Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:17, 12 lut 2014

Celina napisał(a)
Byłam na działeczce w niedzielę i niestety z tego co zobaczyłam to nie ma radości

Wydaje mi sie ,że moje Rh w tym roku bez kwiatów zostaną. Mój M pomimo mojej instrukcji chyba źle pozrywał przekwitłe kwiaty.
No cóż chciał dobrze .a że nie wyszło....

Ale się napatrzę na Twoje fotki i oczy nacieszę

Łatwo wyłamac kwiatostany ale moze wyłamał całe gałązki , wtedy faktycznie moga nie zakwitnac, na drugi raz jak nie możesz sama dopilnowac to lepiej zostawic z kwiatostanami. Będzie mniej gałązek ale zakwitna.Pozdrawiam Celinko.
Cleo 19:17, 12 lut 2014

I ja chciałabym się przywitać Bogdziu i od razu jako specjalistki od rh zapytać o moje maluchy. Otóz jak na maluchy przystało okryłam je na zimę w kapturki z agrowłókniny, czy wysokie temperatury w dzień im nie szkodzą? Chodzi mi o to czy się nie duszą pod tą oslonką. Nie odkrywałam ich, bo zimno jeszcze w nocy, ale za to w dzień ciepło jak wiosną. Będę wdzięczna za poradę.

A Twój ogród piękny jest ehh. Rozmarzyłam się...
Bogdzia 19:18, 12 lut 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
No proszę u ciebie wiosna a tym razem u mnie zima Od rana pada śnieg Pozdrowienia zostawiam

Po wczorajszej wiośnie dziś też śnieg sypał prawie cały dzień ale szybko topnial , gorzej ze w nocy ujemne temperatury.
Bogdzia 19:20, 12 lut 2014

Cleo napisał(a)
I ja chciałabym się przywitać Bogdziu i od razu jako specjalistki od rh zapytać o moje maluchy. Otóz jak na maluchy przystało okryłam je na zimę w kapturki z agrowłókniny, czy wysokie temperatury w dzień im nie szkodzą? Chodzi mi o to czy się nie duszą pod tą oslonką. Nie odkrywałam ich, bo zimno jeszcze w nocy, ale za to w dzień ciepło jak wiosną. Będę wdzięczna za poradę.

A Twój ogród piękny jest ehh. Rozmarzyłam się...

Teraz temperatury spadają niewiele ponizej zera wiec jak najszybciej zdejm okrycia bo rh zniszczą Ci choroby grzybowe.
AgnieszkaW 19:22, 12 lut 2014

Wiem, ze nie wszyscy lubią koty, ale z dzikimi kotami to jest tak, że idą tam, gdzie nie ma "kotów tubylców - gospodarzy". Jak nie mieliśmy swoich kotów, to inne przyłaziły na potegę, nawet sąsiedzkie kotki chowały pod tarasem swoje młode (na szczęście potem je wyprowadzały). Teraz mamy spokój, choć czasem się jakiś kocur zakradnie, ale gonimy obce.
Cleo 19:26, 12 lut 2014

Bogdzia napisał(a)

Teraz temperatury spadają niewiele ponizej zera wiec jak najszybciej zdejm okrycia bo rh zniszczą Ci choroby grzybowe.

A widzisz, czyli jednak.. Jutro z rana w takim razie je zdejmuję. Dzięki wielkie.
Nikita 19:30, 12 lut 2014

Bogdzia, że lubisz ptaszki to wszyscy wiedzą, a takie zwierzątka też.....Specjalnie dla ciebie ...dzisiaj upolowane DANIELE

monteverde 19:40, 12 lut 2014

śliczne
Bogdzia 19:50, 12 lut 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Wiem, ze nie wszyscy lubią koty, ale z dzikimi kotami to jest tak, że idą tam, gdzie nie ma "kotów tubylców - gospodarzy". Jak nie mieliśmy swoich kotów, to inne przyłaziły na potegę, nawet sąsiedzkie kotki chowały pod tarasem swoje młode (na szczęście potem je wyprowadzały). Teraz mamy spokój, choć czasem się jakiś kocur zakradnie, ale gonimy obce.

Nigdy wczesniej nie mieszkałam na wsi, nigdy wczesniej nie miałam kota , ale po tym jak dzikie koty zanieczyszczaja mi działkę, jak poluja na ptaki i zimą na ryby ,których nawet nie zjadaja nie polubię ich na pewno. Nie zrobie im zadnej krzywdy bo nie potrafię ale nie są u mnie mile widziane.To chyba jedyne zwierzęta których nie polubie.Był czas kiedy je karmiłam ale nawet najedzone do syta polowały na ptaki , więc nie bede ich fanką. Pewnie bedą osoby którym się ta wypowiedz nie spodoba ale nie mam zwyczaju kłamac i mowic inaczej niz myślę.
Bogdzia 19:52, 12 lut 2014

Nikita napisał(a)
Bogdzia, że lubisz ptaszki to wszyscy wiedzą, a takie zwierzątka też.....Specjalnie dla ciebie ...dzisiaj upolowane DANIELE

Nikita coraz częsciej mnie zadziwiasz. robisz super zdjecia , robisz super zakupy a przecież wiem ze intensywnie pracujesz, jak Ty to robisz ??? Zdjecie cudne, dzieki.