Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

AgnieszkaW 19:41, 19 wrz 2013

Widzę Bogdziu, że też pokochałaś trawy
Bogdzia 19:44, 19 wrz 2013

Kindzia napisał(a)
Widzę, że też masz obrzeże Bogdziu. Mój M się uparł żeby takie u nas zrobić i teraz mu między kostkami trawa przerasta....jak powiększałaś rabatkę to dużo zachodu jest z takim przeniesieniem, chyba że nie masz ich betonowanych...u mnie eMuś zrobił na mur...
Czy te opadnięte listki rh trzeba zbierać? Jak u róż? Mają jakieś przetrwalniki grzybów?

U mnie M wszystkie grzadki krawężnikami obłożył . W zartach mówi że dlatego zebym mu trawnika wiecej nie zajmowała sadzeniem kwiatków a tak naprawde chodziło o łatwiejsze koszenie bo nie musi z kosiarką między krzaki wchodzic.Nie betonował ich jednak wiec łatwo je przenosic i stale to robi tzn powieksza rabaty bo jednak rośliny znacznie powiększają rozmiary i nic na stałe nie może zostac.
Na liściach rh pewnie są jakieś grzyby bo przecież one wszędzie są i rozkładają materię organiczna ale ja ich nie zbieram , no chyba że z chwastami sie zabiorą . Jak rośliny są zdrowe to takie grzyby im nie zagrazają.Pozdrówka Kasiu , z zaciekawieniem czytam o przygotowaniach do spotkania z Ania.
Bogdzia 19:46, 19 wrz 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Widzę Bogdziu, że też pokochałaś trawy

Coraz mniej do pokazywania , a prawie całe wakacje chorowałam i wogóle zdjec nie robiłam , nawet do ogrodu nie wychodziłam , a że dzis przesadzaliśmy trawy to troszke pokazałam ale moja rabata trawiasta niezbyt okazała. Pozdrówka.
Kindzia 20:07, 19 wrz 2013

Myślę, że u nas, po jakimś czasie, też M dojdzie do wniosku, że ten beton to nic niewarty...na razie rośliny małe, rabaty świeże, to myśli, że tak zostanie
Do tej pory jakoś specjalnie nie zbierałam tych liści...i dobrze.

Ania to zupełnie nie wie, że my tak szybko Jej nie puścimy z powrotem na tą rzeszowszczyznę...

Buziolek Bogdziu
Bogdzia 20:19, 19 wrz 2013

Kindzia napisał(a)
Myślę, że u nas, po jakimś czasie, też M dojdzie do wniosku, że ten beton to nic niewarty...na razie rośliny małe, rabaty świeże, to myśli, że tak zostanie
Do tej pory jakoś specjalnie nie zbierałam tych liści...i dobrze.

Ania to zupełnie nie wie, że my tak szybko Jej nie puścimy z powrotem na tą rzeszowszczyznę...

Buziolek Bogdziu

No i słusznie , jak już przyjedzie to niech się u Was pogości, ona lubi byc z ludzmi wiec chyba nie bedzie uciekac. Fajne spotkanie sie szykuje.A eMowi nie daj już betonowac bo potem będzie sporo niepotrzebnej pracy.
Joku 20:24, 19 wrz 2013

Bogdziu, wpadłam na chwilkę, obejrzałam nową rabatkę trawiastą, poczytałam o grzybkach w różnych postaciach. Cieszę się że już możesz patrzeć oczami. Macham z północy.
Joku 20:25, 19 wrz 2013

Ojej, coś mi się twoje wątki pomnożyły . O grzybkach było w starym wątku
GorAna 20:30, 19 wrz 2013

Bogdzia napisał(a)
Po długich namowach M zgodził się poszerzyc mi grządkę trawiasta z jednej strony o jakies 80cm , może metr, a z drugiej prawie wcale.To moje trawki.Dawna granica była tam gdzie czerwone małe begonie.

Bogdziu malownicza ta rabata...bardzo mi się podoba
Pozdrawiam
ka1sia 20:34, 19 wrz 2013

Bogdziu, moje rodki posadzone zgodnie z Twoimi wskazówkami, dokupiłam jeszcze roseum elegans nie zdążylam tylko fotki zrobić, bo ciemno się zrobiło. Teraz będę trzymać kciuki, żeby im się u mnie spodobało Pozdrawiam serdecznie i cieszę się bardzo, że z Twoimi oczami coraz lepiej
Bogdzia 20:44, 19 wrz 2013

Joku napisał(a)
Ojej, coś mi się twoje wątki pomnożyły . O grzybkach było w starym wątku

Piszą dzis dziewczyny na dwa watki , widac uznały ze zaległosci pochorobowe powinnam nadrobic wiec sie staram i na dwa watki odpisuję bo zdrowe oczy zobowiązują.Dzięki Jolu za wizytę . Pozdrawiam serdecznie.