Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:30, 26 sie 2012

asc napisał(a)
A ja niedość że roztargniona młodzieńczo...to zjadło mi ponownie ustawienia i powadomienia z ulubionymi wątkami..... to już drugi raz....... nawet do siebie wchodzę z powiadomień....... na razie się błąkami i odszukuję ulubione wątki.... grrrrrr

No i widzisz jaka ja roztargniona młodzieńczo jestem. Irence odpisałam a Ciebie nie widziałam.Coraz młodsza ta moja młodośc więc i większe młodzieńcze roztargnienie.Pozdrawiam Aniu.
Bogdzia 20:35, 26 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)
Bożenko a co będziesz w tym roku przesadzać ?
I mam jeszcze pytanie czy lilie wodne nadają się do mojej miniaturowej sadzawki przy ścianie wodnej? Czytałam, że nie lubią ruchu wody więc chyba nie. Czy Bożenko coś innego co by mialo dobry wpływ na wodę i urodę plamy wodnej mogłabym posadzić???

A widac na zdjęciu powyżej co już przesadzone, a dziś były jeszcze dwa swierki. Jutro duży rh i byc może cztery spore azalie japońskie, a dalej jeszcze zobaczymy. Lilie nie lubią ruchu wody, źle wtedy kwitną a jak mają zmoczone liście to mszyce te wielkie czarne na nich żerują.Marzenko ale Ty chyba pod tą ścianą wodną masz bardzo mało wody to po co Ci tam rośliny? Zrób zdjecie albo wstaw stare ile tam jest tej wody.
Bogdzia 20:41, 26 sie 2012

irena_milek napisał(a)

O. ile się u Ciebie działo! Kanie, szerszenie, karmniki, wilki?, ale njważniejsze, że kłopoty ze zdrowiem ustały
Pozdrawiam

Masz rację Basiu zdrowie najważnejsze. A jak sie lepiej już czuje to z M przesadziliśmy trzy duże rh, świerka i cyprysa o sporym wzroście no i nie mam wysokiego ciśnienia mimo to.Pozdrawiam Basiu.

to najlepsza wiadomość
ale i ciebie na przesadzanie wzięło, ja też to robię miedzy sadzeniem
sympatycznej niedzieli

My co roku na wiosnę i jesienią przesadzamy. Stale jest coś nie tak jak powinno, ale w tym roku poraz pierwszy moge to robic. Te rośliny zaznaczone strzałkami to nasze ostatnio przesadzane.Wszystkie duże choc na zdjeciu niektóre na duże nie wyglądają.

Bożenko, toż to giganty!! moje to pikuś przy twoich; jak to dobrze, że dobrze się czujesz i szalejesz teraz
chyba przelecę uważniej po ogrodzie, coś jeszcze wyszperam do przesadzenia, na bank

Nie wyszukuj sobie roboty. Jak nie widzisz że cos trzeba przesadzic to nie przesadzaj. Podrosną to zacznie się przesadzanie .Mnie by sie przydał na stałe taki podnośnik jak ma Danusia bo ciężkie te nasze rośliny z ziemią. Ze swierkami czy cyprysami niewiele się ziemi zabiera ale rh to już jest co dx. Dobrze że mój M wymyśla ciągle jakieś sposoby ułatwiające tą pracę bo np wyciągnac takiego olbrzyma z ziemi to wogóle nie do zrobienia.
Bogdzia 20:42, 26 sie 2012

Joanka napisał(a)
Bogdziu, nieustannie was podziwiam

Joasiu miło że zajrzałas. Bardzo miło.Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 20:44, 26 sie 2012

Martek napisał(a)
"Witaj Bodzenko otwórz okenko na wschodnią stronę
daj dla ochłody łyk zimnej wody
Martek spragniony ..."

Pozdrawiam Bogdziu z Hawrajowa

Na wschodnią stronę mam to duże okno które sie nie otwiera ale już otwieram drzwi na taras i czekam z wodą na spragnioną Martę. Jak długo będę czekac??????Daleko jesteś ???
Bogdzia 20:46, 26 sie 2012

hanka_andrus napisał(a)
Nie ustaję w podziwie dla gigantycznej pracy......Czas odsapnąć.....Pozdrawiam.

Odsapnełam, byłam w gościach , niedaleko bo na mojej ulicy, właśnie wróciłam. Widziałam już Twoje dożynkowe kolorowe zdjęcia i czytałam dowcipny wiersz, ale jeszcze zajrzę.
Martek 20:47, 26 sie 2012

Bogdzia napisał(a)

Martek spragniony ..."

Na wschodnią stronę mam to duże okno które sie nie otwiera ale już otwieram drzwi na taras i czekam z wodą na spragnioną Martę. Jak długo będę czekac??????Daleko jesteś ???

Nadal na wschodzie
barbara_kraj... 20:59, 26 sie 2012

A ja wciąż mam obawy do przesadzania większych roślin. Aż się proszą o przesadzenie: świerk conica i żywotnik Golden Globe. Spore są i czekają, czekają aż się namyślę))
Dzidka 21:01, 26 sie 2012

Bogdzia napisał(a)
Okazuje sie że lilie wodne rozwijają nowe kwiatki więc jeszcze je pokażę.

Bogdzia napisał(a)

Ja z nazwami podobnie ale muszę odszukac jak sie te niebieskie nazywają bo ładne to dobrze znac nazwę chocby po to by innym polecic.

Zerknij na rozpław sercowaty .
Bogdzia 21:27, 26 sie 2012

Martek napisał(a)

Martek spragniony ..."

Nadal na wschodzie

no na wschodzie to wiem ale już chyba bliżej Łodzi????