Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:46, 19 wrz 2013

GorAna napisał(a)

Bogdziu malownicza ta rabata...bardzo mi się podoba
Pozdrawiam

Aniu ona jest dłuższa , zakręca z tyłu łukiem więc nie widac.Dobrze ze M poszerzył bo ciasnota straszna tam była.Pozdrawiam.
weronika77 20:48, 19 wrz 2013

Ładne trawki, a rozplenica najbardziej fotogeniczna, w deszczu, w słońcu i w szronie.
Ja też kosztem zwykłej trawy chcę powiekszyć rabatę traw o wspomniane wcześniej niedźwiedzie futerka, a jak nie, to widziałam u nas takie trawki z kłosami w kształcie gwiazdek...Zamówiłam też Eden Rose i za tydzień mam mieć. Dowiedziałam się dlaczego mi padła dwa razy, podobnież należy ją sadzić w zwykłą ziemię,piasek, glina, a my jesienią wszędzie dawaliśmy nawóz popieczarkowy (podobnież zakwasza).
Trawy i hortensje muszę fotografować, ale deszcz przeszkadza.
Bogdzia 20:48, 19 wrz 2013

ka1sia napisał(a)
Bogdziu, moje rodki posadzone zgodnie z Twoimi wskazówkami, dokupiłam jeszcze roseum elegans nie zdążylam tylko fotki zrobić, bo ciemno się zrobiło. Teraz będę trzymać kciuki, żeby im się u mnie spodobało Pozdrawiam serdecznie i cieszę się bardzo, że z Twoimi oczami coraz lepiej

Byłam widziałam i czytałam i nawet o aralii napisałam . Zastanów się zanim ją posadzisz.Mam nadzieje ze niedługo będą widoki jak u mnie albo jeszcze lepsze. Pozdrówka.
ka1sia 20:56, 19 wrz 2013

Bogdziu, w tej mojej aralii nie ma kolców, czy to dlatego, że jeszcze młodziutka?
Bogdzia 20:56, 19 wrz 2013

weronika77 napisał(a)
Ładne trawki, a rozplenica najbardziej fotogeniczna, w deszczu, w słońcu i w szronie.
Ja też kosztem zwykłej trawy chcę powiekszyć rabatę traw o wspomniane wcześniej niedźwiedzie futerka, a jak nie, to widziałam u nas takie trawki z kłosami w kształcie gwiazdek...Zamówiłam też Eden Rose i za tydzień mam mieć. Dowiedziałam się dlaczego mi padła dwa razy, podobnież należy ją sadzić w zwykłą ziemię,piasek, glina, a my jesienią wszędzie dawaliśmy nawóz popieczarkowy (podobnież zakwasza).
Trawy i hortensje muszę fotografować, ale deszcz przeszkadza.

Weroniko wszystko nam sie podoba i wszystko chce sie miec wiec trawa musi miec mniejszy areał ale ja się bardzo staram jak najmniej jej zabierac bo uważam że przestrzeń w ogrodzie jest bardzo potrzebna. Niedzwiedzie futro też mi się podoba ale jeszcze nie spotkałam, a trawy a gwiazdkami gdzieś na zdjęciach mi mignęły ale w realu nie widziałam. Moja Edenka jeszcze w donicy stoi a ta która mam już dwa lata dostała w czasie sadzenia pod korzenie nawóz koński i rośnie najlepiej ze wszystkich moich róż tzn nie choruje ale kwiatów ma stosunkowo mało. Zastanawiam sie jeszcze nad następnymi ale ponieważ pogniewałam sie na róże to sama nie wiem co zrobic. Na giełdę pod hala trzeba by się wybrac i zobaczyc co tam jest do kupienia.Pozdrówka ślę .
Bogdzia 20:57, 19 wrz 2013

ka1sia napisał(a)
Bogdziu, w tej mojej aralii nie ma kolców, czy to dlatego, że jeszcze młodziutka?

Kasiu nie wiem , trzeba by w internecie poczytac czy sa bezkolcowe bo ja takich nie znam , może są.
ka1sia 20:59, 19 wrz 2013

Bogdzia napisał(a)

Byłam widziałam i czytałam i nawet o aralii napisałam . Zastanów się zanim ją posadzisz.Mam nadzieje ze niedługo będą widoki jak u mnie albo jeszcze lepsze. Pozdrówka.

Bogdziu, jak moje widoki będą takie jak u Ciebie, to ja będę najszczęśliwszą osobą na świecie
Twój ogrod to niedościgniony wzór...ach... buziaczki
ka1sia 21:00, 19 wrz 2013

Bogdzia napisał(a)

Kasiu nie wiem , trzeba by w internecie poczytac czy sa bezkolcowe bo ja takich nie znam , może są.

z ciekawości sprawdzę, póki jeszcze nie posadziłam dziękuję, Bogdziu
Bogdzia 21:05, 19 wrz 2013

ka1sia napisał(a)

Bogdziu, jak moje widoki będą takie jak u Ciebie, to ja będę najszczęśliwszą osobą na świecie
Twój ogrod to niedościgniony wzór...ach... buziaczki

Szybko sie przekonasz że dościgniony , będą rosły , najważniejsze jest sadzenie w kwaśna ziemie i na dobrym poziomie a potem to juz tylko rosna , no podlewac trzeba, fakt.
Bogdzia 21:05, 19 wrz 2013

ka1sia napisał(a)

z ciekawości sprawdzę, póki jeszcze nie posadziłam dziękuję, Bogdziu

Ja już troszkę poczytałam ale było że ma kolce.Poczytam jeszcze.