Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 22:32, 22 lis 2013

Robaczek napisał(a)
Bogdziu,
Przeprawa przez oba Twoje wątki to wyśmienita ogrodowa lektura! Źródło nieocenionych wrażeń estetycznych, feria kolorów i upojnych zapachów, prawdziwy botanik
Fantastyczny, dojrzały ogrod z okazami różaneczników, których nie powstydzilby się ogrod w Wojsławicach. Romantyczna kaskada odwiedzana przez licznych, skrzydlatych gości, szum wody i przyjemny cień rzucany przez ogromne okazy drzew dodaje klimatu tajemniczości i zachęca do spacerów.
Gratuluję wspaniałych dokonań i z delikatną nutką zazdrości pytam się w duchu, co tu można jeszcze poprawić...?
Pozdrawiam serdecznie!

Podoba mi się bardzo ogród z Twojego opisu ale choc tego wszystkiego można się u mnie doszukac to i wad wielu też można się doszukac.Mam nadzieje ze nie czytałaś całych dwóch wątków bo jakieś odszkodowanie by mogło Ci się należec , tyle tych stronek natrzaskaliśmy. Dzięki za miłe słowa .Pozdrawiam serdecznie . Masz swój wątek???????
Urszulla 22:45, 22 lis 2013

Pozdrawiam piątkowo,
ciekawe jaka pogoda się u Ciebie szykuje-
u nas w niedzielę wieczór śnieg do poniedziałku
przez cały dzie będzie padał,
dla roślin dobrze bo ma stopnieć szybko więc roślinki się nawodnią przed zimą
Bogdzia 22:50, 22 lis 2013

Urszulla napisał(a)
Pozdrawiam piątkowo,
ciekawe jaka pogoda się u Ciebie szykuje-
u nas w niedzielę wieczór śnieg do poniedziałku
przez cały dzie będzie padał,
dla roślin dobrze bo ma stopnieć szybko więc roślinki się nawodnią przed zimą

U mnie w tym roku wody dostatek . Ostatniej nocy tez padało i jutro ma padac. Ze śniegu bym była zadowolona gdyby nie stopniał bo mnóstwo roślin mi wykiełkowało wiec dobre okrycie potrzebne. A u Ciebie Ula nie padało że liczysz na topniejący śnieg?????
Celina 23:19, 22 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

Celinko ja się nie bawiłam w bardzo ozdobne oprawianie , po prostu wstawiłam w ramki o takich samych wymiarach i tyle.Wyglada to kiepsko na zdjęciach niestety, w realu nieco lepiej.

Bożenko dzięki bardzo ,że zadałaś sobie trudu i wkleiłaś. Kolekcja bardzo ładna.

A widzisz sama, ile radości sprawiłaś innym, pokazaniem swoich fotek
Robaczek 23:20, 22 lis 2013

Bogdziu,
Przebrnęłam przez drugi i bynajmniej nie wnoszę o odszkodowanie
Przyznaję jednak bez bicia, ze oglądałam głownie zdjęcia bo tłumy u Ciebie nieziemskie, ale trudno się dziwić, skoro ogrod piękny, a właścicielka gościnna i życzliwa
Swojego wątku jeszcze nie mam, może zimą
monteverde 23:30, 22 lis 2013

Nie ma nic piękniejszego od obrazów lasu i swojego ogrodu
Milka 08:13, 23 lis 2013

U mnie wody w ogrodzie jeszcze nie ma, chyba to do zmiany, ale uraz wodny po powodzi mi pozostał
Pozdrawiam, wszystko wyczytałam, nudno nie było
Kasik 09:31, 23 lis 2013

Te obrazki na ścianie - to kolejna uczta dla oczu. no ale czego można się spodziewać?
Kolejny raz opuszczam Twój wątek zauroczona.
Pozdrawiam
Mala_Mi 10:08, 23 lis 2013

Jak sobie czytałam.. to duży ptak znów wleciał w szybę... był to sierpówka.. ale odleciała.. aż dziwne.. muszę chyba nakleić jeszcze większe znaczki... chociaż uderzyła prawie w znak ptaka na szybie.. ślad pozostał A może ją jastrząb gonił i dlatego ...

U Ciebie odpowiem Agnieszce i Irence... mam nadzieję, że sie nie pogniewasz.. dla ptaków nie musi być staw.. wystarczy zagłębienie w ziemi... małe ciurkadełko. Najważniejsze by z tyłu były krzaki w które ptaki sie mogą schować.. Ptaki chętniej kąpią sie w ciurkadełku niż w stawie.. bo maja płytko, a fontanna na środku robi jak najlepsze jakuzi U Ciebie Bogdziu podpatrzyłam wyżłobiony kamień.. w którym stoi woda.. i też wydłubaliśmy środek kamienia... i to taka super ptasia wanna Koszt niewielki takeigo urządzenia i można zrobić ptasie spa własnymi siłami... frajda niesamowita.. nie tylko dla ptaków U mnie jeszcze pies z tego sie cieszy, bo tam lubi pić wodę i głowę moczyć pod fontanną

Obrazki na ścianach cudowne, fioletowe rh obłędne... a ja zobaczę co będzie z moimi po zimie.. bo może małą rewolucja na jednej rabacie zrobię . i tak jako pośrednie tło posadzić rh
Bogdzia 12:02, 23 lis 2013

Celina napisał(a)

Celinko mam mieszane odczucia czy dobrze zrobiłam. Pozdrawiam.