Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Gabrysia_ 18:19, 24 lut 2014

Bogdziu...dziękuję,już skopiowałam do siebie
Bogdzia 18:25, 24 lut 2014

Gabrysia_ napisał(a)
Bogdziu...dziękuję,już skopiowałam do siebie

Fajnie
Kasik 19:15, 24 lut 2014

Bogdziu u nas już jest ładnie, a ziemia nawet nie wiem czy była mocno zamarznięta. Grześ kopał miejsce przy domu, to łopata wchodzi - jak to On mówi- jak w masło.
Na razie popryskaliśmy Promanalem, a potem zobaczymy. U nas ważniejsze -jeśli chodzi o opryski- są drzewka owocowe.
Teraz porządki, przekopywanie i przygotowanie pod nasadzenia.

Pozdrawiam
waska 20:45, 24 lut 2014

a mi z 50 rok temu wyszły trzy krokusy - oby nie koniec

Bogdziu chciałam spytać czy juz pryskać RH bo u mnie już naście stopni czy jeszcze czekać?
a i kal proporcje z tą cytryną?
Bogdzia 20:59, 24 lut 2014

Kasik napisał(a)
Bogdziu u nas już jest ładnie, a ziemia nawet nie wiem czy była mocno zamarznięta. Grześ kopał miejsce przy domu, to łopata wchodzi - jak to On mówi- jak w masło.
Na razie popryskaliśmy Promanalem, a potem zobaczymy. U nas ważniejsze -jeśli chodzi o opryski- są drzewka owocowe.
Teraz porządki, przekopywanie i przygotowanie pod nasadzenia.

Pozdrawiam

U mnie promanal juz był w uzyciu. Ziemia tez była jako tako miękka ale od dwóch dni noce sa z przymrozkami i ziemia znów twarda jak kamień. Zazdroszcze tego ciepełka i fajnej ziemi , można popracowac w ogrodzie , przesadzac, a ja muszę poczekac co nie znaczy że nic nie robię . Na jutro przygotowaliśmy śmieciarzom 6 worków odpadów bio więc też pracujemy.Pozdrówka serdeczne.
Bogdzia 21:05, 24 lut 2014

waska napisał(a)
a mi z 50 rok temu wyszły trzy krokusy - oby nie koniec

Bogdziu chciałam spytać czy juz pryskać RH bo u mnie już naście stopni czy jeszcze czekać?
a i kal proporcje z tą cytryną?

U mnie krokusy prawie każdej zimy marzną , właściwie co rok kupuje od nowa, już mnie to denerwuje. W tym roku chyba w końcu nie wymarzły ale teraz przymrozki i nie wiadomo co bedzie a zólte juz zaczęły kwitnąc.Jak Ty masz naście stopni jak ja mam zamarznięta na kośc ziemię?? Jeśli faktycznie masz tak ciepło to mozesz ale może sprawdz prognozy długoterminowe. Jak opryskiwac z zastosowaniem soku?--rozcieńczyc nawóz jak pisze na etykiecie i na wiadro nawozu rozcieńczonego dodac najwyzej pól łyżeczki soku, wymieszac i opryskiwac. Pamiętaj sprawdz prognozę pogody.
EPODLAS 21:55, 24 lut 2014

Bogdziu, twoje ranniki i krokusy- śliczne. U mnie jeszcze krokusy nie zakwitły, może jak pojadę teraz to nareszcie zobaczę te śliczne kwiatki. Ranników nie mam. W Anglii w parku widziałam łan kwitnących ranników. Widok był cudny. W masie są jeszcze ładniejsze.
Anita1978 07:35, 25 lut 2014

Bożenko
Czy moje mikroskopijne rh mogę też spruskać florovitem? Mają słabo zielone liście, nawet kilka pąków kwiatowych też
Kindzia 07:49, 25 lut 2014

Chyba do Ciebie doleciało moje dmuchanie? Od nas ciepełko trochę odeszło w nocy, było - 1.

Miłego dnia Bogdziu
Mala_Mi 10:00, 25 lut 2014

Wreszcie i u Ciebie zakwitło jak u mnie