Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Welka 21:46, 29 cze 2013

Bogdzia napisał(a)

Ewelinko jesienia jak podeschną łodygi albo wiosną jak rozmarznie ziemia.Tylko nie mogę zrozumiec dlaczego ich nie chcesz, moim zdaniem wszystkie kwiaty sa piękne wiec moze moga zostac choc sa inne niz chciałas? , ale Ty wiesz najlepiej. Pozdrawiam serdecznie.

Są pomarańczowe i jakoś mi nie pasują, a mojej mamie bardzo się podobają, więc te oddam i w ich miejsce poszukam tych co miały być - białych z ciemnym środkiem.
Dzięki za pomoc i pozdrawiam
Bogdzia 21:48, 29 cze 2013

To dziś pokażę nową różyczke w moim ogrodzie , kupiona za pare groszy w jakimś markecie róża Poulsena Pernille.

zdjęcia dzienne

i wieczorne

Bogdzia 21:49, 29 cze 2013

Ewelinka231281 napisał(a)

Są pomarańczowe i jakoś mi nie pasują, a mojej mamie bardzo się podobają, więc te oddam i w ich miejsce poszukam tych co miały być - białych z ciemnym środkiem.
Dzięki za pomoc i pozdrawiam

To przy okazji mamie zrobisz przyjemnośc wiec wszystko w najlepszym porządku. Pozdrawiam.
Poziomka 23:21, 29 cze 2013

Bogdzia napisał(a)

Jasiu jaki masz kolor martagonów?, Czyli okazuje sie ze cebule różnie sie zachowują , raz wychodza na wierzch , drugi włażą w ziemię.To prawda ze one nie rozmnazają sie w sposób gwałtowny i trzeba poczekac ale przez to pewnie są dosc drogie i bardziej upragnione.

Bogdziu zdjęcia trochę przekłamują kolor, są w rzeczywistości ciemniejsze i nie mają tak czystego koloru.
Mala_Mi 23:22, 29 cze 2013

Bogdzia miejsca ciągle mało na chciejstwa, wiec to taki dar od losu
Padam na nos.... do jutra
alinak 23:25, 29 cze 2013

przeuroczy kwiatek ma ta Pernille . ja teraz chodzę po ogrodzie z nosem prawie przy ziemi bo takie bossskie zapachy róż .
monteverde 01:52, 30 cze 2013

Bogdzia napisał(a)
To dziś pokażę nową różyczke w moim ogrodzie , kupiona za pare groszy w jakimś markecie róża Poulsena Pernille.

zdjęcia dzienne

i wieczorne

Bogdziu a ona wpada trochę w morelkę?kwiat ma sliczny http://www.roseexpert.no/images/poulsenspearl.jpg pozdrawiam
Bogdzia 09:40, 30 cze 2013

Poziomka napisał(a)

Bogdziu zdjęcia trochę przekłamują kolor, są w rzeczywistości ciemniejsze i nie mają tak czystego koloru.

Okazuje sie że róze w tych liliach sa różne,ja mam blady taki wyprany , sa ciemne a Twój wygląda na posredni. Fajnie ze je masz , pasują do Twojego ogrodu wypełnionego samymi pięknymi i niecodziennymi roślinami.Pozdrawiam Jasiu.
Bogdzia 09:42, 30 cze 2013

asc napisał(a)
Bogdzia miejsca ciągle mało na chciejstwa, wiec to taki dar od losu
Padam na nos.... do jutra

Aniu niewiele miejsca zyskałam i chyba nic tam nie posadzę bo obok rośnie bardzo dorodna pysznogłówka , niech sie jeszcze bardziej rozrośnie bo jest piękna.
Bogdzia 09:46, 30 cze 2013

monteverde napisał(a)

Bogdziu a ona wpada trochę w morelkę?kwiat ma sliczny http://www.roseexpert.no/images/poulsenspearl.jpg pozdrawiam

Aniu ta którą pokazujesz to Poulsen Pearl a moja Poulsen Pernille , to nie to samo. Moja jest zdecydowanie różowa , przy nasadzie płatków przechodzi w biały kolor a środki żólte. Była pakowana przez Florpak , znaną firmę i myslę że nie ma tu żadnej pomyłki. Przejrzałam w necie jej zdjęcia i każdy pokazuje coś innego , w moich atlasach róż wcale jej nie ma, ale niektóre ze zdjec pokazują taką jak moja. Zdjęcia dzienne bardziej oddają rzeczywistośc.