Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Kindzia 20:19, 08 lip 2013

Bogdziu szybko przyleciałam...nie chcą ostróżki u Ciebie rosnąć? A dlaczego nie? Ile razy próbowałaś?

Ja ciągle nadzieję mam, że trzecie zalanie mimo wszystko przeżyją. Odganiam te ulewy gdzie indziej ciągle, ale słuchać mnie zupełnie nie chcą;(

Nawet floksy marnieją mi w oczach, ile można w wodzie...a w tamtym roku takie ładne były, w tym samym miejscu...

Pozdrowionka
gierczusia 21:07, 08 lip 2013

Bogdzia napisał(a)

To Robin Hood wytrzymuje -27 stopni ale czasem marznie .

Robin Chud , facet w rajtuzach a marznie jak jest mniej niż -27...., eeeee, niemożliwe

Buziole , usiłuję nadgonić .. Ale ten ekspresss......
gierczusia 21:10, 08 lip 2013

Bogdziu .. Po tych mega ulewach u nas moje rodki mają dziwne liście .. Jakby nerwy ciemniejsze a reszta jaśniejsza... Gdzieś doczytałam ,że to brak żelaza .. Masz w tej kwestii doświadczenie ?? I czy jest jakieś żelazo same ,czy teź zwiększyć dawki klasycznego nawozu , np. Magicznej siły ??..
Aaaa.. .. Mogę prosić o kopię odpowiedzi u mnie ?.... Plizzz.
Bogdzia 21:33, 08 lip 2013

gierczusia napisał(a)
Bogdziu .. Po tych mega ulewach u nas moje rodki mają dziwne liście .. Jakby nerwy ciemniejsze a reszta jaśniejsza... Gdzieś doczytałam ,że to brak żelaza .. Masz w tej kwestii doświadczenie ?? I czy jest jakieś żelazo same ,czy teź zwiększyć dawki klasycznego nawozu , np. Magicznej siły ??..
Aaaa.. .. Mogę prosić o kopię odpowiedzi u mnie ?.... Plizzz.

Jest żelazo w płynie.Możesz też dac zwykły nawóz ale nie za duzo bo zaczna rosnąc i nie zdrewnieja a najszybszy efekt będzie jak opryskasz liście i troche dasz pod krzaki.
Bogdzia 21:35, 08 lip 2013

gierczusia napisał(a)

Robin Chud , facet w rajtuzach a marznie jak jest mniej niż -27...., eeeee, niemożliwe

Buziole , usiłuję nadgonić .. Ale ten ekspresss......

Nie mówimy o facecie tylko o róży i ona nie ma rajtuz.Pozdrówka.
kaisog1 21:37, 08 lip 2013

Bożenko róże i powojnik śliczne A i piękne pysznoglowki widziałam i tawułki
Bogdzia 21:38, 08 lip 2013

Kindzia napisał(a)
Bogdziu szybko przyleciałam...nie chcą ostróżki u Ciebie rosnąć? A dlaczego nie? Ile razy próbowałaś?

Ja ciągle nadzieję mam, że trzecie zalanie mimo wszystko przeżyją. Odganiam te ulewy gdzie indziej ciągle, ale słuchać mnie zupełnie nie chcą;(

Nawet floksy marnieją mi w oczach, ile można w wodzie...a w tamtym roku takie ładne były, w tym samym miejscu...

Pozdrowionka

Kasiu no niech ten deszcz idzie gdzie indziej, bo inni musza podlewac ogrody bo mają suszę a u Ciebie bez końca pada.Współczuję bo tyle wody moze zniszczyc wiele roślin. Przegoń ten deszcz.Pozdrawiam Kasiu.
Bogdzia 21:39, 08 lip 2013

kaisog1 napisał(a)
Bożenko róże i powojnik śliczne A i piękne pysznoglowki widziałam i tawułki

Gosiu miło Cię widziec. dzieki że wpadłas choc wiem ze jesteś zapracowana. Buziaki.
Bogdzia 21:44, 08 lip 2013

eliza3 napisał(a)
Czegoś nowego się od Ciebie dowiedziałam. Powojnik Arabela... piszesz, bylinowy? To znaczy, że można go puścić samopas bez podpór? To by mi pasowało, masz jeszcze jakieś zdjęcia?
Jak sobie radzi zimą?

Nie mam zdjec bo one u mnie nowe i te które pokazałam to tylko dlatego ze Gabrysia mnie prosiła , pod koniec lata będzie lepszy efekt jak sie rozrosną. Nie potrzebują podpór , wtedy ścielą sie po ziemi ale jak napotkaja jakis krzaczek to chętnie troche wejdą na niego. Są też powojniki bylinowe (powojnik rekta inaczej powojnik prosty) które rosna pionowo bez podpór.
Bogdzia 21:46, 08 lip 2013

popcarol napisał(a)
Dzięki za info, zapamiętam - Robin Hood Bardzo ładny

Będę kupować na alle u acm_agro
jakbyś coś chciała, daj znać widziałam na urlopie cudne krzaki czarnej maliny odm Bristol, uginające się od owoców, a ci mają najtaniej (po 9 zł). i ładne róże

buziaki!

k.

Karola nie wiem co to za acm gdzie tego szukac?