Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Margarete 10:08, 25 lut 2014

Ale i u ciebie wiosna nareszcie, ładnie kwitną ...u mnie tez te zółte najpierw sie pojawiły. WIOSNA !!!
Mam pytanie z innej beczki, chciałabym na moim jedynym wysokim drzewie w ogrodzie załozyc budke dla ptaków. No i oczywiście chciałabym aby ktos w niej zamieszkał. Sama tego nie zrobie bo to trzeba z drabiny i wysoko umieścic.
Mateusz bedzie u mnie około 15 marca i wlezie na drabine i przytwierdzi, jeszcze jej nie kupiłam i nie wiem jaką kupić? jak zamontowac ? (kierunki świata - słyszałam że otworem na wschód??)
Poza tym czy połowa marca to nie zapóźno skoro wiosna w tym roku juz tak wcześnie startuje ?
monteverde 10:31, 25 lut 2014

Bogdzia napisał(a)

Trochę popracowałam w ogrodzie więc dzień był miły , noc chyba będzie mroźna bo juz jest koło zera, nie lubię przymrozków.Pozdrówka.

U mnie było wieczorem tak samo a rano -1st., dzisiaj też idę do ogródka pozdrówka
waska 11:55, 25 lut 2014

Bogdzia napisał(a)

U mnie krokusy prawie każdej zimy marzną , właściwie co rok kupuje od nowa, już mnie to denerwuje. W tym roku chyba w końcu nie wymarzły ale teraz przymrozki i nie wiadomo co bedzie a zólte juz zaczęły kwitnąc.Jak Ty masz naście stopni jak ja mam zamarznięta na kośc ziemię?? Jeśli faktycznie masz tak ciepło to mozesz ale może sprawdz prognozy długoterminowe. Jak opryskiwac z zastosowaniem soku?--rozcieńczyc nawóz jak pisze na etykiecie i na wiadro nawozu rozcieńczonego dodac najwyzej pól łyżeczki soku, wymieszac i opryskiwac. Pamiętaj sprawdz prognozę pogody.

hmmm tak mało.

a co da ta cytryna?

jak patrze na długoterminową to srednio jest 11, 12 stopni. ale noce zimne. może jeszcze poczekam z dwa tygodnie.

Aneczka 13:00, 25 lut 2014

U mnie codziennie piękne słoneczko, ale trzy ostatnie noce przymrozki się pojawiły. Buziak
Milka 13:04, 25 lut 2014

U mnie w nocy i nad ranem też mrozik, a potem wiadomo, grzeje słońce i już można działać, ale cóż, kibluję w pracy
Zaraz chyba jakoś się wyrówna, przynajmniej nie szalejesz od razu w ogrodzie
Pszczelarnia 13:22, 25 lut 2014

Bogdzia napisał(a)

Patrzyłam na prognozę 16 dniową, trochę jeszcze ujemnych temperatur będzie w nocy, spieszyć się nie trzeba, wiosna będzie długa i można jeszcze spokojnie poczekać, szczególnie gdy ziemia nie rozmarza.

Tak, spokojnie można poczekać. Tak powinno być. .
Bogdzia 14:56, 25 lut 2014

EPODLAS napisał(a)
Bogdziu, twoje ranniki i krokusy- śliczne. U mnie jeszcze krokusy nie zakwitły, może jak pojadę teraz to nareszcie zobaczę te śliczne kwiatki. Ranników nie mam. W Anglii w parku widziałam łan kwitnących ranników. Widok był cudny. W masie są jeszcze ładniejsze.

Bożenko widziałam zdjęcia z Anglii z łanami ranników , cudne były. Łany ma również nasz Hania , co rok czekam na jej zdjecia.To cudne kwiatki ale jak dotąd stale mam z nimi problemy bo gina po jakimś czasie , rok ,dwa i ich nie ma. Na razie mam malutką kupkę-kilka sztuk i cieszę sie z nich bardzo Krokusy też u mnie wymarzaja i właściwie co rok kupuje od nowa , juz mnie to denerwuje i obiecuje ze przestanę kupowac ale jak przyjdzie jesień to nie wytrzymuję i znóe kupuję. Błedne koło.Wybierz sie na działkę jest super pobyc troche w ogrodzie choc wiadomo bez bólu krzyża sie nie obejdzie.Pozdrawiam.
Bogdzia 14:57, 25 lut 2014

Anita1978 napisał(a)
Bożenko
Czy moje mikroskopijne rh mogę też spruskać florovitem? Mają słabo zielone liście, nawet kilka pąków kwiatowych też

Oczywiście możesz ale niech ziemia dobrze rozmarznie.
Bogdzia 14:59, 25 lut 2014

Kindzia napisał(a)
Chyba do Ciebie doleciało moje dmuchanie? Od nas ciepełko trochę odeszło w nocy, było - 1.

Miłego dnia Bogdziu

Kasiu chyba doleciało , dzis jest pięknie słoneczko świeci, popracowałam w ogrodzie i az sie chce zyc.Pozdrówka.
Bogdzia 15:02, 25 lut 2014

Mala_Mi napisał(a)
Wreszcie i u Ciebie zakwitło jak u mnie

Choc masz duzo więcej kwiatków niż ja to w tym roku Ci nie zazdroszcze , wystarczy że choc troszke u mnie kwitnie i jest duża nadzieja na więcej w najbliższym czasie.Dziś zakwitło kilka fioletowych , lichutkie chudziutkie bo wyrosły już na jesieni ale kolorek jest i zadowolenie też.Buziaki.