Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 18:10, 19 wrz 2013

Anita1978 napisał(a)

Grzybki są?! To może i ja polecę wnsobotę jak nie będzie padać!? Lubię zbierać , jeść już niekoniecznie, chyba że w pierogach albo w krokietach, mniam mniam, zgłodniałam
Bożenko- Aniutka też ładnie!

Ja uwielbiam wszelkie sosiki grzybowe, klopsiki w takim sosiku, dużo zużywam do bigosu który też uwielbiam , pierogi też ale nie robię często bo dużo roboty , ale za to jak już robię to setkami i mrożę.A marynowane , też pycha . Potrzebuje sporo grzybów, a mój M wołowinkę duszona w grzybowym sosie może jesc codzień , oczywiście sam sobie robi.
Też myslę że Aniutka bardzo ładnie.Pozdrówka.
Bogdzia 18:14, 19 wrz 2013

asc napisał(a)
Ja też zgłodniałam.. idę jeść .... a potem odpracować wizyty... bo jutro piątek... znów będzie nerwowo.. ale u Ciebie na bieżąco.....

Ja też nie mam zaległości u Ciebie , u wielu osób tez jestem na bieżąco, troszke sie ogarnęłam po chorobie ale muszę robic przerwy bo długo nie wytrzymuję przy komputerze , więc najczęsciej odpisuję u siebie , potem przerwa i dopiero rewizyty.Zimno się robi to chce sie dobrego jedzonka a potem człowiek sie nie mieści w ciuchy , mowa oczywiście o mnie bo Ty możesz jeśc i nawet w dziecięce się zmieścisz.Pozdrawiam Aniu.
Bogdzia 18:18, 19 wrz 2013

gierczusia napisał(a)

Nooo ładnie .. Herbatka z wkładką .... Pij Koffana na zdrowie ... Cobyś chorutka nie była.... Buziaki

Przez całe swoje życie nie wypiłam nawet małego kieliszeczka ale widzę ze zaczyna sie to zmieniac. Najpierw u Mariolki likier różany był tak pociągający że dwa kieliszeczki to wcale nie było za dużo , a dziś herbatka z rumem bardzo mi smakowała ale u mnie głowa tak mocna że po tym ,,pijaństwie" musiałam iśc spac.Fakt że juz mi zimno nie jest i może nie zachoruję a to najważniejsze.
Bogdzia 18:19, 19 wrz 2013

gierczusia napisał(a)
Ale mnie tą diagnoza rodka pocieszyłaś ... Bo już się moim martwiłam ... A teraz ciężar z serca

Za dużo się o te rodki martwicie.
Bogdzia 18:21, 19 wrz 2013

gierczusia napisał(a)

Bogdziu ... Ja się niemożebnie cieszę na takie dobre informacje ... A chawasciorami się nie martw ... Chwast nie zając , nie ucieknie

Chwast nie zając , nie ucieknie, ale się rozsiewa i na wiosnę bedą łany, trudno.Pozdrówka Elu.
Bogdzia 18:26, 19 wrz 2013

Po długich namowach M zgodził się poszerzyc mi grządkę trawiasta z jednej strony o jakies 80cm , może metr, a z drugiej prawie wcale.To moje trawki.Dawna granica była tam gdzie czerwone małe begonie.

kasiek 18:41, 19 wrz 2013

Och jak pięknie!
Tylko oczu nie przemęczaj!
Bogdzia 18:45, 19 wrz 2013

kasiek napisał(a)
Och jak pięknie!
Tylko oczu nie przemęczaj!

Kasiu oczy same o odpoczynek się upominają i wtedy nie ma rady trzeba przestac. Myślę że może pomału i one dojdą do lepszej formy a na razie robię przerwy. Trawki jak trawki , były mocno sciśnięte to się im rozluźniło a tą brązową dokupiłam w Skierniewicach.Dzięki za wizytę , idę zobaczyc co u Ciebie.
yolka 18:47, 19 wrz 2013

Witaj. A jak sie nazywa trawka ta wyższa -kwitnąca. Pozdrawiam serdecznie
Kindzia 19:36, 19 wrz 2013

Widzę, że też masz obrzeże Bogdziu. Mój M się uparł żeby takie u nas zrobić i teraz mu między kostkami trawa przerasta....jak powiększałaś rabatkę to dużo zachodu jest z takim przeniesieniem, chyba że nie masz ich betonowanych...u mnie eMuś zrobił na mur...
Czy te opadnięte listki rh trzeba zbierać? Jak u róż? Mają jakieś przetrwalniki grzybów?