Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Milka 11:07, 30 sie 2012

Bogdzia napisał(a)

To ja w niedługim czasie taką szkarłatkę mieć będę.Sąsiad działkowy taką ma, a od niego do mnie....rzut beretką!

Haniu jak to sie tak rozrasta i trudno sie tego pozbyc to się zastanów czy chcesz miec. Pozdrówka.

Bożenko, warto mieć, jest piękna, a jak są małę sadzonki bardzo łątwo usunąć;
mieczyki wykopałam, bo kwiaty poszły do wazonu, a wszystko mi się położyło, więc przeszkadzało w koszeniu; wysuszą się cebulki i może za rok dadzą radę, a jak nie to trudno
miłego dzionka
i dzięki za ptaszki!
Milka 11:11, 30 sie 2012

Bogdzia napisał(a)

Ta szkarłatka, to mnie się nie podoba,ani z liści,ani z kwiatów,a owoce? Też mnie nie powalają z nóg.Owszem, ciekawostka,ale jej nie chcę,i rwać będę ,jak tylko się zjawi.Sieją te ,,niespodzianki" ptaki,
Wiele roślin wypieliłam przez nie zasianych.

I masz racje Haniu. Nie wiem co na to powie Irenka bo ona ja lubi ale my nie musimy.

powiem, że macie rację, nie musimy tego samego lubić może i ja swoją wywalę, ale na razie nie jest zagrożeniem i daję sobie z nią radę; w miejscach mocno zacienionych fajnie wygląda, bo część w białych kwiatach i część w owocach
a przesadzania gratuluję, aż 23!!!
Bogdzia 12:49, 30 sie 2012

irena_milek napisał(a)

Ta szkarłatka, to mnie się nie podoba,ani z liści,ani z kwiatów,a owoce? Też mnie nie powalają z nóg.Owszem, ciekawostka,ale jej nie chcę,i rwać będę ,jak tylko się zjawi.Sieją te ,,niespodzianki" ptaki,
Wiele roślin wypieliłam przez nie zasianych.

I masz racje Haniu. Nie wiem co na to powie Irenka bo ona ja lubi ale my nie musimy.

powiem, że macie rację, nie musimy tego samego lubić może i ja swoją wywalę, ale na razie nie jest zagrożeniem i daję sobie z nią radę; w miejscach mocno zacienionych fajnie wygląda, bo część w białych kwiatach i część w owocach
a przesadzania gratuluję, aż 23!!!

Irenko , jak zauważyłaś są różne gusta ale tu nawet nie chodzi o jej urodę . Ja bym tej szkarłatki nie chciała choc takie kłosowe kwiaty lubię ale już walczę z tojeścią rozesłaną , barwinkiem i nie mogę się ich pozbyc a to też ładne rośliny więc w żadnym razie nie chciałabym nastepnej rośliny tego typu. Rok w rok wywalam tego całe worki i ciągle jest, wiec wszelkie rośliny ekspansywne już na starcie u mnie odpadaja.Pozdrawiam serdecznie.
Milka 13:02, 30 sie 2012

całkowicie to rozumiem a u mnie barwinek jak na razie skromnie idzie, czyżby coś mu u mnie nie pasuje? poczekam
pozdrawiam Bożenko
reni 13:16, 30 sie 2012

No to nie jesteś sama... też walczę z trojeścią , ale to nie równa walka bo ciągle wyłazi ...nawet w trawę wchodzi ja wyrywam ona odrasta
eliza3 16:22, 30 sie 2012

Bożenko, wracam do wcześniejszych wypowiedzi co do koloru żółtego w ogrodzie. Cieszę się, że Ty też go lubisz? Ja bardzo. Wiosną zawsze sadzę żółte bratki, bo najbardziej lubię.
Żółty daje mi energię i rozświetla ogród, nie powiem, że innych nie lubię, ale przy żółtym zawsze się zatrzymam
Bogdzia 21:32, 30 sie 2012

irena_milek napisał(a)
całkowicie to rozumiem a u mnie barwinek jak na razie skromnie idzie, czyżby coś mu u mnie nie pasuje? poczekam
pozdrawiam Bożenko

Na początku skromnie , potem się to zmieni.
Bogdzia 21:34, 30 sie 2012

reni napisał(a)
No to nie jesteś sama... też walczę z trojeścią , ale to nie równa walka bo ciągle wyłazi ...nawet w trawę wchodzi ja wyrywam ona odrasta

U mnie tez w trawie rośnie ale jest dużo drobniejsza. Ja wyrywam ale i opryskuję mniszkiem ale i tak jest.
Bogdzia 21:40, 30 sie 2012

eliza3 napisał(a)
Bożenko, wracam do wcześniejszych wypowiedzi co do koloru żółtego w ogrodzie. Cieszę się, że Ty też go lubisz? Ja bardzo. Wiosną zawsze sadzę żółte bratki, bo najbardziej lubię.
Żółty daje mi energię i rozświetla ogród, nie powiem, że innych nie lubię, ale przy żółtym zawsze się zatrzymam

Każdy ma prawo coś lubic a coś innego nie. ja wszystkie kolory lubię a najbardziej w ogrodzie te które z daleka widac więc żółty i czerwony nalezą do ulubionych, ale jak na wiosnę jest dużo żółtego to juz w różach go mam mało, potem czerwien przeważa , potem róże we floksach, a na jesieni znów zółty rudbekie , dzielżany itp. no i żółte liście drzew i to jest to co lubie.
Mala_Mi 22:01, 30 sie 2012

Ja też najbardziej lubię czerwony i żółty.... bo widać