Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:54, 13 wrz 2013

irena_milek napisał(a)

ojej, ale długo nie widziałaś, ależ to będzie spotkanie, opowieści i radość

Bardzo długo głównie przez naszą chorobę oczu bo bardzo długo trwa okres zarazania , az trzy tygonie i jak moje trzy minęły to zaczą M chorowac a przecież nie mogliśmy ich zarazic bo to bardzo paskudna choroba. Pozdrówka Irenko.
Bogdzia 20:01, 13 wrz 2013

irena_milek napisał(a)

sama słodycz i radość

Bawia sie jak dzieci .Pozdrówka.
Bogdzia 20:03, 13 wrz 2013

asc napisał(a)
Bogdzia.. taka kompostownia podejrzewam, że przywozi też luzem na ciężarówce czy jakimś innym mniejszym aucie. i wyjdzie taniej jak sie tak zamówi, bo nie muszą workować... i od razu przywiozą.. a na trawnik trochę pójdzie.. a i pod róże można wtedy dać kompostu I bylinkom.. Twój piasek przyjmie wszytko

Przeczytałam M a on zaczął wybrzydzac ze nie wiadomo z czego kompost robią , może z odpadów po segregacji śmieci... Musimy jechac i zobaczyc jak on wygląda ale to już po niedzieli.
Bogdzia 20:04, 13 wrz 2013

Mathildis napisał(a)

Fajna ta dziewczyna z kucykiem

Spory ten kucyk , już sie zastanawiam co z nim zrobie jak sięgnie do ziemi. Znów prowadzic w górę???? Pozdrówka serdczne.
Bogdzia 20:21, 13 wrz 2013

Mathildis napisał(a)

Widoczki piękne, nie wiem czy zrobiło się samo czy było tworzone przez Ciebie, ale wygląda bardzo naturalnie.
Przy tej okazji przypomnieli mi się znajomi, którzy maniakalnie (w sezonie co 3 tygodnie) czyszczą swoje oczko by woda była przejrzysta, niszcząc przy tym cały miniekosystem tego miejsca. Wyciągają, ryby rośliny, wylewają wodę i wlewają "świeżą" z kranu.

Jeziorko jest sztuczne , na folii. Miało trochę czasu by zarosnac i teraz wydaje sie byc za małe.
Twoi znajomi niech poczytają troche o tym jaka woda jest czysta biologicznie , bo wcale nie taka która jest przezroczysta. Ostatnio rozmawiałam o podobnych ludziach z Małgosia , jej znajomi też chcą miec przezroczystą wode i po co? , żeby widziec doniczki z roślinami??? I zadnego życia w niej nie bedzie ,tragedia. Niestety przerabiałam to również z moim M , kilku lat trzeba było by zrozumiał że nasza woda jest jak najbardziej taka jak byc powinna.Wszystko w niej żyje i dobrze sie czuje .Miłego weekendu.
weronika77 20:22, 13 wrz 2013

Bogdziu, nie jadę do Skierniewic w tym roku. Liczę na Twoje fotorelacje. Jak miło, że pamiętasz o kwiatkach dla mnie. Odbiorę je przy innej okazji, też pamiętam o skalnicach dla Ciebie, i co jeszcze...
Pozdrawiam jesiennie ale cieplutko.

Bogdzia 20:23, 13 wrz 2013

jotka napisał(a)

Tak wygląda moja córka jak suszy swoje długie włosy

Joluś to musisz miec piekną córkę. Takie włosy były w przedszkolu marzeniem mojej wnusi , ma niestety nieco krótsze co ma również swoje zalety jeśli chodzi o ich pielęgnacje.Miłego weekendu.
Bogdzia 20:29, 13 wrz 2013

Urszulla napisał(a)

Jolu, dobry dowcip
albo szczera prawda
ale się pośmiałam.

Ula biedaczko co spojrzę na Twój avatarek to myślę ze tak bez przerwy kopiesz za to Zbyszek na swoim leżaczku ciągle wypoczywa. I gdzie tu sprawiedliwośc?????????
Bogdzia 20:35, 13 wrz 2013

Mathildis napisał(a)

Ja już tęsknię za moimi asystentkami, dawno ich nie widziałam
Kuna kręci się w pobliżu, więc mam nadzieję, że młodym udało się dorosnąć i że niedługo mnie odwiedzą.

Jak się pojawią rób zdjecia.
Bogdzia 20:36, 13 wrz 2013

monteverde napisał(a)
Bogdziu wiewiórkę obejrzałam, "suszone włosy Jotki córki" też, pozdrawiam serdecznie

Aniu miło Cie widziec , dzięki za wizyte , ide z rewizyta.