Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Urszulla 03:44, 13 wrz 2013

Posiedziałam nocą nad Twoim stawem
wiewiórki o tej porze nie skaczą a u Ciebie tak

orzechy chyba ze względu na paskudną wiosnę nieciekawe i wodniste,
z sąsiadką ten fakt dziś obgadałyśmy
Pozdrawiam
Madziarzeszow 04:48, 13 wrz 2013

Wiewiórka własna osobista rewelacja Patrzy czy na urlop się nie wybierasz
bacowa 06:02, 13 wrz 2013

Witaj Bodziu
mam ogromną prośbę do Ciebie , o pokazanie jagody amerykańskiej , jak wygląda po kilku latach .
Karola pisała że masz duże już krzewy . Ja właśnie kupiłam 4 szt i nie bardzo wiem jak szeroko je posadzić .
pozdrawiam Ewa
Anita1978 07:17, 13 wrz 2013

Marzena2007 napisał(a)

Cała mądrość źyciowa zostala zamknięta w tym zdaniu. Dziękuję Bogdziu za taki wpis u Irenki

Noo, tak samo te od dzieci! Ja wszystkie chowam, na , że tak powiem, jesień życia
Bogdzia 08:05, 13 wrz 2013

bogumila_bienko napisał(a)
Opieńki u Ciebie rosną?U nas się już pokazały...

Bogusiu byłam wczoraj w lesie (krótko bo nie mogłam patrzec na wycięty i zniszczony las) i znalazłam trzy podgrzyki i koniec jesli nie liczyc kleszcza. nie ma opieniek i grzybów też prawie nie ma ale i nogi gdzie postawic nie ma tyle gałęzi z wyciętych drzew leży. spotkałam leśniczego i powiedziałam mu że niedługo nie będzie miał pracy jak tak rządzi tym lasem , zdenerwował sie, ale im pewnie narzucają te wycinki, wszystko idzie z góry. Zazdroszczę Ci tych zbiorów . Miłego dnia
Kondzio 08:05, 13 wrz 2013

buziam z rana hi hi hi
Bogdzia 08:06, 13 wrz 2013

Jadę na niedzielne zakupy bo w sobotę do Skierniewic a w niedzielę wnczki których nie widziałam od czerwca, później odpiszę -przpraszam a Ewie zrobię zdjęcia. Miłego dnia.
popcorn 08:16, 13 wrz 2013

Bożenko, też chętnie zobaczę te Twoje wielkie krzaczory borówkowe Jak zbiory w tym roku?

Leśniczy niech się weźmie za obronę tego lasu, bo rzeczywiście nie będzie miał pracy za chwilę... współczuję, piękny las

pozdrawiam, miłego dnia i do zobaczenia jutro!! ale fajnie Teściowa focha strzelila ze znow nie przyjade
Margarete 11:21, 13 wrz 2013

Bożenko - jaka fajna wiewióra

W moim lesie tez są wiewiórki i czasem jak jest cicho i nikt nie łazi za płotem to je podglądam. Jak nasz teren przy domach był wspólny (zanim padła nasza spóldzielnia i wydzieliły sie wspólnoty) to mielismy po srodku wspólne oczko z rybkami i do niego przychodziły wiewiórki napic sie wody...oraz niestety koty... ...polowac na rybki..

Mój trawnik tez stary, zachwaszczony i miejscami wżółcony za spawa mojej suni...
Na wiosne go bedę odresataurowywac...reanimować raczej... zobaczymy czy sie uda...

Bożenko nie będe mogła z Wami jechać do Skierniewic. Tak jak mówiłam odbieram mame wracjącą z urlopu z walizami około godz.16 - 17 a poza tym dopołudnia musze wpaśc na godzinke do pracy...
Zycze Wam udanej wyprawy, wspaniałych zakupów i wielu wrażeń. Róbcie fotki to chociaz w ten sposób bede wirtualnie wspołuczestniczyć
Bogdzia 12:04, 13 wrz 2013

Margarete napisał(a)
Bożenko - jaka fajna wiewióra

W moim lesie tez są wiewiórki i czasem jak jest cicho i nikt nie łazi za płotem to je podglądam. Jak nasz teren przy domach był wspólny (zanim padła nasza spóldzielnia i wydzieliły sie wspólnoty) to mielismy po srodku wspólne oczko z rybkami i do niego przychodziły wiewiórki napic sie wody...oraz niestety koty... ...polowac na rybki..

Mój trawnik tez stary, zachwaszczony i miejscami wżółcony za spawa mojej suni...
Na wiosne go bedę odresataurowywac...reanimować raczej... zobaczymy czy sie uda...

Bożenko nie będe mogła z Wami jechać do Skierniewic. Tak jak mówiłam odbieram mame wracjącą z urlopu z walizami około godz.16 - 17 a poza tym dopołudnia musze wpaśc na godzinke do pracy...
Zycze Wam udanej wyprawy, wspaniałych zakupów i wielu wrażeń. Róbcie fotki to chociaz w ten sposób bede wirtualnie wspołuczestniczyć

Małgosiu , szkoda ze nie pojedziesz ale oczywiście obowiązki rodzinne najważniejsze. Pojedziemy z Kasią i mam nadzieje ze zdjecia tez zrobimy co nie jest tak całkiem pewne bo jeśli nakupimy roślinek to nie będzie rąk do robienia zdjęc,, zobaczymy . Miłej soboty Ci życzę.