Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:05, 22 lut 2014

ana_art napisał(a)
ciekawe to porównanie... wolę to zdjęcie z tego roku i też liczę na to, ż będzie już piękna prawdzia wiosna. Dzisiaj siałam zgorszenie wśród sąsiadów w ogrodzie...

Ja też pracowałam , sąsiadami się nie przejmuje.Pozdrówka.
Bogdzia 21:10, 22 lut 2014

Mala_Mi napisał(a)
A ja miałam dzień wnusiowy
Na zewnątrz padał deszcz... wiec nic i tak bym nie zrobiła

Jak padało to przynajmniej mogłas spokojnie wnusiem sie zając. Moje wnusie na balach jedno u kolegi , drugie na zakończeniu szkoły, a ja mogłam w ogrodzie pobyc . Pozdrówka.
Bogdzia 21:16, 22 lut 2014

Margarete napisał(a)
Wpadłam na moment z pozdrowieniami. Dzisiaj trochę cięłam drzew i krzewów w ogrodzie, hortensji bukietowych jeszcze nie odkryłam, to jednak luty i róznie może byc....
Jeszcze nie wycinałam suchych badyli w bylinach ani traw, poczekam troszkę. W wielu miejscach pokazały sie cebulowe ale nie pamietam dokładnie gdzie które sadziłam więc to bedzie troche niespodzianka dla mnie.......i fajnie. A tylko jedne krokusy, zółte juz, juz za moment pokaża cały swój urok.
Dzisiaj tez przywieźli mi nowa kanape i fotele wiec zamieszanie miałam w domu, najpierw montaż, potem jeździłam tymi meblami po salonie bo cos mi ciągle nie pasuje....może to kwestia przyzwyczjenia.......tamte meble były u nas.....bagatela.......25 lat......wędrowały z nami ze starego mieszkania do nowego.......az wstyd sie przyznac że człowiek taki już wiekowy..ha, ha, ha ..........niektorzy tu na forum sa młodsi od moich satrych mebli....

U mnie też żółte zaczynaja kwitnąc, bylinki obcinam stopniowo , traw na razie nie.Zimy sie absolutnie nie spodziewam. Nowe meble to jak nowy dom , odświętnie się robi w mieszkaniu.A co do wieku to już Ty nie narzekaj , jest tu troche starszych , o wiele starszych. Pozdrówka.
Bogdzia 21:18, 22 lut 2014

ewa004 napisał(a)
Bogdziu pozdrawiam
Popracowałaś w ogrodzie ?

Trochę popracowałam , chciałabym więcej ale nie ten wiek, muszę robotę dawkowac. Pozdrówka Ewciu.
Madzenka 21:19, 22 lut 2014

Bogdziu u mnie słowiki dzisiaj nad ogrodem pięknie śpiewały. Latały łabędzie, gęsi jeszcze nie widziałam... M stwierdził, że tak wcześnie (w lutym) to jeszcze nie słyszał słowikow.
Ah jak ja uwielbiam wiosne, aż chce się zyć.
Kasik 21:54, 22 lut 2014

U nas dzisiaj Bogdziu się działo.
W końcu przycięliśmy brabanty, wypieliłam trzy rabaty, przycięłam horti, wierzby hakuro i róże, rozrzuciłam kopczyki , pościągaliśmy okrycia na roślinkach.
Teraz padam na kolana- raz, bo mi nogi drgają z przemęczenia- dwa bo musze poprosić Górę by już zimy nie było.

Tobie również miłej niedzieli życzę.
agata19762 21:58, 22 lut 2014

Bogdziu widzę ogólne wiosenne poruszenie na forum,
nie można usiedzieć spokojnie na dupkach...

przeglądałam dzisiaj fotki z ubiegłego roku,
też było fajnie a potem dowaliło śniegu....

aż się boję .......
Alisonek 22:03, 22 lut 2014

Witaj Bogdziu, guru od Rh
Ujawniam się u Ciebie bo wcześniej to tylko przychodziłam się naoglądać Twoich roślin i tych cudnych rh i nie miałam co pisać, bo u mnie bida
Ale po dzisiejszym ogrodowym dniu i spokojnej chwili przy rh widzę że moje coś boli jesli znajdziesz chwileczkę czasu i ochotę może zajrzysz do mnie bo tam są fotki i doradzisz coś plissss
Pozdrawiam cieplutko
Bogdzia 22:14, 22 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)
Bogdziu u mnie słowiki dzisiaj nad ogrodem pięknie śpiewały. Latały łabędzie, gęsi jeszcze nie widziałam... M stwierdził, że tak wcześnie (w lutym) to jeszcze nie słyszał słowikow.
Ah jak ja uwielbiam wiosne, aż chce się zyć.

Marzenko a na pewno to słowiki?, bo one nejlepiej lubią w krzakach gestych śpiewac późnym popołudniem i wieczorem a nad ogrodem to raczej nie.U mnie jeszcze ptaków przylatujacych brak , ciagle zerkam w niebo czy jakich gesi nie widac ale na razie nawet rudzika nie ma choc on dośc wcześnie przylatuje..Miłej niedzieli.
Bogdzia 22:17, 22 lut 2014

Kasik napisał(a)
U nas dzisiaj Bogdziu się działo.
W końcu przycięliśmy brabanty, wypieliłam trzy rabaty, przycięłam horti, wierzby hakuro i róże, rozrzuciłam kopczyki , pościągaliśmy okrycia na roślinkach.
Teraz padam na kolana- raz, bo mi nogi drgają z przemęczenia- dwa bo musze poprosić Górę by już zimy nie było.

Tobie również miłej niedzieli życzę.

Widziałam Twoje thuje przycięte , ładnie wygladaja.Sporo pracy zrobiłaś , ja niestety mniej.Zimy nie będzie , nie może byc i już. Co do kolan to mam z nimi kłopoty , nie chcą wspólpracowac, nie wiem jak je przekonac. Miłek niedzieli.