Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Milka 11:19, 28 lip 2013

Bogdzia napisał(a)

Irenko o okres kwitnienia nie musimy się martwic bo one prawie razem kwitną , najwcześniej Haaga i Helsinki ,. a na końcu Eskimo ale różnice nie sa duże , natomiast jak ułożyc te kolory to dla mnie problem. Jeśli między poszczególnymi grupami posadzisz cos zielinego tak jak nawysowała u Ciebie Danusia to ułożenie straci na ważności bo zieleń je rozdzieli.Najbliżej powinny byc moim zdaniem franceski bo mają dośc ciemny kolor a w głebi jasne , ale gryzie mi się czerwień z różem i nie wiem jak to rozwiązac, może po Franceskach posadzic Calsap . potem obydwie różowe a na końcu Eskimo, albo co mnie sie wydaje lepsze najpierw Franceska , potem Calsap, potem Eskimo , potem Haagę i na końcu Helsinki .Trudno te kolory dobrze ułozyc więc zieleń chociaż gdzieniegdzie musi byc i ja bym koniecznie posadziła niektóre wysunięte do przodu w stosunku do innych a ten podniesiony teren powinien moim zdaniem byc szerszy bo za 10 lat nie bedą miały gdzie rosnac korzenie.

czytam uważnie, nadal myślę nad rozwiązaniem, dziękuję za rady....wrócimy oboje do czytania...burza mózgów
to podwyższenie jest z dech, zgnije i9 rozłozy się, jest jakby na jakiś czas, jako ochrona przed psami, bo potem jak będą wielkie, to nie będzie potrzebne; tak myślałam, że może tzrmieliny te Gold dołożyć i trawy, jako pzrerywniki...myślę ci ja i chyba zadzwonię, aby teraz w upały nie przysyłali roślin, bo się ugotują!
Bożenko, skwar na maksa, co pójde do ogrodu, cos chciałam podciągnąc, to wracam, ale teraz nie ma komarów i cos by wypadało zrobić, zwłaszcza jak mam 1 dzień wolny
udanej niedzieli i wypoczynku
acha, te moje obecne rh za ten sezon urosły 30-40 cm, chyba sporo?
Bogdzia 12:46, 29 lip 2013

Marzena2007 napisał(a)
Bożenko pewnie na ławeczce w ceniu brzóz się chłodzisz?

Marzenko nie było mnie w domu miałam w Warszawie uroczystośc rodzinna.
Bogdzia 12:48, 29 lip 2013

irena_milek napisał(a)

czytam uważnie, nadal myślę nad rozwiązaniem, dziękuję za rady....wrócimy oboje do czytania...burza mózgów
to podwyższenie jest z dech, zgnije i9 rozłozy się, jest jakby na jakiś czas, jako ochrona przed psami, bo potem jak będą wielkie, to nie będzie potrzebne; tak myślałam, że może tzrmieliny te Gold dołożyć i trawy, jako pzrerywniki...myślę ci ja i chyba zadzwonię, aby teraz w upały nie przysyłali roślin, bo się ugotują!
Bożenko, skwar na maksa, co pójde do ogrodu, cos chciałam podciągnąc, to wracam, ale teraz nie ma komarów i cos by wypadało zrobić, zwłaszcza jak mam 1 dzień wolny
udanej niedzieli i wypoczynku
acha, te moje obecne rh za ten sezon urosły 30-40 cm, chyba sporo?

Zgadzam się że sporo urosły.W krótkim czasie będą wielkie .Z przełożeniem terminu wysyłki dobry pomysł bo jest strasznie gorąco, u mnie w cieniu 33 stopnie.Pozdrówka.
Milka 16:01, 29 lip 2013

Bożenko, no upał był straszny wczoraj! dziś tak zbiera się na burzę i przechodzi, ale chyba gorzej, bo straszna parówa, niech jżz popada, bo podlewanie, to nie to samo co solidny deszcz
witaj w domku, doczytałam, że w gościach bawiłaś
Madzenka 18:57, 29 lip 2013

Słyszałam Bogdziu, że fala upałów dzisiaj do Cicebie przeszła....
EPODLAS 19:46, 29 lip 2013

Bogdziu, u nas upał chwilowo odpuścił, ale ponoć na krótko. Wkeliłam w swoim wątku motylki, nie wiedziałam że są problemy z wklejaniem, więc popełniłam gafę. Ale zobacz moje nieszczęsne motylki, niedawno oglądałam u ciebie, były śliczne.
gierczusia 21:39, 29 lip 2013

Bogdzia napisał(a)

Elu zmartwie Cię , nie zakwitnie juz w tym roku bo lilie już są po połowie okresu kwitnienia i nic z tego nie bedzie . jej zadanie na ten rok to dobrze się ukorzenic , ewentualnie wypuści trochę liści , kwiaty dopiero w przyszłym roku.

Bogdziu .. Czy wiesz ,że ja mam już dwa malusie nowe listeczki ... Czyżby ta lilia uwielbiała afrykańskie klimaty ??... Bo w moim oczku temperatura wody jest pewnie zbliżona do temperatury zupy

Aaaa... Wyjąć ją do domu przed pierwszym przymrozkiem ??...

Buziaki ślę
popcorn 22:09, 29 lip 2013

Bożenko, jak się weekendowa impreza udała? Widziałam identyfikator dla Ciebie od Gaby - miałaś go użyć na spotkaniu u Alinki... u Ciebie też tak gorąco? Dzisiaj podlewałam ponad 2h...

pozdrawiam!!
Kindzia 22:12, 29 lip 2013

Bogdziu macham wieczornie i pozdrawiam serdecznie...a mnie żal tych Twoich ruszanek...
kaisog1 22:13, 29 lip 2013

Bożenko, zlana potem i z krótkim oddechem macham