Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

agniecha973 21:32, 20 cze 2013

Piękne kwiaty Bogdziu pokazujesz. Mnie zazwyczaj rozbrajają te pojedyncze, więc róże i piwonie z odkrytym środkiem i pręcikami mnie zauroczyły.
Bogdzia 21:37, 20 cze 2013

agniecha973 napisał(a)
Piękne kwiaty Bogdziu pokazujesz. Mnie zazwyczaj rozbrajają te pojedyncze, więc róże i piwonie z odkrytym środkiem i pręcikami mnie zauroczyły.

Często w czasie kwitnienia piwonii padają deszcze, wtedy te pełne sa w opłakanym stanie a pojedyncze wprawdzie zamykaja kwiaty ale po deszczu otworzą i są nadal ładne. Ja jestem zauroczona tymi pojedynczymi i chętnie bym kupiła jak najwiecej kolorów niestety nie tak łatwo je dostac ale te które ja mam mozna bez trudu dostac u Bilskich za małe pieniadze.Ty masz taki duży teren to mogłabys stworzyc cudną rabate może jeszcze z szałwią , kocimiętką , ostróżkami, ale by było cudnie.Pozdrawiam Agnieszko.
agniecha973 21:56, 20 cze 2013

W tym roku kupiłam 5 Coral Sunset u Podstolca, ale nie zakwitły w tym roku, pomimo że spore "parówki" dostałam. Jestem zauroczona pojedynczymi piwoniami, tak jak Ty. Kupowałaś u Bliskich, bo wiem, ze różne opinie o nich były (może być na pw jeśli masz coś w tej sprawie do powiedzenia)? Wiesz, że bardzo podobają mi się Twoje wizje ogrodowe. Ta z góry jest świetna! Kiedyś podpowiadałaś komuś jak urządzić duży ogród i pisałaś o swoim niespełnionym marzeniu, rododendrony + łaka z makami (tak w skrócie)
Kondzio 22:00, 20 cze 2013

macham hi hi hi
Anita1978 22:02, 20 cze 2013

Tam gdzie róże tam i ja
Do zobaczenia
Mala_Mi 22:09, 20 cze 2013

A ja i tak zachwycam się piwoniami
Moje piwonie od Podstolca też nie zakwitły Mam te co Agnieszka.. za rok zakwitną
Jutro i ja popodlewam rh Pielić nie mogę to będę podlewać
Bogdzia 22:12, 20 cze 2013

agniecha973 napisał(a)
W tym roku kupiłam 5 Coral Sunset u Podstolca, ale nie zakwitły w tym roku, pomimo że spore "parówki" dostałam. Jestem zauroczona pojedynczymi piwoniami, tak jak Ty. Kupowałaś u Bliskich, bo wiem, ze różne opinie o nich były (może być na pw jeśli masz coś w tej sprawie do powiedzenia)? Wiesz, że bardzo podobają mi się Twoje wizje ogrodowe. Ta z góry jest świetna! Kiedyś podpowiadałaś komuś jak urządzić duży ogród i pisałaś o swoim niespełnionym marzeniu, rododendrony + łaka z makami (tak w skrócie)

Tak miałam dużą działkę , 1,3 ha ale nie dostałam zgody na budowę domu więc kupiliśmy tą a jak był stan surowy domu to pozwolili budowac na tamtej ale juz nie skorzystaliśmy z tego pozwolenia. Tamten ogród miałam zaplanowany doskonale. szkoda ze sie nie udało. Co do roślin to kupuję oczywiście w różnych miejscach ale pojedyncza różową i Ewelinę kupiłam w Łodzi u Tracza ale to były pakowane przez Bilskich. Nie moge narzekac bo wszystko było jak powinno i Ewelinę znów poszukam bo bardzo mi przypadła do gustu.Widzę ze mają też Ursyna Niemcewicza , moim zdaniem jest tez piekny i też dokupię choc mam trzy.U Podstolca tez miałam kupic ale wczesniej zanim dziewczyny o nim powiedziały zamówiłam gdzie indziej i już niewiele bym zamówila wiec zrezygnowałam ale na jesieni tez sie przyjrze jego ofercie, tylko gdzie to sadzic???????????????????????????????????????
Bogdzia 22:12, 20 cze 2013

Kondzio napisał(a)
macham hi hi hi

Odmachuje przystojnemu facetowi.Fajny avatarek.
Bogdzia 22:13, 20 cze 2013

Anita1978 napisał(a)
Tam gdzie róże tam i ja
Do zobaczenia

Anitko słyszę ze sie zobaczymy w sobote, fajnie.
Kondzio 22:14, 20 cze 2013

Bogdzia napisał(a)

Odmachuje przystojnemu facetowi.Fajny avatarek.