Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 15:07, 25 lut 2014

Margarete napisał(a)
Ale i u ciebie wiosna nareszcie, ładnie kwitną ...u mnie tez te zółte najpierw sie pojawiły. WIOSNA !!!
Mam pytanie z innej beczki, chciałabym na moim jedynym wysokim drzewie w ogrodzie załozyc budke dla ptaków. No i oczywiście chciałabym aby ktos w niej zamieszkał. Sama tego nie zrobie bo to trzeba z drabiny i wysoko umieścic.
Mateusz bedzie u mnie około 15 marca i wlezie na drabine i przytwierdzi, jeszcze jej nie kupiłam i nie wiem jaką kupić? jak zamontowac ? (kierunki świata - słyszałam że otworem na wschód??)
Poza tym czy połowa marca to nie zapóźno skoro wiosna w tym roku juz tak wcześnie startuje ?

Małgosiu jest tak jak mówisz , otwór powinien byc na wschód ale wątpie żeby w tym roku zajęły tą budke , sikorki juz noszą materiał do budek , chyba zeby muchołówki jak wrócą z ciepłych krajów ale nigdy nie wiadomo moze jakaś parka nie znajdzie wcześniej dobrego miejsca i skorzysta. Troche późno już jest ale np muchołówki późno zajmują budki więc może one.
Bogdzia 15:08, 25 lut 2014

monteverde napisał(a)

U mnie było wieczorem tak samo a rano -1st., dzisiaj też idę do ogródka pozdrówka

Wieczorem zanosiło się na duży przymrozek ale nie było tak źle a od rana słonko świeci.Pozdrawiam Aniu.
Bogdzia 15:09, 25 lut 2014

waska napisał(a)

hmmm tak mało.

a co da ta cytryna?

jak patrze na długoterminową to srednio jest 11, 12 stopni. ale noce zimne. może jeszcze poczekam z dwa tygodnie.

Możesz poczekac a cytryna zakwasza a rh muszą miec kwaśne nawozy.
Bogdzia 15:10, 25 lut 2014

Aneczka napisał(a)
U mnie codziennie piękne słoneczko, ale trzy ostatnie noce przymrozki się pojawiły. Buziak

Mam nadzieję że z każdym dniem bedzie mozna bardziej się cieszyc z wiosny,u mnie dziś jest cudnie.
Bogdzia 15:17, 25 lut 2014

irena_milek napisał(a)
U mnie w nocy i nad ranem też mrozik, a potem wiadomo, grzeje słońce i już można działać, ale cóż, kibluję w pracy
Zaraz chyba jakoś się wyrówna, przynajmniej nie szalejesz od razu w ogrodzie

Szaleństwa w ogrodzie w moim wydaniu już nie ma , lata dają o sobie znac i mocno regulują moje zapały, ale i tak jestem szcęsliwa jak krzyż nadwyrężę. Czy to normalne???Wiadomo że nie.
Bogdzia 15:19, 25 lut 2014

Pszczelarnia napisał(a)

Tak, spokojnie można poczekać. Tak powinno być. .

Do marca trzy dni i nic juz wiosny nie zatrzyma. W dodatku wiosna bedzie długa i moze nawet znajdzie sie czas na odpoczynek????Pozdrówka Pszczólko.
Agacia 15:20, 25 lut 2014

I tego się trzymajmy
Urszulla 17:01, 25 lut 2014

Czytam o Twoim zapale Bogdziu
Ale tak naprawdę jak pomyślę o tonach lilii, które dokupujesz co roku i sadzisz to myślę jednak że wszystko w normie Resztą się nie przejmuj
Jestem przelotem dziś to tu to tam
Bogdzia 18:14, 25 lut 2014

Agacia napisał(a)
I tego się trzymajmy

Na dziś zapowiadają -2 w nocy ale jutro znów piękny i co by nie mówic wiosenny dzień bo jak są kwiatki to jest i wiosna.
Bogdzia 18:19, 25 lut 2014

Urszulla napisał(a)
Czytam o Twoim zapale Bogdziu
Ale tak naprawdę jak pomyślę o tonach lilii, które dokupujesz co roku i sadzisz to myślę jednak że wszystko w normie Resztą się nie przejmuj
Jestem przelotem dziś to tu to tam

Urszulko jakie tony ?? W tym roku zamówiłam tylko 52 cebulki lilii i 16 bylinek, to nie jest dużo a i tego nie mam gdzie posadzic.Jakieś drobiazgi oprócz tego tez kupiłam np mieczyki, nasionek malutko ale przecież to dopiero początek wiosny, jak mi się coś spodoba to i tak kupię bo to moje jedyne przyjemnosci na stare lata.Ja przelotem byłam w ogrodzie , Ty przelotem na forum , więc miłych przelotów w dniu jutrzejszym. Ja prawie fruwam tak mnie ta wiosna cieszy.