Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Margarete 15:56, 26 lip 2013

Wpadłam, pozdrawiam
grazyna 17:11, 26 lip 2013

Bogdziu dziekuję za pamięć Serdecznie ściskam wirtualnie Jutro z niektórymi dziewczynami i nie tylko realnie u Alinki
Bogdzia 20:04, 26 lip 2013

ka1sia napisał(a)

Bogdziu, u nas też sucho bardzo, deszczyk by się przydał, ale chyba nic z tego. Pozdrawiam bardzo serdecznie

U mnie też sucho i goraco.Wczoraj już miałam nadzieje na deszcz bo grzmiało mocno i czarne chmury napłynęły i skończyło się na burzy bez deszczu. Tego jeszcze nie było.
Bogdzia 20:05, 26 lip 2013

asc napisał(a)

Buziaki SOLENIZANTKO.
Bogdzia 20:09, 26 lip 2013

gierczusia napisał(a)
Bogdziu .. Jeszcze raz dzięki za tą burgundową princessę .... A Ty wiesz ,że mnie już wszyscy męczą czy ona będzie kwitła w tym roku ... Ja nie mam bladego pojęcia i myślę ,że nie.. Bo to pierwszy rok.. A jakie jest Twoje zdanie ???

Elu zmartwie Cię , nie zakwitnie juz w tym roku bo lilie już są po połowie okresu kwitnienia i nic z tego nie bedzie . jej zadanie na ten rok to dobrze się ukorzenic , ewentualnie wypuści trochę liści , kwiaty dopiero w przyszłym roku. gdyby była sadzona wosną to pewnie by zakwitła. Musisz więc uzbroic sie w cierpliwośc.
Bogdzia 20:12, 26 lip 2013

popcarol napisał(a)
Bożenko, miłego dnia życzę! Jak sobie radzicie w taki upal? Weekend tez sie zapowiada gorący... buziaki!

W największy upał robimy coś w domu , dziś np kisiliśmy ogórki na zimę 31 słoików wyszło.
Bogdzia 20:20, 26 lip 2013

irena_milek napisał(a)

bosko to wygląda!!!
i u mnie luciferek kwiat pokazał
miłego dnia, u nas ciągle bez deszczu i bardzo upalnie!

U mnie też upał. Lubię ciepełko ale bez przesady a jak muszę siedziec w domu to już przesadnie grzeje.Dobrze ze chociaż wieczory są chłodniejsze i można dom wychłodzic bo klimatyzacji niestety nie mamy.a na jutro i niedzielę znów zapowiadaja upały , u Ciebie 36 stopni , u mnie o jeden mniej.U mnie jeszcze luciferek nie kwitnie ale jest nadzieja.Zakwitła mi nowa lilia a jej koleżanki mają pąki.

Bogdzia 20:22, 26 lip 2013

jotka napisał(a)
Z uwagą będę śledzić żywot krokosmii Czy ona ma taki nietypowy kolor, czy aparat przekłamuje ?

Słonecznik cudo ptaszki u Ciebie same dbają o zaopatrzenie stołówki

pozdrawiam

Jolu jak na razie to czerwonego koloru nie przypomina ale moze sie zmieni bo przeciez ma byc czerwona.Co do ptaszków to masz racje posiały sobie słonecznik i oczywiście same go zjedzą, tak jest każdego roku. Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 20:26, 26 lip 2013

asc napisał(a)
Bogdzia.... zakwitł pierwszy kosmos żółty z nasionek od Ciebie ,a Ty dostałaś od...... ????

Mam nadzieję, że dziś lepszy dzień ....

W tle twój liliowiec

Lepszy , dopiero dziś ją zabrali , przykro patrzec chyba była postrzelona bo miała dziure w udzie. Nasionka kosmosu dostałam od Dzidki i od Mai, a właśnie Maja ostatnio gdzieś zaginęła.Liliowca oczywiscie od razu zauważyłam, jestem z nich dumna bardzo bo widzę ze mają sporo pączków.
Bogdzia 20:26, 26 lip 2013

Margarete napisał(a)
Wpadłam, pozdrawiam

Magosiu również pozdrawiam ......wiesz co dalej.