Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:32, 22 lut 2014

Mala_Mi napisał(a)

Jestem za tym wariantem.. ..... w donicy rosna słabe

Pamietam jak sadziłam lilie na początku stycznia.. do gruntu..... a mama mi je w grudniu wykopała spod śneigu.. A sadziłysmy tez w śneigu..
Tylko te są trzymane w chłodnym przez zimę. wiec nie będą tak zahartowane, ale jest już ciepło.. i śmiało można sadzić do gruntu.... ale to moje zdanie

Tamten rok był wyjątkowy , nikt sie nie spodziewał tak długiej zimy więc i kłopot był z cebulkami i trzeba było sadzic do doniczek bo nie było wyjścia. Teraz już można sadzic do gruntu i właściwie problemu nie ma.Pozdrówka.
Bogdzia 20:35, 22 lut 2014

Rench napisał(a)
Pozdrawiam Bogdziu
Prognozy u Ciebie optymistyczne,zatem będę jutra(dziś własciwie) ciachała usychałki wszystkie bez strachu .
Pozdrawiam Weekendowo

Święcie wierzę ze już wiosna prawdziwa i ani na chwilę nie spodziewam sie powrotu zimy.Pomalutku pracuje w ogrodzie.Jak zaświeci słoneczko to aż sie życ chce.Pozdrówka.
Bogdzia 20:37, 22 lut 2014

bociek napisał(a)
Bozenko, milego weekendu. Zaloze sie, ze bedziesz dzialac w ogrodzie Nie da sie juz wysiedziec w domu

Dobrze myślisz w taka pogode musi się byc w ogrodzie.Liczę na ładną pogode jutro, czego i Tobie życzę.
Bogdzia 20:39, 22 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)
Śloneczka i ciepła na dzisiejszą sobotę polecam.

Dzień może nie był bardzo słoneczny ale było ciepło i miło, troszke popracowałam i fajnie jest.Pozdrówka serdeczne.
Bogdzia 20:40, 22 lut 2014

BasiaWol napisał(a)
Bogdziu bardzo dziękuję za odpowiedż. Tak więc postanowione,na wiosnę ruszam z rabatą rododendronową Udanego weekendu.

Cieszę się Basiu, tylko dobrze dobierz gatunki i dobrze posadz bo to warunek sukcesu.Pozdrawiam.
Bogdzia 20:43, 22 lut 2014

Urszulla napisał(a)
U nas nie ma słoneczka
ale w przyszłym tygodniu Bogdziu ma być szaleństwo wiosenne,
ciekawe czybędziesz cieniować Rh- znowu się czegoś nauczymy od Ciebie

Ula nie bede cieniowac bo cieniuje się tylko jak jest ziemia zamarznięta a teraz już rozmarzła i rh sobie poradzą bez okrywania.Wiosna mnie bardzo cieszy , zaczynaja kwitnac pierwsze krokusiki na razie same zólte. Pozdrówka.
ana_art 20:46, 22 lut 2014

ciekawe to porównanie... wolę to zdjęcie z tego roku i też liczę na to, ż będzie już piękna prawdzia wiosna. Dzisiaj siałam zgorszenie wśród sąsiadów w ogrodzie...
Mala_Mi 20:54, 22 lut 2014

A ja miałam dzień wnusiowy
Na zewnątrz padał deszcz... wiec nic i tak bym nie zrobiła
Margarete 20:58, 22 lut 2014

Wpadłam na moment z pozdrowieniami. Dzisiaj trochę cięłam drzew i krzewów w ogrodzie, hortensji bukietowych jeszcze nie odkryłam, to jednak luty i róznie może byc....
Jeszcze nie wycinałam suchych badyli w bylinach ani traw, poczekam troszkę. W wielu miejscach pokazały sie cebulowe ale nie pamietam dokładnie gdzie które sadziłam więc to bedzie troche niespodzianka dla mnie.......i fajnie. A tylko jedne krokusy, zółte juz, juz za moment pokaża cały swój urok.
Dzisiaj tez przywieźli mi nowa kanape i fotele wiec zamieszanie miałam w domu, najpierw montaż, potem jeździłam tymi meblami po salonie bo cos mi ciągle nie pasuje....może to kwestia przyzwyczjenia.......tamte meble były u nas.....bagatela.......25 lat......wędrowały z nami ze starego mieszkania do nowego.......az wstyd sie przyznac że człowiek taki już wiekowy..ha, ha, ha ..........niektorzy tu na forum sa młodsi od moich satrych mebli....
ewa004 21:03, 22 lut 2014

Bogdziu pozdrawiam
Popracowałaś w ogrodzie ?