraz wygląda ich etap "rozrodu". Małe już są, to pewne, a ile pozostają w gniazdach? Zastanawiam się kiedy mogłabym przyciąć trochę żywopłot z ałyczy, ale tak, żeby im nie zaszkodzić. Kiedy wyfruną z gniazd?
Posiedziałaś na huśtawce, to chyba musiało być miłe, zwłaszcza z takimi widokami z huśtawki. Mam ciągle nadzieję, że mnie tam kiedyś przywieje w porze kwitnienia. Pokazywałam wczoraj zdjęcia Twojego ogrodu mojemu M. Rozdziawił buzię
Wiesz, że tu też są dwa odcienie kwiatów Album Novum http://www.zszp.pl/?id=207&rco=Rhododendron%20%27Album%20Novum%27&lang=1 Mój już trochę zbladł.
Pozdrawiam.

No to chociaz o rh jstes spokojna ze dobrze był podpisany. Ptaszki się powylęgały , widac po rodzicach bo za robalami biegaja jak najęci a do ogrodu pczywiście zapraszam.O żywopłot lepiej spytac Danusię bo ja bym i teraz cięła .Pozdrawiam .
Bogdzia 22:00, 29 maj 2013

popcarol napisał(a)
Zagladam, pozdrawiam serdecznie!! Milego weekendu!

Wzajemnie Karola.Podobno wyjeżdżasz to lepiej odpoczniesz. Ja znów mam gości, byle tylko pogoda sie nie sprawdziła to da sie wytrzymac.
Kondzio 22:05, 29 maj 2013

Bogdzia napisał(a)

Spytam może w piątek jak się wyrobię bo gosci sporo a jak nie to w sobotę bo jutro zamknięte.
Dziękuje pewnie że poczekam
agniecha973 22:06, 29 maj 2013

Bogdzia napisał(a)

No to chociaz o rh jstes spokojna ze dobrze był podpisany. Ptaszki się powylęgały , widac po rodzicach bo za robalami biegaja jak najęci a do ogrodu pczywiście zapraszam.O żywopłot lepiej spytac Danusię bo ja bym i teraz cięła .Pozdrawiam .

Bogdziu, mi nie chodzi o ałyczki i ich zdrowie, tylko o ptaszki tam siedzące Dlatego pytam Ciebie, kiedy wyfruną.
Bogdzia 22:12, 29 maj 2013

agniecha973 napisał(a)

Bogdziu, mi nie chodzi o ałyczki i ich zdrowie, tylko o ptaszki tam siedzące Dlatego pytam Ciebie, kiedy wyfruną.

Ptaki zakładajwą gniazda w róznym terminie , do połowy lipca powinny się wynieśc . Na jeden wyhów trzeba ze dwa miesiące liczyc ale one w różnych terminach zaczynają. Ałycze możesz zawsze obejrzec czy gniazdka nie ma i wtedy ciąc.
agniecha973 22:15, 29 maj 2013

A to nie takie proste widzę. OK. Dziękuję.
Mala_Mi 22:19, 29 maj 2013

Cieszę się, że kilka minut znalazłaś na huśtawkę Bogdzia nasze ogrody przy pracy naszych rąk nigdy nie będą do końca dopieszczone... to niemożliwe... ja się z tym pogodziłam...... to mój ogród i nawet jak mi coś przeszkadza, to zawsze mówię potem za to się wezmę Dziś popołudnie spędziłam na przekopywaniu. Mam nowy teren, za gęsto posadzone w innych miejscach, zamiast kupować przenoszę to co gęsto Znów będzie groch z kapustą...... ale mój i w moim stylu...... trza się pogodzić .. Synuś mówi, by przedłużyć rabatę z rh Pomysł mi się podoba
gierczusia 22:56, 29 maj 2013

Nie wiem czy ja ślepą czy cuś przegapiałam ,ale szukam Bogdzi na huśtawce i znależć nie umię ... Ale może dlatego ,że Bogdzi wątek pędzi jak jakiś superekspress )
gierczusia 22:57, 29 maj 2013

Noo i przede wszystkim miłego weekendu życzę ,żeby mimo wszystko udało się ciutek odpocząć .. Buziam Bogdziu